Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 07:15

Έχουν εγκατάσταση ;

Έχουν εγκατάσταση;

Και η Κομοτηνή μεταξύ των 13 πόλεων στις οποίες θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου. Καλώς να μας έρθει, αν και θα αρχίσουν οι ερωτήσεις του τύπου: έχουν εγκατάσταση για φυσικό αέριο τα καινούργια κτίρια; Ε και τότε θα τα ξαναπούμε…

Και ως αναπτυξιακό εργαλείο 

Πάντως, αν το προσέξουμε το φυσικό αέριο, μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο. Αρκεί να μην μείνουμε μόνο στη θέρμανση, αλλά να δούμε και το ζεστό νερό γενικότερα και το μαγείρεμα. Αυτά δηλαδή που άλλα κράτη έχουν από πολλές δεκαετίες, ενώ στην Ελλάδα έχουμε την «δικτατορία» του πετρελαίου. Μιλάμε για νέες δουλειές, νέες βιοτεχνίες, νέες θέσεις εργασίας. Και να μην ξεχνάμε ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να έχουμε και άφθονο ελληνικό φυσικό αέριο.

Εναλλάξ στην πρυτανική πολυθρόνα

Κοιτάξτε, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, τις μονές ημέρες να είναι πρύτανης ο Τουλουπίδης και τις ζυγές ο Καραμπίνης. Μήπως τα παιδία παίζει, εκεί στη σύγκλητο. Καλά έκανε ο Καίσαρας που ήθελε την κατάργηση της…

Μπράβο για την ημερίδα

Και ένα μπράβο στην ΟΕΒΕΣ για την ημερίδα για τον κάθετο άξονα. Αναμένοντας ενημέρωση για τα ελεγχέντα, να πούμε ότι οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και η πραγματικότητα κατάντησε να είναι μύδροι επιχειρηματιών με έμμεσο στόχο τον δρόμο και άμεσο συμπολίτες τους που πάνε για ψώνια στο …εξωτερικό. Λες και δεν είναι δικαίωμά τους, λες και υπέγραψαν κανένα χαρτί θα κάνουν πλούσιους ορισμένους εμπόρους.   

kathetos

 

Τύχη και όχι κατάρα 

Και να συμπληρώσουμε, η ημερίδα ήταν μια καλή αρχή. Μένει όμως πολύ δουλειά να γίνει για το πώς θα αξιοποιηθεί ο κάθετος άξονας. Πως θα έρθουν εντός Κομοτηνής κάποιοι από τις εκατοντάδες χιλιάδες που περνούν τα σύνορα. Πως θα αξιοποιηθεί ο άξονας σε εκθεσιακά γεγονότα σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες κα… Είναι τύχη μεγάλη για την περιοχή μας ο δρόμος αυτός, μεγάλη τύχη και κατάρα, όπως θέλουν να τον χαρακτηρίζουν ορισμένοι.

Μαντάρα τα έκαναν

Ο γράφων, ποδόσφαιρο ελληνικό δεν βλέπει πλέον, ωστόσο με τόση δημοσιότητα που πήρε το θέμα… Το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κανονικό, αλλά ο διαιτητής τα έκανε μαντάρα και δεν πρέπει να ξανά σφυρίξει. Δυστυχώς, με ότι έγραψε στο φύλλο αγώνος, αν και εμφανίστηκε σαν βασιλιάς Σολομώντας, καίει την ΑΕΚ. Για τον Σαββίδη, υπάρχει νομοθεσία και πρέπει να εφαρμοστεί. Με λίγα λόγια, αν η κυβέρνηση ήθελε να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, ας σταματούσε το πρωτάθλημα για ένα ή δυο χρόνια και να το άρχιζε ξανά, σε νέες βάσεις, αντιγράφοντας ένα κανονισμό από την Ιταλία ή στην Ισπανία, ή μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τιμωρούνται όλες οι ομάδες για διαιτητικές και άλλες ανομίες σε ένα παιχνίδι, ενώ και η αθλητική δικαιοσύνη είχε κάνει φάουλ διαγράφοντας την ποινή τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Συμπέρασμα, προσπαθώντας η κυβέρνηση να τα έχει καλά με όλους, τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα και πληγώνει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο.

Το κράτος μπάχαλο

Και την ώρα που στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το όπλο του Σαββίδη, τα ποσέ αυγά στο μάστερ σεφ και τα μπραζίλιαν παικτριών του σαρβάιβαλ, να μην ξεχάσουμε και τα συνήθη πολιτικά σκάνδαλα, η Τουρκία διεξάγει επιθετικό πόλεμο, δρα ως πειρατής στο Αιγαίο και στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, ενώ  απειλεί και την Ευρώπη με αυξημένες ροές λαθρομεταναστών. Απέναντι σε όλα αυτά η Ελλάδα δείχνει να είναι μόνη και άβουλη, να ζει στον παραπολιτικό μικρόκοσμο της και από επίσημα χείλη να εκστομίζονται και μπούρδες περί ετοιμασίας για ενδεχόμενο πόλεμο. Ένα κράτος μπάχαλο, με πολίτες σε τηλεοπτικό παροξυσμό, με λάθος ενημέρωση και γενικά ομήρους του οικονομικού-πολιτικού κατεστημένου της επαρχίας των Αθηνών.

Το καλύτερο αρνί

Εντωμεταξύ, έρχεται το Πάσχα και το μέγα θέμα είναι αν είναι καλύτερο το αρνί που βόσκει ένα χιλιόμετρο μέσα από τα ελληνικά σύνορα ή αυτό που βόσκει ένα χιλιόμετρο μετά τα σύνορα σε άλλη χώρα.  Το ερώτημα βέβαια, αφορά στην τιμή, καθώς του ενός αρνιού από το άλλο, είναι σχεδόν διπλάσια.

exedra

 

Τώρα που άλλαξε η σύνθεση στις εξέδρες…  

Την χάσαμε μια ακόμη αργία με την Κυριακάτικη 25η Μαρτίου. Τουλάχιστον να μη βρέχει και πάνε στράφι οι προετοιμασίες για την παρέλαση. Αλήθεια, αυτές οι παρελάσεις που ήταν εθνικιστικά κατάλοιπα, γιατί γίνονται ακόμη και ενώ έχουμε προοδευτική αριστερή κυβέρνηση; Αμ… τώρα που άλλαξε η σύνθεση στις εξέδρες των επισήμων, σιγά μην τις καταργούσαν.

Αληθεύει αυτό;

Δηλαδή, τώρα που στα ΜΜΕ η είδηση είναι ότι τα καταναλωτικά δάνεια που είναι ληξιπρόθεσμα θα μειωθούν 70% και πάνω πριν πουληθούν σε εισπρακτικές εταιρείες, γιατί να τα πληρώσει κανείς… Θα περιμένει να πληρώσει πολύ λιγότερα στην εταιρεία που θα τα αγοράσει. Αν πληρώσει, καθότι αν δεν έχει κάτι προς κατάσχεση, δεν έχει να φοβάται…

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2