Γιατί ο Τραμπ «δεν πρέπει να κυβερνήσει» ;

Γιατί ο Τραμπ «δεν πρέπει να κυβερνήσει» ;

Γιατί ο Τραμπ «δεν πρέπει να κυβερνήσει»;

Προφανώς και δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τα απόνερα της δολοφονικής απόπειρας, αλλά με το γιατί πάνω από ένα χρόνο οι αντίπαλοι του Τραμπ, με μισητό τρόπο, διακηρύττουν πως δεν πρέπει να κυβερνήσει. Μην πάει το μυαλό σας σε λαθρομετανάστες, σε γουόκ ατζέντα, σε πολέμους, τουλάχιστον όχι μόνο σε αυτά. Ο Ποπολάρος, πάντα …αιρετικός, θα σας πάει αλλού. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο Τραμπ πριν οκτώμιση χρόνια, όταν κέρδισε τις εκλογές; Το ίδιο βράδυ, κατέβηκαν από την σελίδα του Λευκού Οίκου τα πάντα που σχετίζονταν με την κλιματική αλλαγή. Αλλαγή την έλεγαν τότε και όταν είδαν πως δεν μπορούσαν να το στηρίξουν, το γύρισαν σε κλιματική κρίση. Ο Τραμπ είναι κλασσικός καπιτάλας. Παράγεις, πουλάς, πλουτίζεις. Αλλά η παραγωγή με αναπτυξιακή προοπτική, θέλει φθηνή ενέργεια. Στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, το πετρέλαιο είχε 50 δολάρια το βαρέλι. Με τον Μπάιντεν είναι στα 80-85. Αλλά, είναι άλλος καπιταλισμός, αυτός που δημιουργεί χρήμα από το πουθενά. Θυμάστε τα δομημένα ομόλογα και πως έσκασαν, τώρα είναι η ώρα της πράσινης μετάβασης. Μολύνοντας περισσότερο, παράγουν ακριβότερη ενέργεια και θησαυρίζουν. Αέρα πατέρα, κατά το κοινώς λεγόμενο. Στην Ελλάδα των καρτέλ, ακόμη χειρότερα, μας δουλεύουν και ψιλό γαζί. Βάλτε τα σεντόνια στην κατάψυξη, κάντε διακοπές στο σπίτι. Και κάτι τελευταίο…, ποιος Λύκος της Γουόλ Στριτ… ο άνθρωπος έφαγε σφαίρα (-ες;), τον πλάκωσαν οι φρουροί και αυτός, τέρας ψυχραιμίας, βρήκε την ευκαιρία να πουλήσει τον εαυτό του και τον προεκλογικό του αγώνα. Ο καλύτερος πωλητής ever…

Δεν το έχουμε το φινίρισμα

Φινίρισμα: η τελική επεξεργασία στην κατασκευή ενός αντικειμένου, η τελειοποίηση του. Ε, λοιπόν, αυτό το φινίρισμα, δεν το έχουμε στην Ελλάδα. Δείτε την φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο. Κολώνα φωτισμού, με μπουλόνια να εξέχουν επικίνδυνα, με βάση να χάσκει σαν λεπίδα. Δεν θα μπορούσε να μπει μια απλή κατασκευή, κάτι σαν καπάκι να καλύψει, ως φινίρισμα, όλα αυτά. Θα μπορούσε και δεν θα αύξανε το κόστος της κατασκευής. Αλλά, δεν το έχει ούτε ο κατασκευαστής, ούτε αυτοί που την ελέγχουν και την παραλαμβάνουν. Την πληρώνουν όμως, με τα λεφτά μας. Το ίδιο με την αποκατάσταση σε λακκούβες, σε χαντάκια από έργα στην άσφαλτο, σχεδόν σε κάθε έργο.

Ο άγιος ατιέμιος ο εξηντάευρος

Ναι, ξανά για τα ΑΤΜ, όχι πως θα περάσει ο λόγος μας, αλλά να τα λέμε, ξανά και ξανά. Η φωτογραφία είναι από την εποχή που έκλεισαν οι τράπεζες και τα ΑΤΜ έδιναν μέχρι 60 ευρώ. Σε εικοσάρικα. Καθότι στα ελληνικά ΑΤΜ, βρίσκεις μόνο πενηντάρικα και εικοσάρικα. Ελιτίστικα τα δικά μας τα ΑΤΜ. Για αυτό αν έχεις στην κάρτα 17 ευρώ, δεν μπορείς να βγάλεις τα 15. Και ακόμη, τα περισσότερα δεν έχουν οθόνη αφής, εκεί να δίνουμε μάχη με τα πλήκτρα. Άσε δε που ως άγιος ατιέμιος, πολλές φορές την Κυριακή, αργεί… Δεν βγάζει χρήματα, καθότι σιγά μην πάει κάποιος στην τράπεζα, Κυριακάτικα, να τον τροφοδοτήσει. Σε λίγο, θα βγάζουμε από ΑΤΜ λεφτά την Κυριακή και θα ανάβουμε λαμπάδα. Άλλωστε, τι άγιος είναι ο …ατιέμιος, στην καθομιλουμένη, ο Αη Τιέμ.

