Επιτυχία για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Drinks by Detrop στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσ/νίκης (φωτος)
Πάνω από 50 παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης
Με πολύ θετικές εντυπώσεις από αγοραστές και εκθέτες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Drinks by Detrop, ενώ ήδη οι πρώτες συναντήσεις απέδωσαν καρπούς. Οι buyers εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα και την προσεγμένη παρουσίαση των προϊόντων από τους παραγωγούς, ενώ έκαναν λόγο για μια ποιοτική και στοχευμένη έκθεση, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε πιο εποικοδομητική επαφή
με τους εκθέτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός της αμεσότητας στις συναντήσεις, αλλά και στο ότι οι αγοραστές ήταν σε θέση να διαμορφώσουν μια σαφή εικόνα από τους εκθέτες και να δουν καινούρια προϊόντα και νέες ιδέες.
Πέραν όμως του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους της Food & Drinks by Detrop, περισσότερες από 50 παράλληλες εκδηλώσεις
πλαισίωσαν τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Χθες η επόμενη μέρα στον κλάδο των τροφίμων μέσα από την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης του οργανισμού Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά, η Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ απέμεινε τα βραβεία του 2 ου EVOO IN GASTRONOMY, ενώ το The Pairing Bar δεν σταμάτησε να υποδέχεται γευσιγνώστες, που δοκίμασαν ελληνικά τρόφιμα και ποτά.
Οι σεφ της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος εντυπωσίασαν το κοινό με τα εμπνευσμένα από τη «Μακεδονική Κουζίνα» μαγειρέματά τους, το All About Café υποδέχθηκε τους επαγγελματίες της καφεστίασης και τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του καφέ, ενώ πραγματοποιήθηκε και το networking event της Food & Drinks by Detrop στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με εδέσματα από τοπικά προϊόντα επιμελημένα από
νέους και ταλαντούχους σεφ.
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωση και η εκδήλωση γευσιγνωσίας ελαιόλαδου στο Golden olive bar, στο περίπτερο 13 από τη Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, ενώ στο open stage του ίδιου περιπτέρου από τις 12:30 έως τις 15:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων διεθνών διαγωνισμών ελαιολάδου «ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY» & «TABLE OLIVES TROPHY».
Παράλληλα, απονεμήθηκαν και τα Food Experts Awards FEA 2024 του Cibum στο Open Stage του περιπτέρου 13,
καθώς και ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Latte Art Throwdown 2024, στη θεματική ενότητα All About Café, στο περίπτερο 12, ενώ το The Pairing Bar, παρουσιάζοντας τις γευστικές του προτάσεις στο περίπτερο 13.
Επισκεψιμότητα σημείωσε και η δράση Gastronomy EXPerience-Taste the stories, στο πλαίσιο της οποίας οι σεφ έξι εστιατορίων της πόλης αξιοποίησαν εκλεκτές πρώτες ύλες εκθετών της φετινής διοργάνωσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία διατίθονταν σε ειδικά μενού. Παράλληλα, η Food & Drinks by Detrop είχε κινητοποιήσει και μπαρ της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία signature cocktail, με έμπνευση από την έκθεση.
Η Food & Drinks by Detrop φιλοξένησε 250 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 19 χώρες, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ υποδέχθηκε 90 ξένους Hosted Buyers από 18 χώρες, αλλά και 30 αγοραστές από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η ΝΟΥΝΟΥ BARISTAS ήταν Μέγας Χορηγός του Αll about Café, η ΝΥΜΦΗ ήταν η Μπύρα της έκθεσης, ενώ οι εταιρείες
ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και ΜΕΒΓΑΛ ήταν υποστηρικτές της Food & Drinks by Detrop.