Εθνολογικό Μουσείο Θράκης: “Οι νότες λένε παραμύθια”- Διαδραστικές μουσικές παραστάσεις για την Ελληνική Μυθολογία

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης: “Οι νότες λένε παραμύθια”- Διαδραστικές μουσικές παραστάσεις για την Ελληνική Μυθολογία

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η ομάδα αφήγησης παραμυθιών “Οι νότες λένε παραμύθια” διοργανώνουν με την νέα χρονιά  μια σειρά από διαδραστικές μουσικές παραστάσεις με επίκεντρο την Ελληνική Μυθολογία.

Μέσα από αφήγηση και μουσική οι μικροί θεατές συνδέουν την μουσική με την πλοκή της ιστορίας και παρακινούνται να αναπτύξουν την ακουστική τους αντίληψη και την μοναδική τους φαντασία.

Η παράσταση αφορά τον Μύθο της Περσεφόνης και τον ρόλο που έχει η φύση στη ζωή των ανθρώπων.

Κυριακή 18/2 στις 11:00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Γενική είσοδος 7 ευρώ Για παιδιά από 4 ετών και γονείς

Πληροφορίες και κράτηση θέσεων : 2551036663 / info@emthrace.org

Η ομάδα «Οι νότες λένε παραμύθια»

Βίκυ Γιαννακίδου Η Βίκυ Γιαννακίδου είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ετερότητα και Παιδαγωγική του Θεάτρου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη τάξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση διαθεματικών δραστηριοτήτων σε κατασκηνώσεις και στο ιδιωτικό παιδικό σταθμό “Το καραβάκι” στην Αλεξανδρούπολη, από το 2014 έως το 2019. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαθεματικές εποχιακές δραστηριότητες για παιδικές εκδηλώσεις. Το 2017 στην Αλεξανδρούπολη, σχεδίασε και ερμήνευσε την παράσταση για μικρά παιδιά «Μια ξεχωριστή μέρα» και συμμετείχε στην αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία βιολιού και βιόλας ως βασική αφηγήτρια. Η Βίκυ, ο Δημήτρης και η Όλγα δημιούργησαν την ομάδα “Οι νότες λένε παραμύθια…” και αφηγούνται ιστορίες με την φωνή, το λόγο και την μουσική. Οι ιστορίες είναι άλλοτε λαϊκές και άλλοτε σύγχρονες και στοχεύουν στην ψυχαγωγία μέσα από ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Όλγα Γρηγοριάδου Η Όλγα Γρηγοριάδου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Derby του Ηνωμένου Βασιλείου με Bachelor of Music με ειδικότητα στο πιάνο και κάτοχος του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Έχει λάβει το Πτυχίο και το Δίπλωμα του πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με καθηγήτρια την Βιολέττα Γρηγοριάδου και το πτυχίο Αρμονίας από το ίδιο ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης σολίστ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ενδιαφέρει πολύ η παιδαγωγική του πιάνου και εφαρμόζει πρωτότυπους τρόπους διδασκαλίας στα μαθήματά της. Το 2019 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό dia-thesis.org άρθρο της με θέμα: “Η Ανάπτυξη της Ακουστικής Αντίληψης των νέων πιανιστών και η ερμηνεία στο ύφος των εποχών Μπαρόκ, Κλασικής, Ρομαντικής και Σύγχρονης”. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και πιανίστα μπαλέτου στη Σχολή Χορού «Έλσα Αθανασιάδου» στην Αλεξανδρούπολη.

Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης Ο Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση της Βιόλας με καθηγήτρια την Χαρά Σειρά. Επίσης είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Από το 2005 έχει διδάξει σε όλες τις πόλεις της Θράκης με βασικό κέντρο την Αλεξανδρούπολη, όπου είναι καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έλαβε το πτυχίο Βιολιού το 2005 με καθηγήτρια την Τάνια Χαριτοπούλου και το Δίπλωμα Βιόλας το 2008 με καθηγητή τον Αλέξη Θεοφυλάκτου από το ωδείο «Φαέθων» της Αλεξανδρούπολης. Το μεγάλο του ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι η παιδαγωγική του βιολιού και της βιόλας και ερευνά τρόπους ώστε το παραμύθι να γίνει πέρα από ψυχαγωγικό μέσο και ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάθησης.
Πηγή: paratiritis-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό