Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 08:24

Μόνο να ελπίζουμε...

Μόνο να ελπίζουμε...

Η αλήθεια είναι πως έριξε πολύ νερό Σάββατο με ξημερώματα Κυριακής. Η αλήθεια είναι επίσης, πως είμαστε ανοχύρωτοι όπως και άλλες περιοχές τις χώρας, όλη η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αλήθεια ακόμη, ότι τώρα γνωρίζουμε ποιές περιοχές κινδυνεύουν με πλημμυρικά φαινόμενα. Αλλά είναι αλήθεια, ότι λίγα μπορούμε να κάνουμε για να τα αποτρέψουμε.  Το καλύτερο είναι να ελπίζουμε ότι θα αργήσει να ξαναρίξει τόσο νερό. Εκεί όμως κάτω από την διάβαση της σιδηροδρομικής γέφυρας, είναι κρίμα να μην έχουμε λύσει το θέμα που δημιουργείται μετά από ισχυρή βροχόπτωση. Αυτό τουλάχιστον, ας μην συμβεί ξανά...

 

Να επανορθώσει η κυβέρνηση 

Όσο για την υπόθεση της Εισαγγελίας, της Ασφάλειας και του όρου "τουρκική μειονότητα", προφανώς λάθος έκανε η εκτελεστική εξουσία και θα πρέπει να επανορθώσει. Δεν μπορεί να παρέμβει στην δικαστική εξουσία, αλλά αναγνωρίζοντας το λάθος της, θα πρέπει να αποκαταστήσει τα στελέχη της Αστυνομίας που έριξε στο πυρ το εξώτερο. Να το ζητήσουν οι τοπικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, καθώς είναι μια αδικία που πρέπει να διορθωθεί.

Εξαρτάται από το εκλεκτορικό σώμα

Είναι λάθος η εκλογή του Μουφτή; Εξαρτάται από το εκλεκτορικό σώμα. Αν είναι περιορισμένο, για παράδειγμα τον εκλέγουν οι ιμάμηδες, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα έχουμε έναν καθαρά θρησκευτικό ηγέτη με περιορισμένες και καθορισμένες αρμοδιότητες. Αν όμως πάμε σε μεγάλο εκλεκτορικό σώμα, τότε από μόνοι μας θα δημιουργήσουμε ένα ...Ντεκτάς στην περιοχή μας και θα βάλουμε ένα μεγάλο μπελά στο κεφάλι μας. 

Θα το δούμε στην πράξη

Κρας τεστ η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στη Μέστη. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα επιβαρυνθεί η κυκλοφορίας αν η Τροχαία δεν καταφέρει να αποτρέψει την κίνηση των φορτηγών εκτός Εγνατίας. Εντάξει, έγραψε μερικά, έριξε πρόστιμα, αλλά μόνο στην πράξη θα δούμε τις επιπτώσεις. Άλλωστε, πολύ πιθανός και πολλά επιβατικά να βγουν από την Εγνατία για να μην πληρώσουν, οπότε ο φόρτος στους δρόμους Κομοτηνή-Σάπες και Κομοτηνή-Ξάνθη, θα είναι αυξημένος σε σύγκριση με σήμερα.

διοδια

Χρυσώνουν το χάπι 

Εντωμεταξύ, όσον αφορά στην απόφαση για να μην πληρώνουμε διόδια οι ντόπιοι που οδηγούμε το δικό μας αυτοκίνητο, είναι προφανώς προσωρινή και απλά χρυσώνει το χάπι. Θα φέρει και παρεξηγήσεις και εντάσεις στα διόδια. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν αυτοκινητόδρομο με πολλά διόδια και χωρίς ένα σταθμό εξυπηρέτησης. Αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία, θα κρατήσει χρόνια ακόμη... Την φωτογραφία μην την λαμβάνεται υπόψη, κάποτε λέγαμε για ένα σταθμό διοδίων ανά Περιφέρεια.

