FoodΕducators: Νέες Ευκαιρίες Εκπαίδευσης στα Τρόφιμα
Eκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση τροφίμων που προσφέρει ο νέος Κόμβος FoodEducators στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στις 19 και 26 Ιουνίου, εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FoodΕducators του EIT Food, το οποίο συντονίζεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) για τα έτη 2024-2025 και υλοποιείται σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στα webinars συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα Δωδεκάνησα, την Αθήνα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Το πρόγραμμα FoodEducators πραγματοποιείται στο πλαίσιο του EIT Food, του μεγαλύτερου οργανισμού καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων στην ΕΕ. Ο νέος Κόμβος EIT Food στην Ελλάδα συντονίζεται από το ΔΠΘ και υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Το EIT Food αποτελεί την ηγετική πρωτοβουλία στον τομέα των τροφίμων, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συστήματος τροφίμων πιο βιώσιμου, πιο υγιεινού και πιο αξιόπιστου. Ένα βασικό κομμάτι της ευαισθητοποίησης των πολιτών στον τομέα της διατροφής είναι η εκπαίδευση και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος FoodEducators, το οποίο βοηθάει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τον τομέα των τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια των webinars, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος, τα εύχρηστα σχέδια μαθημάτων, τα οποία περιστρέφονται γύρω από την υγεία, τη βιωσιμότητα, τα τρόφιμα και τα συστήματα τροφίμων, καθώς και τις καριέρες στον αγροδιατροφικό τομέα, και τη διαδικασία απόκτησης των πιστοποιητικών. Μπορείτε να παρακολουθήστε το webinar στον παρακάτω σύνδεσμο:
Οι εισηγητές των ενημερώσεων ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του EIT Food Hub στην Ελλάδα, Καθηγήτρια και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Συντονιστής του FoodEducators Hub στην Ελλάδα, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Μόγιας, η Διαχειρίστρια του EIT Food Hub στην Ελλάδα, PhD(c) στο ΔΠΘ, Παρασκευή Σώμαλου, η Αγγελική Λιάπη, μέλος του Teachers Advisory Board του FoodEducators και ο Συντονιστής του Europe Direct ΑΜ-Θ, Παναγιώτης Μπαρδάκης.
Η αρχή έγινε με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του FoodEducators και μείνετε συντονισμένοι για επόμενες διαδικτυακές ενημερώσεις, καθώς και διά ζώσης εκπαιδεύσεις κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.