Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ezgif 2 a2d6ac93b362

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2018 08:32

Πιθανόν, μεταβατικός...

Πιθανόν, μεταβατικός...
Μάλιστα, Γκαράνης, Στογιαννίδου και Σωτηρακόπουλος είναι η υποψήφιοι να ηγηθούν αυτής που λέγαμε παλιότερα, δημοκρατική παράταξη. Με αυτά τα δεδομένα και αν πάρει σε μάκρος η υπόθεση, ή και να μην πάρει, πιθανόν να πάμε σε μεταβατικό δήμαρχο. Έτσι θα πάρει πόντους το σενάριο για έναν νέο υποψήφιο δήμαρχο εκτός παράταξης της "Κοινωνίας Πολιτών". Υποψήφιοι υπάρχουν και θα εξαρτηθεί από το αν θα έχουμε υποψήφιο για την Περιφέρεια από την Κομοτηνή.

 

Έχουμε ακόμη δρόμο 
Άλλωστε, εδώ και καιρό έπαιζε το όνομα του Πεταλωτή για την Περιφέρεια, αν όμως προστεθεί και ο Πετρίδης, τότε μπορεί να μοιραστούν τις υποψηφιότητες. Πάντως, να περιμένουμε, καθότι οι εκλογές απέχουν αρκετά και ότι έχει λεχθεί σήμερα, μπορεί να αναιρεθεί αύριο. Πιθανότερο δε σενάριο είναι να δούμε Πεταλωτή για τον δήμο και Πετρίδη για την Περιφέρεια.

 

Θα τρέχουν οι αντιπεριφερειάρχες
Πάντως, τουλάχιστον στην Περιφέρεια, η αλλαγή που θέλει όλους να ψάχνουν για ψήφους, έχει προκαλέσει μια αναταραχή, κυρίως στους νυν αντιπεριφερειάρχες. Άλλο είναι να κάνεις βόλτες και άλλο να τρέχεις για ψήφους. Και να μην είσαι σίγουρος για την εκλογή σου, ούτε για το αν εκλεγείς, θα οριστείς και αντιπεριφερειάρχης. Ένας θεσμός που χωρίς να έχει αρμοδιότητες, σχεδόν αντικατέστησε τον πρώην νομάρχη. Δυστυχώς, η αδιαίρετη γεωγραφικά και πολιτικά Περιφέρεια, παραμένει διαιρεμένη γεωγραφικά, επειδή έχουμε τις βουλευτικές εκλογές σε νομούς. Και διατήρησε τοπικισμούς και τσακωμούς ανάμεσα σε νομούς, τις περιφερειακές ενότητες, εμποδίζοντας την όποια ανάπτυξη.

popolaros2 skopia 04 10 18

Στη χώρα της πλάκας
Ο λόγος για τα Σκόπια που μετά το δημοψήφισμα παρωδία, συνεχίζουν με τον απίθανο Ζάεφ τον δρόμο τους για το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, ως εκεί μπορούν να φθάσουν, καθότι η ΕΕ είναι μια πολύ σοβαρή έννοια, για τους πάρει μαζί της. Τα Σκόπια δεν είναι χώρα όπως οι άλλες, ένα προτεκτοράτο που θα χρειαστεί, αν το πετύχει ποτέ, τουλάχιστον μια δεκαετία για να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και να αρχίσει συνομιλίες με την ΕΕ. Πρόκειται για κράτος της πλάκας που βρήκε σε μας ένα κράτος σχεδόν της πλάκας και προσπαθεί να αποκτήσει όνομα και εθνική συνείδηση.

