Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 07:41

Εφιάλτης η αλλαγή συνόρων

Εφιάλτης η αλλαγή συνόρων

Λοιπόν, το μεγαλύτερο φόβητρο διεθνώς είναι η αλλαγή συνόρων, στα Βαλκάνια δε είναι εφιάλτης. Το λάθος ήταν όταν πριν 25 χρόνια άφησαν να γεννηθεί το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, με 30% Αλβανούς, 10% Βούλγαρους και μετά χάνεται η μπάλα. Ένα κράτος χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς ιστορία και πολιτισμό, εύκολα διαλύεται και μετά θα έχουμε μεγάλη Αλβανία, μεγάλη Βουλγαρία και ποιος ξέρει τι άλλο. Ωστόσο, για να μη διαλυθεί αυτό το κρατικό μόρφωμα, δεν θα τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία ούτε θα τους ονομάσουμε Μακεδόνες.

 

Δημοκρατία της Κεντρική Βαλκανικής

Τώρα, προφανώς τα Σκόπια δεν μπορούν να γίνουν 52 πολιτεία των ΗΠΑ, μπορούν ωστόσο να επιλέξουν ένα όνομα και να υπάρχουν διεθνείς εγγυήσεις, με είσοδο και στο ΝΑΤΟ, για να μην υπάρξει περίπτωση αλλαγής συνόρων. Πως θα ονομαστεί; Πριν χρόνια ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε προτείνει το Δημοκρατία της Κεντρική Βαλκανικής, στην οποία προφανώς θα υπάρχουν μειονότητες Αλβανών, Βουλγάρων και όποιες άλλες βρουν την ευκαιρία και ξεπεταχθούν. Σε κάθε περίπτωση, ούτε να το συζητάμε όνομα με τον όρο Μακεδονία. Είναι γελοία μια τέτοια συζήτηση, είναι γελείο να ονομάσουμε εθνικότητα Μακεδονική. Όλος ο κόσμος το γνωρίζει, απλά το πρόβλημα δεν είναι δικό τους, αυτοί θέλουν απλά μια λύση.

 

Τους τάπωσε όλους 

Όσο για το συλλαλητήριο της Κυριακής, κατά το κοινώς λεγόμενο, τάπωσε πολιτικά κόμματα, κανάλια της επαρχίας των Αθηνών, τους πρόθυμους από την εποχή του σχεδίου Ανάν και τον ίδιο τον απίθανο διαπραγματευτή Νίμιτς, ο οποίος προφανώς λόγω ηλικίας, πάσχει από άνοια. Λύση, τουλάχιστον τώρα, μάλλον δεν θα βρεθεί, πρώτα η απόρριψη θα έρθει από τα Σκόπια και ια ακολουθήσουμε εμείς. Αν τα Σκόπια κάνουν δημοψήφισμα, προφανώς θα πρέπει να κάνουμε και εμείς, ώστε να έχει όπλα πολιτικά η κυβέρνηση για να αρνηθεί.

 

Ούτε με το FYROM

Τέλος, σε ότι αφορά στα Σκόπια, λύσεις του τύπου σύνορα με την Σερβία, είναι σήμερα αδύνατες και επικίνδυνες. Κάποτε, πριν 25 χρόνια, ίσως... Και επίσης, να μη δεχθεί η κυβέρνηση να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή όπου αλλού, με το όνομα FYROM, θα είναι ότι χειρότερο. Ας αφήσουμε να περάσει ο καιρός, τα χρόνια και θα έρθει η εποχή που θα μας παρακαλούν οι Σκοπιανοί να τους βαφτίσουμε και να τους βάλουμε σε ΝΑΤΟ και σε πορεία εισόδου στην ΕΕ.

 

Απλά επίσκοπος Αθηνών

Και κάτι ακόμη σχετικά με την ιστορία που πήγε να παιχτεί με τον Ιερώνυμο. Η Εκκλησία της Ελλάδος μίλησε με το ανώτατο όργανο της, την Ιερά Σύνοδο. Ο Ιερώνυμος είναι επίσκοπος Αθηνών, ένας από τους 70 περίπου επισκόπους και απλά προεδρεύει της Συνόδου. Δεν εκφράζει την Ελλαδική Εκκλησία. Κρίμα που δέχθηκε να μπει σε παραπολιτικά παιχνίδια και μάλιστα σε αντίθεση με το ποίμνιο του και με την αλήθεια της ιστορίας. Τώρα, να δούμε τι θα πει για το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, τι θα πουν τα κόμματα, τι θα δείξουν τα κανάλια της ομώνυμης επαρχίας.