Έξι μέρες δουλειά και ύστερα θα κάαααθεσαι !

Έτσι είναι, αλλά που να τι καταλάβετε οι άθεοι, οι αντίχριστοι, οι σοσιαλιστές, άντε και οι αριστεροί. Τι νομίζετε ότι ο θεός δεν μπορούσε να φτιάξει τον κόσμο σε πέντε ημέρες. Αλλά τι κόσμος θα ήταν αυτός, έτσι βιαστικά φτιαγμένος; Όλο κακοτεχνίες και παραλείψεις. Για αυτό και δούλεψε εξαήμερο, για να τον κάνει τέλειο. Και εσείς φωνάζετε που σας λέει η κυβέρνηση να δουλέψετε μια μέρα παραπάνω. Αλλά, αυτοί είστε. Και βέβαια, αν θέλετε, όχι με το ζόρι… Αν δεν θέλετε, θα έρθει άλλος να δουλέψει στη θέση σας και εσείς θα κάθεστε. Στο ταμείο ανεργίας. Βέβαια, ο θεός, ένα εξαήμερο δούλεψε και από τότε κάθετε, εσείς κάθε βδομάδα εξαήμερη θα έχετε εργασία. «Και ύστερα θα κάααθεστε», κατά την ατάκα, θεατρική και κινηματογραφική του Φωτόπουλου, εκεί που Φωτόπουλος έψαχνε έναν υπηρέτη να του κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Πήγαινε λοιπόν κάποιος να πιάσει δουλειά και εκείνος τον υποδεχόταν με μια ρομπ ντε σαμπρ, καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα και του εξηγούσε τις καθημερινές του υποχρεώσεις:  Στις έξι το πρωί θα βγάζεις τον σκύλο έξω. Στο γυρισμό θα παίρνεις την εφημερίδα, μετά θα σφουγγαρίζεις, κατόπιν θα φτιάχνεις τον καφέ μου και ύστερα θα κάαααθεσαι! Στις οχτώ και πέντε θα πηγαίνεις το θα πηγαίνεις το πρωινό στην κυρία, θα ανοίγεις τα παράθυρα, θα ποτίζεις τα λουλούδια, θα πηγαίνεις στην αγορά για ψώνια. Και ύστερα θα κάαααθεσαι! Στις εννιά και δέκα, πάντα το πρωί, θα κάνεις ετούτο, εκείνο και ούτω καθεξής μέχρι αργά τη νύχτα, συμπληρώνοντας μετά από κάθε εργασία, και ύστερα θα κάαααθεσαι!

Με Περριέ τις ντοματιές

«Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής θα προβεί σε έκτακτους ελέγχους, και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι γίνεται χρήση πόσιμου νερού για άρδευση από το δίκτυο ύδρευσης, αυτό θεωρείται παράβαση και θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες με την επιβολή προστίμων». Εκεί που έφτασε το κόστος του νερού, για τις ντοματιές σε κήπους, τουλάχιστον, πιο φθηνά θα μας βγαίνει να τις ποτίζουμε ουίσκι παρά με νερό. Αν μάλιστα το παίρνουμε από την Βουλγαρία… Και θα βγάζουμε και ντομάτες με γεύση αλκοόλ. Υπάρχει και η λύση του Περριέ, τώρα μάλιστα που θα παίρνουμε και 10 λεπτά με την επιστροφή του μπουκαλιού… Γελάτε, αλλά μήπως με την ανακοίνωση την ΔΕΥΑΚ, τι κάνετε, μαζέψατε τα λάστιχα του ποτίσματος;

Έ, όχι και στην Πελεκητή… (φωτο ροδιτης)

Εντάξει στο Φανάρι, άντε και στον Ίασμο, αλλά και στην Πελεκητή… Και εμείς κοτζάμ Ροδίτης, με τόσες βίλες θα μέναμε πίσω; Όχι βέβαια… Ανέλαβε λοιπόν η ιδιωτική πρωτοβουλία, που όλα τα φτιάχνει καλύτερα…, και μπήκε η καρδούλα στην είσοδο του οικισμού, του οικισμού της καρδιάς μας. Όχι παίζουμε…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό