Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2018 09:20

Πιο πολλοί από τα αυτοκίνητα

Πιο πολλοί από τα αυτοκίνητα 
Τι να μας πουν και στα νησιά για τους λαθρομετανάστες... Στους δρόμους του Έβρου και της Ροδόπης είναι πιο πολλοί και από τα αυτοκίνητα. Και τι κάνει το κράτος, στη γενικότερη μορφή του; Ε, πως, εισαγγελέας αποφάσισε να μην τους λέμε λαθρομετανάστες γιατί μειώνεται η προσωπικότητα τους και μπορεί να έχουμε και επεισόδια. Προφανώς και αυτός ο κρατικός λειτουργός δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, είναι όμως πολιτικά ορθός.

 

Ακριβό μου ...πετρέλαιο
Εντωμεταξύ, ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Ακόμη πιο ακριβό, καθώς η ανίκανη κυβέρνηση, όπως ανίκανες ήταν όλες οι προηγούμενες, δεν μπορούν να περιορίσουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Έτσι, αύξησαν τον ειδικό φόρο. Το ίδιο με τα τσιγάρα, το ίδιο και με την φορολογία γενικότερα. Δεν μπορούν να πιάσουν την φοροδιαφυγή και αυξάνουν τους φόρους. Α και ξέχασαν να πουν ποιοι δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης. Τώρα, το ξέχασαν ή όχι, έτσι και αλλιώς, ποιος θα αγοράσει πετρέλαιο...

 

Όλοι θέλουν κομμάτι της πίτας
Στον δήμο Κομοτηνής θα έχει μεγάλο εκλογικό γλέντι. Χωρίς Πετρίδη και αν μείνει έτσι μέχρι τέλους, προφανώς θα έχει πολλές διαρροές η παράταξη "Κοινωνία Πολιτών". Για αυτό και κανείς δεν θέλει να μιλήσει για συνεργασίες, αφού όλοι θέλουν να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Πάντως, να περιμένουμε... Το είπαμε ότι Πεταλωτής περιμένει στη γωνία, ενώ να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και άλλοι συνδυασμοί.

 

Θα φύγουν από το μαντρί;
Στην δε Περιφέρεια, θέλουν να βγουν και άλλοι της ΝΔ για να διεκδικήσουν τον θρόνο. Ζαγναφέρης από Ξάνθη και Τοψίδης από Έβρο, θέλουν να βάλουν στη μέση τον Μέτιο, αλλά το θέμα είναι ποιος θα είναι επίσημος υποψήφιος. Μετά, δύσκολα να ξεφύγει κάποιος από το μαντρί.

popolaros3 sxisma ekklision 18 10 18

Ένα σχίσμα "ακατανόητο" 
Την ίδια ώρα και ενώ εμείς ασχολούμαστε με ....τρίχες, το σχίσμα μεταξύ Ρωσικής εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι γεγονός, μετά την απόφαση Βαρθολομαίου για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής εκκλησίας. Μια κίνηση που είναι κάπως ακατανόητη, αλλά για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα... Άλλωστε και εμείς εδώ και τους ρώσους διπλωμάτες τους απελάσαμε και την συμφωνία με τα Σκόπια την προωθούμε...

 

Βλέποντας και κάνοντας
«Το περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο είναι η βάση του σχεδιασμού όλων των λειτουργιών, οικονομικών και κοινωνικών, και είναι απαραίτητο έτσι ώστε οι δραστηριότητες να μην είναι αποσπασματικές, αλλά ενταγμένες σε ένα ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Ήταν μία από τις δεσμεύσεις μας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ερχόμαστε τώρα να το εγκρίνουμε και χωροταξικά και περιβαλλοντικά», δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» Καβάλας. Τι πάει να πει αυτό; Προφανώς, να έχουμε να λέμε, καθότι έργα δεν γίνονται και η ΑΜ-Θ παραμένει μια Περιφέρεια χωρίς σαφή αναπτυξιακό προσδιορισμό. Βλέποντας και κάνοντας, αλλά μάλλον, μη κάνοντας κάτι...

popolaros1 syntaxeis geramata 18 10 18

Μιλάμε μόνο για συντάξεις 
Πάντως, να πούμε και αυτό για το γενικότερο μέλλον της χώρας. Όταν η συζήτηση είναι καθημερινή για τις συντάξεις, δηλαδή για τον μη ενεργό πληθυσμό και απουσιάζει η προοπτική για εργαζόμενους και κυρίως για τους νέους, οι οποίοι εγκαταλείπουν την χώρα, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά. Προφανώς και είναι υψηλές οι συντάξεις, σύμφωνα με το ΑΕΠ της Ελλάδας, προφανώς έτσι όπως πάμε θα μας αφανίσει το δημογραφικό, προφανώς για όλα όσα γίνονται σήμερα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, θα την πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Αλλά, ποιός νοιάζεται...

 

Έτσι τα βλέπουν οι άλλοι
Στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους πρόσφυγες που επιχειρούν να διασχίσουν τα νερά του ποταμού, αναφέρεται η εφημερίδα Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου. «Ο Έβρος σχηματίζει το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Σχεδόν 13.000 πρόσφυγες διέσχισαν το ποτάμι φέτος στη διαδρομή τους προς την Ε.Ε. Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν πολυάριθμα δυστυχήματα με τραυματίες και νεκρούς» γράφει μεταξύ άλλων. Η TAZ σημειώνει ότι οι προσφυγικές ροές έχουν μεν μειωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο «η διαδρομή μέσω του Έβρου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. […] Ορισμένους τους περιμένει μετά το πέρασμα του ποταμού κάποιος οδηγός, που τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. »Συχνά οι οδηγοί είναι κατάκοποι, ακόμη και ανήλικοι χωρίς οδηγική εμπειρία. Έχουν σημειωθεί πολυάριθμα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με τραυματίες και νεκρούς. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ένα μίνι βαν συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Όλοι οι επιβαίνοντες του βαν (σ.σ. πρόσφυγες) σκοτώθηκαν».
Τι καταλαβαίνουμε; Ότι μάλλον θα πρέπει να βάζουμε έμπειρους οδηγούς να οδηγούν τα κλεμμένα αυτοκίνητα που διακινούν λαθρομετανάστες. Ακόμη, ότι όλοι αυτοί προσδιορίζονται ως πρόσφυγες, ενώ προφανώς δεν είναι και τέλος, ότι η ΕΕ, δεν φταίει σε κάτι, απλά παρακολουθεί..

.

Λύθηκαν ή θα λυθούν οι απορίες
Όταν θα διαβάζεται αυτές τις γραμμές, πιθανότατα να έχει κριθεί το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη για τη ΝΔ. Το τι θα γίνει, το γράψαμε παραπάνω ως εκτίμηση. Λέτε να πέσουμε έξω και να δούμε πρόβατα να φεύγουν από το μαντρί; Οι δήθεν αντάρτες, απλά να αναζητούν ανταλλάγματα για την επόμενη ημέρα όταν και αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση; Ή και ακόμη πριν, καθότι μην ξεχνάμε, ότι σε περίπτωση νίκης θα εκλεγούν πολλοί περισσότεροι βουλευτές και στην ΑΜ-Θ υπάρχει πολύς χώρος για νέες υποψηφιότητες.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι γίνεται ρε παιδιά... Ελπίζει μόνο ο Πέτροβιτς »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2