Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 08:18

Να χτυπήσει και άλλη καρδιά

Να χτυπήσει και άλλη καρδιά

Τη μετακίνηση μεγάλης  Στρατιωτικής δύναμης Μονάδων στον Έβρο και στη Θράκη «διότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, κι εδώ υπάρχει η απειλή, κι εδώ πρέπει να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένα» επανέλαβε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στον Έβρο όπου βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Να έρθουν για να χτυπήσει και η καρδιά της οικονομίας, καθώς η ανάπτυξη η κανονική θα αργήσει να έρθει.

"Συνταξιούχοι" στον "Παρμενίωνα"

Εντωμεταξύ, στον "Παρμενίωνα" πήραν μέρος και Εθνοφύλακες, κατόπιν δική τους πρωτοβουλίας, όπως ακούγεται. Εντάξει, να υπάρχει ο θεσμός, αλλά σε τέτοια άσκηση, δεν είναι πρόσφορο να συμμετέχουν και Εθνοφύλακες. Και μόνο από την άποψη της ηλικίας να το δεις, δεν έχουν και κάτι να προσφέρουν. Άλλωστε, οι άνω των 50, τι να δώσουν σε μια διακλαδική άσκηση... Αν μάλιστα ήταν και δημόσιοι υπάλληλοι, στον Παρμενίωνα ως συνταξιούχοι θα συμμετείχαν οι περισσότεροι.

Το ποιό σοβαρό θέμα...

Ποιό να είναι άραγε το θέμα που απασχολεί περισσότερο τους δημότες των ελληνικών πόλεων; Πάντως όχι το "πράσινο", αν και θα έπρεπε να είναι. Όπως για παράδειγμα για την πόλη της Κομοτηνής. Τόσο όσο αφορά στο πάρκο το κεντρικό, το πάρκο στην Περιφέρεια, αλλά και τις πρασιές στους δρόμους. Όπως επίσης αναφορικά των δενδροστοιχιών. Λοιπόν, δεν είμαστε και το καλύτερο παράδειγμα. Και τούτο διότι, όπως και οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, δεν είχαμε σχεδόν ποτέ μια σταθερή πολιτική "πράσινου", τι και που θα το φυτέψουμε, πως θα βάλουμε στο παιχνίδι της συντήρησης και τους κατοίκους της πόλης, αφού άλλωστε αυτοί είναι που χαίρονται το "πράσινο". 

Αχ αυτό το πάρκο... 

Ναι, το πάρκο, για το οποίο δώσαμε εκατομμύρια για να καταφέρουμε να μην το επισκέπτονται οι δημότες. Γιατί, κακά τα ψέματα, το πάρκο δεν είναι επισκέψιμο, όπως θα έπρεπε. Κόψαμε πολλά δένδρα χωρίς να τα αντικαταστήσουμε, τα λουλούδια δεν εντυπωσιάζουν, αν και θα έπρεπε, ενώ με τα διαστημικά σιντριβάνια, το μόνο που πετύχαμε είναι αν δουλεύουν και αν δουλεύουν, που θα πέφτει το νερό. Χάσαμε και το γεφυράκι που ήταν σήμα κατατεθέν, ενώ νωρίτερα είχαμε χάσει και τον ζωολογικό κήπο, τον τόπο επίσκεψης όλων των παιδιών. Οπότε, γιατί να πάει κανείς στο πάρκο; Για τις καφετέριες...

παρκο

"Δαγκώνει" και το πράσινο

Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, ενώ για τα αδέσποτα η συζήτηση είναι συνεχής, για το "πράσινο", δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ούτε από τους δημότες. ίσως γιατί τα σκυλιά μπορούν και να δαγκώσουν, ενώ τα δένδρα και τα λουλούδια... Έλα όμως που και αυτά "δαγκώνουν", μακροπρόθεσμα αλλά πολύ δυνατά, καθώς οι συνέπειες από την απουσία του "πράσινο" μέσα στην πόλη, είναι σημαντικές και τις αισθανόμαστε όλοι. Μόνο που τα "ρίχνουμε" γενικά στον καιρό και ...ξεμπερδεύουμε.

Να δέσουμε κόμπο

"Κλείδωσαν" οι εκλογές στην κεντροαριστερά για 12 και 19 Νοεμβρίου. Να δέσουμε μαντήλι κόμπο να μη ξεχάσουμε να ψηφίσουμε. Γιατί χωρίς μεγάλο ηγέτη η κεντροαριστερά δεν θα ...μεγαλουργήσει. Και το έθνος μας θα χάσει την ευκαιρία να πάει μπροστά. Ενώ με το ΠαΣοΚ ως κεντροαριστερά, ήμασταν δαχτυλοδειχτούμενοι. Εντός Ελλάδας σαν θαύμα και εκτός σαν παράδειγμα για αποφυγή.

Αμάν με την ANUGA 

Συνεχίζεται η κόντρα Μέτιου-Καραλίδη για την έκθεση τροφίμων ANUGA. Προσοχή, η κόντρα είναι για το αν είναι η πρώτη μας φορά στην συγκεκριμένη έκθεση και όχι βέβαια για το αν είχε αποτέλεσμα η συμμετοχή μας, ή πως θα πάμε τώρα για να έχουμε αποτέλεσμα. Και σε κάθε Περίπτωση, η Περιφέρεια είναι το μέσον, ο φορέας για να βρεθεί η παραγωγική οικονομία της περιοχής στην έκθεση. Καλύτερα η κόντρα να μεταφερθεί στο ζήτημα της γέφυρας Κομψάτου. Να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε καθώς δεν διαφαίνεται κοινή και συγκεκριμένη λύση, γενικότερα μιλώντας.

anuga

Τα έχει φάει τα ψωμιά της

Βλέπουμε όμως να γίνεται συζήτηση για μια έκθεση στο εξωτερικό, ενώ δεν γίνεται συζήτηση για την έκθεση στην Κομοτηνή. Πότε θα γίνει και με ποιά μορφή... Γιατί ως γενική και εμπορική, τα έχει φάει τα ψωμιά της. Αντίθετα, αν την μετατρέψουμε σε τροφίμων-ποτών με έμφαση και στον πρωτογενή τομέα που παράγει όχι βαμβάκι αλλά πρώτες ύλες για τρόφιμα και ποτά, η έκθεση της Κομοτηνής θα αποκτήσει νέα πνοή, νέους και περισσότερους τοπικούς, από την ΑΜ-Θ, εκθέτες και νέο κοινό στο οποίο θα υπάρχουν και εμπορικοί επισκέπτες.

Και αυτοί jumbo ψωνίζουν

Α και να μη λέμε σαχλαμάρες περί του ενδεχόμενου δημοψηφίσματος στη Θράκη με αφορμή το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Το κακό βέβαια είναι ότι τα λένε στην Αθήνα και τα λένε άσχετοι, αλλά θέτουν ένα θέμα και προκαλούν συζήτηση. Μάλλον στην επαρχία των Αθηνών είναι πιθανότερο ένα τέτοιο δημοψήφισμα, καθότι εκεί υπάρχει μεγάλος πληθυσμός άλλων εθνικοτήτων. Αλλά ούτε και αυτό έχει βάση, καθότι όπως λέει και η διαφήμιση και αυτοί jumbo ψωνίζουν. 

ποπολαρος

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2