Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 12:29

Σε κορεσμό και σε μαρασμό

Σε κορεσμό και σε μαρασμό 

Δεν τα πήγαμε και άσχημα με την "Λευκή Νύχτα" στην Κομοτηνή. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, μπήκε και στα καταστήματα που είχαν προσφορές, απόλαυσε και τις εκδηλώσεις. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι πως με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, δεν πρέπει να περιμένουμε περισσότερα. Άλλωστε, τα νέα καταστήματα που ανοίγουν είναι καφέ τα περισσότερα, όπως συμβαίνει παντού στη χώρα. Και μάλιστα, καφέ με χαμηλό κόστος για τον πελάτη. Μόνο που ανοίγει ένα του είδους και σύντομα ξεφυτρώνουν και άλλα, τα οποία θα πάρουν από την ίδια πίτα... Είναι μια λογική που επικρατεί στην Ελλάδα για δεκαετίες και η οποία οδηγεί σε κορεσμό και στη συνέχεια σε μαρασμό.

 

Αν είμαστε τυχεροί...

Σε ότι αφορά στην γέφυρα του Πολυάνθου, γίνεται πλέον σαφές ότι θα πάρει χρόνια να αποκατασταθεί η ζημιά, με νέα γέφυρα ή επιδιόρθωση της πεσμένης (αν αυτό είναι εφικτό), ενώ δεν είναι και τόσο εύκολο να διανοιχτεί μια νέα είσοδος από την Εγνατία. Αν είμαστε τυχεροί και αντέχει, η μόνη λύση είναι η παλιά γέφυρα, δηλαδή να γυρίσουμε αρκετές δεκαετίες πίσω. Πίσω γυρίσαμε στην οικονομία, πίσω και στις υποδομές.

 

Μήπως κάνουμε λάθος; 

Και μιας και μιλάμε για υποδομές, η συζήτηση για νέο νοσοκομείο άρχισε πάλι να φουντώνει. Νοσοκομείο δεν είναι μόνο τα κτίρια, είναι κυρίως ο εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό. Ίσως θα είναι καλύτερα, τα όποια διαθέσιμα χρήματα προκύψουν, να διατεθούν για ένα καλό φρεσκάρισμα του υπάρχοντος νοσοκομείου και για τον εξοπλισμό του. Η θέση που βρίσκεται είναι άριστη, ενώ αν πάμε σε νέο προς το αεροδρόμιο, η απόσταση μεγαλώνει, ενώ γενικότερα, μπορεί να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα μας ικανοποιεί και θα έχουμε ξοδέψει τα διαθέσιμα χρήματα.

νοσοκομειο

Τι θα ζητηθεί στη συνέχεια;

Εντωμεταξύ και σε ότι αφορά στα περί της "Τουρκικής Ένωση Θράκης", θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κυρίως οι του Σύριζα, ότι κάθε τι που δίδουν θεωρείται δεδομένο και προκαλεί τις εξελίξεις για επόμενες διεκδικήσεις. Για αυτό και η κυβέρνηση, πριν αποφασίσει, θα πρέπει να διερευνήσει τι θα ζητηθεί στη συνέχεια από τους έστω λίγους οπαδούς του "γκέτο της Ιώνων", οι οποίοι όμως προκαλούν τις εντυπώσεις μιλώντας στο όνομα όλων των μουσουλμάνων της περιοχής.

 

Αν αρχίσει το ξήλωμα...

Πάγιος στόχος της τουρκικής πολιτικής αναφορικά της περιοχής μας, είναι να προσδώσει στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εθνοτικό χαρακτηρισμό και προφανώς δεν πρέπει μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας. Με το "εθνοτικό" κατοχυρωμένο, τα αιτήματα θα είναι τόσο παράλογα, όπως και πολλά των τουρκόφρονων σήμερα, ωστόσο θα έχουν μια βάση να τίθενται και δυστυχώς θα οδηγούν σε συζητήσεις την όποια κυβέρνηση. Συζητήσεις για τις οποίες σήμερα φαίνεται παράλογο να τις κάνουμε.

 

Ήρθε στις θέσεις μας 

Όσο για την Τουρκία και την διεκδίκηση του Ερντογάν για αλλαγές στη συνθήκη της Λωζάννης, δείτε πως με αφορμή το δημοψήφισμα των Κούρδων, ο Ερντογάν επικαλέστηκε, ουσιαστικά, την συγκεκριμένη συνθήκη, διακηρύσσοντας την απόλυτη αντίθεση του στην αλλαγή των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή. Ήρθε δηλαδή να συνταχθεί με την Ελληνική θέση ότι η συνθήκη ισχύει και τα σύνορα δεν αλλάζουν. Άλλωστε, η συνθήκη της Λωζάννης, μεταξύ άλλων, προσδιόρισε τα σύνορα του Τουρκικού κράτους και αν αρχίσουμε να συζητάμε για αλλαγές στη συνθήκη, τότε γιατί όχι να αλλάξουν και τα σύνορα της Τουρκίας για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.

λωζάννη

 

Άλλο είναι το θέμα...

Ναι, είναι θέμα αν ήταν σκύλοι ή λύκοι που κατασπάραξαν την τουρίστρια από την Βρετανία, αλλά να σκεφτούμε ότι ήρθε στην περιοχή μας κάποιος που του αρέσει ο εναλλακτικός τουρισμός και έχασε την ζωή του. Δηλαδή, η Βρετανίδα ήταν ο τύπος του τουρίστα που θέλουμε και που ταιριάζει για την περιοχή και με τον θάνατο της η δυσφήμιση είναι τεράστια. Και προς ανατροπή των όποιων αρνητικών για την περιοχή μας εντυπώσεων θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, αν θέλουμε εναλλακτικό τουρισμό, αν θέλουμε τουρισμό γενικότερα.

 

Περίμενε πρώτα να συγκρουστεί;

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, κατέθεσε στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης, εισήγηση με σειρά προτάσεων για την ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Άλλος ένας που θα ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης; Και είναι και από την Ξάνθη. Αλλά, γιατί δεν κατέθετε τόσο καιρό τις προτάσεις του; Περίμενε να συγκρουστεί με τον περιφερειάρχη;  

 

Αληθινά μαύρος χρυσός

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει αρχίσει και από τις 16 Οκτωβρίου θα μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύονται. Με τους νέους φόρους και με την μείωση του διαθέσιμου επιδόματος θέρμανσης, να γιατί το λέμε μαύρο χρυσό το πετρέλαιο. Και δεν υπάρχει και η λύση της Βουλγαρίας, καθώς σε αντίθεση με την βενζίνη και να μπορέσεις να το φέρεις στην Ελλάδα, στην ίδια τιμή θα το αγοράσεις.

ποπολαρος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 12:39

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιατί, πάνε στη δική μας; Να χτυπήσει και άλλη καρδιά »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2