Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 24 Ιούνιος 2018 12:10

Γέφυρα συμφιλίωσης από Λαμπάκη σε ΕΠΟΦΕ - Με Ελένη Φουρέιρα και Νίκο Μακρόπουλο η φετινή Γιορτή

Γράφτηκε από τον

Γέφυρα συμφιλίωσης με την ΕΠΟΦΕ, προσπάθησαν να ρίξουν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, και o Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες με την Γιορτή Κρασιού.

Υπενθυμίζεται πως, προ ημερών, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και είναι μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, καθώς και σε συνέντευξη τύπου, εξέφρασαν την πρόθεσή τους, να μη συμμετάσχουν στην φετινή γιορτή κρασιού, καθώς όπως υποστηρίζουν  «έχει γίνει πια εμφανές ότι η «Γιορτή Κρασιού» έχει απολέσει τον χαρακτήρα που θα όφειλε να έχει με βάση την προϊστορία της και το δικό μας όραμα.» Παράλληλα, ζητούν:

 – Επαναφορά της «Γιορτής Κρασιού» στο καθαρά πολιτιστικό/λαογραφικό της πλαίσιο.

 – Ανάδειξη του πολιτισμού όλων των πληθυσμιακών ομάδων του Έβρου (Θράκη, Πόντος, Καππαδοκία, Μ. Ασία, Σαρακατσάνοι, Κρήτη).

 – Σχεδιασμό παράλληλων δράσεων-δρώμενων σχετικών με τη θεματολογία των κεντρικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε με τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ, εξήγησε, πως ουδέποτε ο Δήμος αρνήθηκε την διεξαγωγή παράλληλων δράσεων.

Αναφορικά με το γεγονός ότι φέτος η γιορτή θα διαρκέσει λιγότερες ημέρες και έχει μετατεθεί στα τέλη του Αυγούστου, επεσήμανε πως αυτό έγινε για να βοηθήσει τα τοπικά καταστήματα καφέ – εστίασης, τα οποία περιμένουν το καλοκαίρι για να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει και η γιορτή κρασιού λειτουργεί ανταγωνιστικά για αυτούς, αλλά και σε συνεννόηση με την Μητρόπολη, καθώς καλό θα ήταν η γιορτή να πραγματοποιηθεί σε περίοδο μη νηστείας, προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες να γευτούν το κρέας που πωλείται στα περίπτερα των συλλόγων.

Μάλιστα ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως προτίθεται να παρατείνει την γιορτή για ακόμα μια ημέρα, στην οποία θα αποφασίσει η ΕΠΟΦΕ το πρόγραμμα της βραδιάς, με το Δήμο να παραχωρεί το χώρο, τον ηχητικό εξοπλισμό, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο.

«Είμαι συνεργός σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτιστικού ή αθλητικού συλλόγου» υπογράμμισε, ωστόσο εξέφρασε παράλληλα την απορία του, γιατί εφόσον η ΕΠΟΦΕ γνώριζε για την ημερομηνία και την διάρκεια της φετινής γιορτής, αποφάσισε να απέχει, 2 μήνες πρίν την έναρξη.

 

Με Ελένη Φουρέιρα και Νίκο Μακρόπουλο η φετινή Γιορτή

Από τις 22 μέχρι και τις 26 Αυγούστου θα διαρκέσει φέτος η Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα έχει ήδη «κλειδώσει» και μάλιστα περιέχει και 2 πολύ «δυνατά» ονόματα της λαϊκής και ποπ μουσικής, την Ελένη Φουρέιρα η οποία φέτος κατάφερε να πάρει την 2η θέση στον διεθνή διαγωνισμό της EUROVISION, και τον Νίκο Μακρόπουλο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, πρώτη μέρα της γιορτής, ο Νίκος Μακρόπουλος, τις επόμενες ημέρες, λαϊκό γλέντι, με Θρακιώτικη, Κρητική, και Ποντιακή μουσική, και καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα, ενώ την τελευταία μέρα, η Ελένη Φουρέιρα.

Οι αμοιβές των καλλιτεχνών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αρκετά υψηλές, καθώς το σχήμα του Νίκου Μακρόπουλου θα λάβει 28 χιλιάδες ευρώ, ενώ της Ελένης Φουρέιρα 19 χιλιάδες. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και θα τους διασκεδάσουν,  με το ταλέντο, την ποιότητα και την καλλιτεχνική τους αρτιότητα, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης.

Evros24

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2