Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 09:31

Από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζει την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και την υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός έργου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που αποτελεί συνέχεια του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων Σαπών.
Πρόκειται για μια δομή που υποστηρίζει ή συνεργεί μαζί με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για να επιτευχθεί η παρέμβαση σε πολλές ομάδες του πληθυσμού. 

Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν τρείς κεντρικούς άξονες:
 Την υποδοχή, ενημέρωσηü & υποστήριξη των πολιτών

 Την συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομέςü

 Την παροχή Υπηρεσιών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Μαρωνείας - Σαπώνü

Το Κέντρο Κοινότητας μέσω των προαναφερόμενων υπηρεσιών που παρέχει, στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, στου κοινωνικού αποκλεισμού και της κάθε μορφής διάκρισης καθώς και στην προώθηση στην απασχόληση.
Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών είναι οι πολίτες που κατοικούν στα όρια του Δήμου, οι δικαιούχοι του Προγράμματος

«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Επίσης το Κέντρο Κοινότητας δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο.
To κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στη διεύθυνση Γεωργίου Γεννηματά 8 στις Σάπες, πλησίον του Κέντρου Υγείας. Η δομή λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 7:00 έως τις 15:00 για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Σαπών. Για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια τη Δημοτικής Ενότητας Μαρωνείας, η δομή λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:00 – 15:00 στην Ξυλαγανή. 

Για το προσεχές χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί η λειτουργία εκπαιδευτικών και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών. Η έναρξη αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στις Σάπες και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Σύντομα το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στην Ξυλαγανή. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. 
Για να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας μπορείτε να αναζητήσετε τη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook, με τον όρο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Δήμου: http://dimosmaroneiassapon.gr

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2