Γιατρός της Τζωρτζίνας: «Το εγκεφαλογράφημα της Τζωρτζίνας δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο»
Οι μαρτυρίες των γιατρών για τα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν πεθάνει στο Παίδων «Αγλαία Κυραικού», καθηλώνουν.
Το MEGA φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την κλινική εικόνα της 9χρόνης, με όλες τις εξετάσεις τις να είναι καθαρές, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα να μην λειτουργούν και τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η μητέρα, περίεργα, ανεξήγητα και αιφνίδια, με κανέναν γιατρό ή νοσηλευτή να είναι ποτέ αυτόπτης μάρτυρας κατά την έναρξή τους.
Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων» είπε στο MEGA η γιατρός της Τζωρτζίνας.
Ακόμα και το 24ωρο εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι καταλήξει, δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο σπασμών, όπως μαρτυρούν οι γιατροί.
«Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει που οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών».
Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ιρίδας. Στις 4 Απρίλιου του 2021, έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και παρά την συνεχή παρακολουθήσει των γιατρών από 4 νοσοκομεία για 9 μήνες, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.
«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως ‘μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου’. Όταν έφτανα οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή» εξηγεί η γιατρός της Τζωρτζίνας.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει ο πρώην Διευθυντής της Ασφάλειας
Για την μυστηριώδη υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ξανά ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Χρήστος Ρουγκάλας, τονίζοντας πως εμμένει στις απόψεις του.
«Δεν έχω άλλα στοιχεία πέραν των όσων έχω πει, ότι μου φαίνεται περίεργο που οι θάνατοι έγιναν σε μέρες αργιών, Σαββατοκύριακα. Έχουν πέσει και σε αντιφάσεις νομίζω. Φαίνεται ότι έχουν μία άνεση, ότι κάνουν ταξιδάκια και τέτοια… Να απαντάει δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ενός από τα παιδιά στους διαδικτυακούς της φίλους, να δίνει συνταγές για φαγητά, να πάνε για χαλαρό ποτάκι…», αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Μάλιστα, ερωτηθείς για το τι σχέση έχει ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς με το ζευγάρι από την Πάτρα, ο Χρήστος Ρουγκάλας εξηγεί: «Είπαν ότι η γυναίκα, αφότου πέθανε ο σύζυγός της, ήρθε και έμεινε στην Πάτρα. Νοίκιασε το σπίτι στο ζευγάρι, επειδή υπάρχουν κάποιοι μακρινοί συγγενείς στο Αγρίνιο. Eίπα “ποιος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας και της ταφής. Ποιος πλήρωσε; Αφού δεν υπάρχει άλλος εδώ στην Πάτρα”. Σε αυτό δεν έχει απαντήσει κανένας».
Σε ερώτηση για το γιατί έχει σημασία το ποιος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας της σπιτονοικοκυράς, υποστηρίζει: «Για να καεί μία σορός, χρειάζεται κάποια χρήματα. Ήταν άθεη. Ήταν πολύ καλή κυρία, ευγενέστατη, αλλά επειδή ήταν άθεη, κάηκε. Δεν θυμάμαι πώς πέθανε αυτή η γυναίκα που είχε και κάποια κινητικά προβλήματα. Τώρα αν είχε κάνει κάποιο πληρεξούσιο κάποιον από το ζεύγος να παίρνει και τη σύνταξή της ή αν τους είχε κάνει πληρεξούσιους για την κηδεία της. Αυτό λογικά θα πρέπει να υπάρχει. Αυτοί συνεχίζουν και μένουν σε αυτό το σπίτι. Υπάρχει ενοίκιο; Το πήρε το κράτος το σπίτι; Αν δεν έχει κανένα συγγενή, δεν είχε αφήσει διαθήκη, το σπίτι δεν πρέπει να περιέλθει στο δημόσιο; Σε ποιον ανήκει αυτό το σπίτι;».
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Καταθέτουν γιατροί και συγγενείς
«Στατιστικά υπάρχει ζήτημα που πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά για να δοθεί απάντηση. Δεν χάνονται έτσι εύκολα τρία παιδάκια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει σαφή αιτία θανάτου. Πρέπει να βρεθεί η αιτία, όποια και να είναι. Υπάρχει και κάποια μη αναμενόμενη συμπεριφορά από κάποιους, η οποία πρέπει να εξεταστεί. Η έρευνα έχει “ανάποδη” φορά, πρέπει να βρούμε τι έγινε πρώτα, πώς πέθαναν τα παιδιά και μετά ποιος, και αν έκανε κάτι», αναφέρουν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών.
Από χθες ξεκίνησε ένας κύκλος καταθέσεων που περιλαμβάνει ιατροδικαστές, γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, συγγενείς που έχουν ασχοληθεί με τους θανάτους των τριών παιδιών. Από αυτή τη διαδικασία θα προβούν σε έναν συγκερασμό όλων των επιστημονικών δεδομένων που θα καταρρίπτουν ή θα επιβεβαιώνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, καταθέσεις και αναφορές για τα αίτια θανάτων των τριών παιδιών. «Χρειάζονται στέρεες αποδείξεις για να υπάρξουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Μετά τις καταθέσεις των ειδικών (ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών), θα ανασυρθεί “βιβλιογραφία” για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που έχουν προκύψει. Εκτός αν συμβεί κάτι “έκτακτο”, ένα “λάθος”, που θα τρέξει την αστυνομική έρευνα και θα τη φθάσει αυτόματα στο τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός που συμμετέχει στην έρευνα των θανάτων της Μαλένας, της Iριδας και της Τζωρτζίνας.
Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν περισσότερο από έναν μήνα, καθώς είναι ξεχωριστές για κάθε όργανο του άτυχου παιδιού και δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα δεν θα αναδείξουν κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης και δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι αυτά θα δείξουν κάτι που να παραπέμπει σε εξωτερικό παράγοντα θανάτου ή μηχανική διαδικασία.
Τα αρμόδια στελέχη, όπως αναφέρουν, θα συγκεντρώσουν το υλικό και θα το αξιολογήσουν με την εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, προκειμένου να διακρίνουν αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Η διερεύνηση της υπόθεσης απαιτεί διαφορετική εξειδίκευση και προσέγγιση. Ουσιαστικά αξιωματικοί χειριστές-μάνατζερ-συντονιστές θα προβούν σε ένα… ταίριασμα διαφορετικών γνώσεων πολλών ειδικοτήτων ανθρώπων, προκειμένου να βγουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Θα προβούν στη διαχείριση του υλικού, την ταξινόμηση και τη συνολική αξιολόγησή του με τον εισαγγελικό λειτουργό και τους ειδικούς.
Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί πολύ προσεκτικά και σοβαρά, προκειμένου να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ίσως όμως και κάτι πολύ σοβαρό. Αν κάτι δεν είναι αδύνατο, μπορεί να έχει συμβεί»…
Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα αναζητήσουν κοινά στοιχεία και ομοιότητες στις τρεις ιατροδικαστικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εκθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθεί αν υπάρχει κοινός παράγοντας-αίτιο που προκάλεσε το θάνατο, ακόμα και αν υπάρχει εξωγενής παρέμβαση.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον.
Οι ιατροδικαστές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών κάνουν λόγο για ανάγκη νέων γονιδιακών ελέγχων των γονέων για «αφανείς νόσους» που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων, που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.
typos.gr