Ευρωπαίοι φταίνε για τη σκόνη
Ευρωπαίοι φταίνε για τη σκόνη
Παράγινε φέτος με την αφρικανική σκόνη που έρχεται κατά κύματα και μας ενοχλεί τα μέγιστα, σε συνδυασμό και με την ζέστη. Πολλές οι απόψεις για την αιτία του φαινομένου, κάποιες μάλιστα, τραβηγμένες από τα μαλλιά. Όπως, ότι φταίνε οι καμήλες που τρέχουν στην έρημο και σηκώνουν σκόνη, ή ότι βάλθηκαν οι Αφρικανοί να κάνουν καλλιεργήσιμη την Σαχάρα και όπως την οργώνουν, σηκώνουν σύννεφα σκόνης που φτάνουν ως εμάς. Λοιπόν, μην πιστεύετε σε τέτοια τερατουργήματα. Απλά, για την αφρικανική σκόνη φταίνε οι Ευρωπαίοι. Γιατί; Επειδή με την φρενίτιδα που μας έχει πιάσει για τον τουρισμό στην Αφρική, φτάνουμε κατά χιλιάδες, καθημερινά, στη Σαχάρα, όπου η μετακίνηση γίνεται με θηριώδη ερκοντισιονάτα τζιπ. Και επειδή η έρημος είναι …έρημος, τα τζιπ αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα να σηκώνουν στην ατμόσφαιρα τόνους σκόνης το καθένα, σκόνη που με την βοήθεια των ανέμων μας έρχεται από εδώ και μας κάνει δύσκολη τη ζωή.
Μήπως να κάναμε μια ακόμη από δίπλα;
Αρχιτέκτονας ή μηχανικός ο Ποπολάρος δεν είναι, αλλά πολύ το συζητάμε με τη νέα γέφυρα στο Κόσμιο και θα συζητάμε ακόμη περισσότερο την παράκαμψη που θα ακολουθούν τα οχήματα, μεταξύ των οποίων και λεωφορεία, ώσπου να γίνει το έργο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε άλλη μια γέφυρα δίπλα στην παλιά, με την καινούρια να έχει και ποδηλατόδρομο και χώρο για πεζούς, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων να μοιράζεται στις δυο γέφυρες. Έτσι, εύκολα θα αποφύγουμε και τον γρίφο της παρακαμπτήριας οδού. Είναι λέει καταπονημένη η παλιά… ε και… και άλλη γέφυρα ήταν καταπονημένη και την είδαμε την κατάληξη. Αυτήν μπορούμε να την ενισχύσουμε και να είναι εντάξει.
Με ένα «καπελάκι» δεν θα βρέχονταν
Για να γίνουν αυτά τα ταμπλό στην πόλη και να βρουν ένα σεμνό σημείο για την ανάρτηση τους τα κηδειόχαρτα, είχε βάλει και ο Ποπολάρος το χεράκι του, την πένα του, καθώς έτσι όπως έμπαιναν σε στύλους και δένδρα, το θυμάστε το πεύκο στο πάρκο μπροστά από την Αγία Παρασκευή, δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος για την ενημέρωση των πολιτών, ούτε και να διαβάζουμε, για κάποιους, πιθανόν για τελευταία φορά το όνομα τους. Μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες κατασκευές, αλλά έγιναν τουλάχιστον αυτές. Το σχόλιο αφορά στην δυνατότητα τοποθέτησης στην κορυφή των ταμπλό, κάτι σαν καπελάκι, μια τριγωνική κατασκευή, ώστε να προστατεύονται τα κηδειόχαρτα από την βροχή. Θα πείτε, αυτό μας πειράζει… ε, ναι, πειράζει… Είναι και λίγο προσβλητικό, είναι και λίγο κακό το θέαμα να βρέχονται τα συγκεκριμένα χαρτιά, καθώς είναι πολύ σημαντικά, ιδίως για τους οικείους αυτών που έφυγαν από την ζωή. Και να είστε σίγουροι, πως δεν είναι ψιλά γράμματα μια τέτοια προσαρμογή στα ταμπλό των κηδειόχαρτων.
Πανικός από το «Panic Button»
Αυτό που το «Panic Button» επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, για καλό γίνεται; Για τους αρμόδιους, η επέκταση της εφαρμογής «αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας». Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες. Με λίγα λόγια, όλοι εναντίον όλων είμαστε στην Ελλάδα και επειδή ήδη έγινε και μόδα το κουμπί πανικού, μην αποκλείεται να το έχουμε οι περισσότεροι στο κινητό μας, ακόμη και για πλάκα. Λοιπόν, αν ένας ζητά προστασία από το κράτος είτε από την Αστυνομία, είτε από τον Δήμο, είτε από αρμόδιες, λέμε τώρα, αρχές, πρέπει να του δίνεται. Όχι να του βάζουμε ένα κουμπί στο κινητό και να του λέμε να το πατήσει αν έρθει ο άλλος να τον δείρει ή ότι άλλο. Τότε θα είναι αργά… Άσε που με το «Panic Button», μονίμως σε πανικό θα είμαστε, περιμένοντας, με φόβο, πότε θα το χρησιμοποιήσουμε.
Να μάθουμε να ζούμε με τα γκάπα γκούπα
Εντωμεταξύ, ήταν που ήταν τα χαρακώματα της Φλάνδρας οι δρόμοι της Κομοτηνής, με τα έργα φυσικού αερίου και οπτικής ίνας, δεν υπάρχουν ούτε δέκα μέτρα ομαλού οδοστρώματος. Ένα συνεχές γκάπα γκούπα. Μέχρι και ο δρόμος, τα λίγα μέτρα, προς το νοσοκομείο που ασφαλτοστρώθηκαν πριν μόλις 5 χρόνια, προεκλογικά, έχουν σκεβρώσει και μοιάζουν με δρόμο πεντηκονταετίας. Και δεν είναι λύση τα μπαλώματα των δήθεν αποκαταστάσεων μετά από έργα, καθώς σε δρόμους με συνεχείς ανωμαλίες οδηγούν. Άραγε, θα έχουμε κάποτε στην Κομοτηνή, δρόμους με ομαλό οδόστρωμα; Κάπως δύσκολο, αφού το κόστος είναι τεράστιο για ένα τέτοιο θηριώδες έργο. Μιλάμε ουσιαστικά, για το σύνολο των δρόμων εντός της πόλης. Οπότε, μάλλον να μάθουμε να ζούμε με τα γκάπα γκούπα. Είναι και αυτό ένα είδος αστικού πολιτισμού, μια άλλη …ποιότητα ζωής.
Το καλύτερο μάρκετινγκ στον κόσμο
Και φέτος στην Ελλάδα, ο τίτλος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κρίθηκε ανάμεσα σε ομάδες που είχαν τον ίδιο χορηγό. Όχι πως οι άλλες είχαν διαφορετικό χορηγό. Είναι το καλύτερο μάρκετινγκ που υπάρχει στον κόσμο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία χορηγός, ήταν κερδισμένη από αρχή, όποια ομάδα και αν τερμάτιζε πρώτη. Γίνεται και αλλού; Πουθενά στον κόσμο. Είναι λογικό; Όχι, αλλά είναι ελληνικό. Άρα σωστό για τους Έλληνες. Άλλωστε, δεν διαμαρτύρεται κανείς. Και οι ομάδες ακόμη, βολεύονται με αυτό το παράδοξο του …επαγγελματικού ποδοσφαίρου.