Δύσκολα μπαίνει το 2018

Στους μισούς από πέρυσι και το μισό επίδομα θέρμανσης. Στους επιδοματίες και αυστηρά χαμηλόμισθους το κοινωνικό μέρισμα, μαχαίρι και στο ΕΚΑΣ. Δύσκολα για πολλούς μπαίνει το 2018 και θα παραμείνει δύσκολο για πολλά χρόνια. Η κρίση παγιώνεται ως μόνιμη κατάσταση και για αλλάξει, ο μόνος τρόπος είναι η παραγωγή νέου πλούτου. Κάτι που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να γνωρίζει η τουλάχιστον να έχει σχέδιο για το πως θα το πετύχει.

Μια εβδομάδα χωρίς καρατόμηση

Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα και ο Περιφερειάρχης δεν καρατόμησε άλλον συνεργάτη του αιρετό. Πάντως από τις αντιδράσεις των περιφερειακών συμβούλων Δράμας, της παράταξης του, φαίνεται ότι και από αυτή την σύγκρουση βγήκε νικητής. Και έχει πολύ χρόνο μπροστά του να στρώσει την παράταξη, καθώς και οι αντίπαλοι δεν δείχνουν πολύ δυνατοί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Και οι δυο γέφυρες...

Να μην ξεχνάμε και τις γέφυρες... Η παλαιότερη, των 60 ετών, δόθηκε στην κυκλοφορία και ενώθηκε ξανά ο νομός. Η παλιά γέφυρα Πολυάνθου είναι πλέον ευθύνη της "Εγνατίας", η οποία και θα μετρά την στατικότατα της. Μπορούν να περνούν προς Ίασμο, επιβατικά και λεωφορεία. Η νεότερη, η πεσμένη, θα αξιολογηθεί από τους πραγματογνώμονες του ΤΕΕ Θράκης, κατά πόσο μπορεί να επισκευαστεί. Πρόβλεψη να μην κάνουμε, αλλά δύσκολα να γλυτώσουμε την κατασκευή νέας γέφυρας.

γεφυρα 21 12 17

Όχι σαν το πεσμένο τζαμί... 

Και για να λέμε την αλήθεια, αν είναι να γίνει νέα γέφυρα στον Πολύανθο και χρόνος πολύς θα απαιτηθεί και χρήματα θα πρέπει να βρεθούν. Το θέμα πάντως είναι να γίνει και όχι να την λέμε "την πεσμένη γέφυρα", όπως λέμε το "πεσμένο τζαμί" στην Κομοτηνή, κοντά στην Αθανασίου Διάκου. 

Περιμένουμε την ιστοσελίδα

Στα 1,70 ευρώ τα διόδια της Μέστης και του Ιάσμου για τα επιβατικά και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας, περιμένουμε πως θα γίνει με την ιστοσελίδα όπου θα δηλώσουμε τα στοιχεία μας, ώστε οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου να μην πληρώνουν τα δυο διόδια. Μέχρι να μπουν τα αναλογικά διόδια, για τα οποία, κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα λειτουργήσουν.

Ξεπλύθηκαν τα πεζοδρόμια

Πάντα το λέμε μετά από μια νεροποντή όπως αυτή που έπληξε την Ροδόπη. Το μόνο θετικό είναι, ότι ξεπλύθηκαν τα πεζοδρόμια και πολλοί δρόμοι, καθώς και τα αυτοκίνητα, αν και τα τελευταία λάσπωσαν τις επόμενες ημέρες. Ε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...

Να ψηφίσει όποιος το επιθυμεί

Επειδή κατά νόμο είναι και λόγο παράνομο να δηλώνει κανείς την θρησκεία του, μήπως για την εκλογή Μουφτή να ψηφίσει όποιος επιθυμεί; Όλο και θα βρεθεί κάποιος καλός και βολικός υποψήφιος να τον ...σταυρώσουμε. 

ποπολαρος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 08:29

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2