Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2019 08:20

Αυτό πότε θα λειτουργήσει;

Αυτό πότε θα λειτουργήσει; 
Ροδίτης, ένα προάστιο, πλέον της Κομοτηνής, αλλά και ένας δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία, όλη την ημέρα. Πολλά τα παράπονα για την αυξημένη ταχύτητα. Το καλύτερο θα ήταν να λειτουργήσει ξανά η πινακίδα που γράφει την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα. Και ψυχολογικά μόνο, βλέποντας πως πηγαίνει με 80-90 και μπαίνει σε οικισμό, θα το σηκώσει το πόδι από το γκάζι, η ταχύτητα θα πέσει στα 45-55 χιλιόμετρα και θα κάνει μια σχετικά ασφαλή διέλευση. Είναι βέβαια και η πινακίδα που απαγορεύει την ταχύτητα άνω των 30... Ε, μάλλον θα πρέπει να την βγάλουμε, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας... Μόνο οι πεζοί τηρούν αυτό το όριο, άσε που δεν υπάρχει 30 για τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

 

Καπνό από τον τόπο μας...
Τον μάζεψαν και φέτος τον καπνό οι αγρότες της περιοχής μας και ήδη αποξηράνθηκαν οι περισσότερες ποσότητες. Ο κόπος μεγάλος, το κέρδος όχι ανάλογο. Και η ομάδα καπνοπαραγωγών, θα μπορούσε να καινοτομήσει αλλά δεν το κάνει. Δηλαδή, να προχωρήσει σε μια όχι πολυδάπανη επένδυση προκειμένου να διαθέσει σε όλη την ΑΜ-Θ, ποσότητες καπνού σε σακουλάκια, για στριφτό τσιγάρο. Με κόστος χαμηλότερο του ανταγωνισμού και με ένα πιασάρικο όνομα, για παράδειγμα "Ροδοπάν", θα έκανε θραύση, τώρα μάλιστα που στο στριφτό έχουν στραφεί πολλοί καπνιστές.

3 popolaros metios 31 10 19

Θάλασσα τα έκανε από την αρχή 
Εντωμεταξύ, μπάχαλο πολιτικό στο περιφερειακό συμβούλιο, με την έναρξη της νέας περιόδου διοίκησης. Μιας διοίκησης όχι νέας, καθώς ο Μέτιος είχε τρία χρόνια στη διάθεση του να στρώσει την διοίκηση του, να την ρολάρει και τώρα να είναι έτοιμος για την παραγωγή έργου. Ε, λοιπόν, θάλασσα τα έκανε και με την θέση του εκτελεστικού γραμματέα, λες και για πρώτη φορά αναλαμβάνει θέση ευθύνης. Λες και δεν έχει κολλητό του τον πρωθυπουργό, γεγονός που του δίνει αβάντες πολιτικές και κομματικές. Προς τι τέτοια θαλασσοταραχή, πριν ακόμη φθάσει στα δύσκολα; Εκεί να περιμένουμε 10 μποφόρ;

 

Μας την επέστρεψε
Αντιθέτως με τον Μέτιο, άλλο ένα μπράβο στον Μητσοτάκη. Μας έδωσε πίσω την μια ώρα ύπνου που μας την είχε κόψει ο Τσίπρας πριν από έξι μήνες.

 

Κάτι σαν ειδήσεις...
Ερώτηση κρίσεως... Είναι δελτία ειδήσεων αυτά που δείχνουν τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας. Για όσους γνωρίζουν από δημοσιογραφία, η απάντηση είναι όχι. Είναι ενός είδους ενημερωτικές εκπομπές, με έντονο το ψυχαγωγικό στοιχείο. Με λίγα λόγια και σε αυτό τον τομέα, οι έλληνες εφευρίσκουμε ξανά τον τροχό, μόνο που τον κάνουμε τετράγωνο και δεν ...τσουλάει.