 

Μόνο η Ελλάδα μπορεί αν τους ονομάσει
Και αφού είδαμε τι έγινε με το δημοψήφισμα παρωδία, να πούμε ότι οι Συριζαίοι λένε αρλούμπες. Και όλα τα κράτη του κόσμου να τους αναγνωρίσουν ως Μακεδονία, τίποτα δεν πέτυχαν οι Σκοπιανοί. Θα είναι διμερείς συμφωνίες. Χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, θα παραμείνουν FYROM. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να ονομάσει αυτό το κράτος και να ακολουθήσει ο ΟΗΕ, για αυτό και οι Συριζαίοι και πάλι μπουρδολογούν όταν αρνούνται το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, επειδή όπως λένε δεν μπορούμε να ψηφίσουμε εμείς για το όνομα μιας άλλης χώρας. Μα είμαστε εμείς που θα τους δώσουμε το όνομα και για αυτό είναι απαραίτητο το δημοψήφισμα.

popolaros1 sintaxiouxoi 04 10 18

Μακάβριο, αλλά αληθές...
Τελικά, από το πες ξεπές με τις συντάξεις και από την αγωνία για το τι θα γίνει, από καρδιά θα πάνε οι μισοί συνταξιούχοι και θα σωθούν όσοι απομείνουν αφού θα συνεχίσουν να παίρνουν ανέπαφες τις συντάξεις τους. Μακάβριο αλλά έτσι που το πάει η κυβέρνηση... όσο για το τι είδους μέτρο είναι η μείωση των συντάξεων, προφανώς και είναι διαρθρωτικό. Από το ΑΕΠ της κάθε χώρα στην ΕΕ δίνει το 13% για συντάξεις, εμείς δίναμε και δίνουμε περισσότερο. Και να μην κοπούν τώρα, αν δεν έχουμε μαζικούς θανάτους συνταξιούχων ή αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας, κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Διαφορετικά, δεν θα δοθούν νέες, ούτε θα υπάρχουν λεφτά για μετά από δέκα χρόνια για τους συνταξιούχους του μέλλοντος. Απλά, ότι λέγεται αυτή την εποχή, είναι προεκλογικές μπαρούφες, όπως άλλωστε γίνεται πάντα στη χώρα μας.

 

Με αγκαλιές
Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο τραβάει την ανηφόρα και αν δεν φρενάρει και ο χειμώνας είναι βαρύς, με αγκαλιές θα τους βγάλουμε τους επόμενους μήνες. Και όλα αυτά, επειδή ούτε η σημερινή ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τον τσαγανό να πατάξουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Αλλά, πως να πατάξουν αυτούς με τους οποίους εναγκαλίζονται..., οι νυν και οι προηγούμενοι.

 

Τώρα το κατάλαβαν;
Εντωμεταξύ, περιέργως δεν αρέσουν πλέον τα βιβλία του προγράμματος μουσουλμανόπαιδων. Ένα χρυσοπληρωμένο και πολυπροπαγανδισμένο πρόγραμμα, στο οποίο σήμερα όλοι γυρίζουν την πλάτη. Κατάλαβαν ότι μάθαιναν τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα, ή κάτι άλλο συμβαίνει; Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο και την υπόθεση αυτή, καθότι τα λέγαμε για χρόνια και μας έλεγαν ότι είμαστε οπισθοδρομικοί. Τώρα που κάνουν πίσω όλοι όσοι νόμιζαν ότι εφεύραν τον τροχό, στη διαστημική εποχή, ας αναλογιστούν πόσο πίσω πήγαν την εκπαίδευση των παιδιών τους.

popolaros4 nixta 04 10 18

Πως θα είναι λευκή η νύχτα; 
Λευκή Νύχτα αυτή την Παρασκευή στην Κομοτηνή. Άραγε τι να εννοούν; Ότι θα χιονίσει, ότι θα κάνουμε γιαουρτοπόλεμο ή πως θα σηκώσουμε λευκές σημαίες; Λευκή νύχτα στην Κομοτηνή, είναι σαν να λέμε, τι του λείπει του κασιδιάρη, σκούφια από μαργαριτάρι...

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έρχονται τα λαμπερά πρόσωπα Τι γίνεται ρε παιδιά... »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2