 

Μια ασταθής περιφέρεια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει η φτωχότερη όλων των περιφερειών της χώρας. Και δυστυχώς δεν γίνονται έργα, ώστε να περάσουμε την Ήπειρο. Τότε με την Εγνατία, όλο και φεύγαμε από την τελευταία θέση. Το χειρότερο όμως είναι πως η ΑΜ-Θ παραμένει μια ασταθής περιφέρεια. Δεν υπάρχουν ασφαλής ενδείξεις αν θα πάει μπροστά, αναπτυξιακά, ή θα υποχωρήσει. Έχει δηλαδή, αβέβαιο αναπτυξιακό μέλλον, ότι χειρότερο για τους κατοίκους της και γενικότερα για την χώρα.

 

Ούτε ένας με σακούλα

Αν έχει λεφτά ο κόσμος; Γεμάτη από κόσμο ήταν το Σάββατο η Κομοτηνή, ούτε ένας μα ούτε ένας με σακούλα στο χέρι... Τουλάχιστον, αν πηγαίναμε για βόλτα ή για καφέ, μετά από το σουπερμάρκετ, θα έβλεπες στο δρόμο κόσμο με σακούλες. Και στα σουπερμάρκετ, με σακούλα από το σπίτι να πηγαίνουμε και όχι να πληρώνουμε το νέο φόρο που δεν γνωρίζουμε και ποιος πραγματικά θα τον διαχειριστεί.

 

Μη γίνει όπως με τις εκθέσεις

Τώρα που έρχεται το καρναβάλι, μήπως να συνεννοηθούμε τους Ξανθιώτες να μην έχουμε τα περσινά; Προφανώς να κάνουμε τις δικές μας εκδηλώσεις, αλλά να μην τους δώσουμε πάτημα να πουν ότι κάπως τους σαμποτάρουμε. Αν και το καρναβάλι της Ξάνθης, έχει χάσει κάπως τον παλιό αθώο χαρακτήρα του. Πάντως, μη το κάνουμε όπως με τις εκθέσεις που κάθε τελικά κάθε πόλη κάνει την δική τη και στο τέλος καμιά δεν αξίζει, πλην, ίσως, της Αλεξανδρούπολης, όπου οι διοργανωτές ξέρουν τι κάνουν. 

 

Με την γκιόλα τι θα γίνει;

Εκείνη η γκιόλα μπροστά στο "σπαθί", πως θα γίνει να μην εμφανίζεται κάθε που ψιχαλίζει; Προφανώς είναι δύσκολο έργο και θέλει πολύ μελέτη... άλλωστε, να "κλείσει" η πλατεία με τους ...γλόμπους πέρασαν πολλά χρόνια και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, τώρα που έχουμε και νερό να αντιμετωπίσουμε... 

 

Σωστή η ελεγχόμενη στάθμευση 

Σωστό το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σωστό και το μισάωρο. Αν γίνουν αλλαγές, να θεσπιστεί για κάποιες περιοχές η μια ώρα, με αιτιολόγηση, και στις υπόλοιπες να παραμείνει το μισάωρο. Σε μισή ώρα όλα τα προλαβαίνεις, μέχρι και μια γυναίκα προλαβαίνει να διαλέξει παπούτσια ή φόρεμα. Αν και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα σταματήσει σε δρόμο με ωριαία στάθμευση.

 

σταθμευση

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Να κλείσουμε με το Σκοπιανό. Όπως δεν ήταν 1,5 εκατ. το 1992, μάλλον δεν ήταν 500 χιλιάδες την Κυριακή, ωστόσο ξεπέρασαν και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Και το 1992, όλοι έσπρωχναν, ενώ την Κυριακή, το συλλαλητήριο έγινε μόνο του.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Που οι πίτες προ ετών... Σε άκης αλλά... »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2