1 popolaros dei 31 10 19

Οι νοικοκυραίοι σε νέες περιπέτειες 
Έχουν και οι άλλες ΔΕΥΑ χρέη στην ΔΕΗ, αλλά εμείς που είχαμε τόσα χρόνια διοικήσεις νοικοκυραίων πως τα καταφέραμε έτσι; Με το καλημέρα, αύξηση 16 στα τέλη καθαριότητας και με τον κόφτη στο χέρι τους πρόλαβαν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΗΕ πριν αφήσουν στο σκοτάδι της επιχείρηση ύδρευσης. Είχαν, λένε, κάνει αίτηση για 100 δόσεις, ως νοικοκυραίοι που ήταν, αλλά παράπεσε, η αίτηση. Φταίει δηλαδή η ΔΕΗ... Και δεν μας την δείχνουν την αίτηση που είχαν κάνει; Όλο και θα είχαν κρατήσει ένα αντίγραφο, νοικοκυραίοι άνθρωποι...

 

Λες και έπρεπε να απολογηθούμε...
Είπε ο μεγαλομπακάλης Τσαβούσογλου ότι οι έλληνες πυροβολούν και βυθίζουν βάρκες λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και βαλθήκαμε να αποδείξουμε στο εσωτερικό της χώρας μας, ότι αυτό δεν συμβαίνει, λες και έπρεπε να απολογηθούμε... Βέβαια, σε διεθνείς οργανισμούς ουδέν πράξαμε για τις παραβιάσεις, τις πρόσφατες τουλάχιστον, της Τουρκίας, στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στην Συρία. Η Ελλάδα έχασε την μάχη, από την στιγμή που υιοθέτησε την πολιτική ορθότητα και έπαψε να ονομάζει λαθρομετανάστες, τους λαθρομετανάστες.

2 popolaros diavasi 31 10 19

Να πηγαίνουμε σαν τον κάβουρα
Με τίποτα δεν ικανοποιούμαστε. Τόση σκέψη και πόσος κόπος για να βάψουν την διάβαση στο "σπαθί" και εμείς διαμαρτυρόμαστε πως είναι στραβή η μια διάβαση. Ε, να πηγαίνουμε σαν τον κάβουρα στην αρχή και να ισιώνουμε μετά. Το αντίστροφο, αν κινούμαστε από την άλλη πλευρά. Αλλά, να πούμε και το εξής... Δεν είναι στραβή η διάβαση, δηλαδή δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε...

 

Ακόμη να σφυρίξει το τρένο
Είναι που του χρόνου θέλουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στη Θράκη τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό. Ποια ενσωμάτωση, που εδώ, τρένο δεν έρχεται στην περιοχή μας... Ήταν να το δούμε ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμη το περιμένουμε. Η ενσωμάτωση έγινε, αλλά στην πραγματικότητα, η απόσταση των 700 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, είναι μεγαλύτερη από την απόσταση γης από τον ήλιο... Και δεν είναι μόνο το τρένο... Παλεύουν οι αγρότες με κλήρους κατατεμαχισμένους, όταν με τον αναδασμό και μόνο θα είχαν αυξήσει το εισόδημα τους.

 

Κρυώνουμε λόγω ανικανότητας
Δεν μπορεί, όσο και να κάνει καλό καιρό, θα έρθει η ώρα για τα καλοριφέρ, τα τζάκια και τις σόμπες. Και για μεν τα ξύλα, οι καλές μας κυβερνήσεις που σκέφτονται για μας, κρατούν τον ΦΠΑ στο 24%, για δε το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν βγάζουν τους φόρους, ή τουλάχιστον να τους μειώσουν, μπας και ζεσταθούμε. Και δεν το κάνουν, γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πιάσουν την φοροδιαφυγή από όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για άλλους λόγους, εκτός της θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα προϊόντα που είναι στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Δεν μπορούν να πατάξουν φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και τα πληρώνουμε ακριβά.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εσείς το πιάσατε το Τζόκερ !; Ποια χρήση θα έχουν; »

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2