Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 09:26

Οι κοτσαμπάσηδες αντεπιτίθενται…

Οι κοτσαμπάσηδες αντεπιτίθενται… 
Έπρεπε να περάσουν 200 χρόνια για να πάρουν την ρεβάνς. Όχι πως δεν ήταν στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα, με το δεύτερο «τάμα του έθνους» μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν, να γράψουν την δική τους ιστορία. Όπως είχαμε παγώσει κατά την ανακοίνωση της Αθήνας ως πόλης των Ολυμπιακών αγώνων, το ίδιο παγωμένοι είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες την «παγωμένη» κυρά Γιάννα, εκπρόσωπο της επαρχίας των Αθηνών, να μας νουθετεί για το ποιοι είμαστε και που θα πρέπει να πάμε. Ούτε αυτό το «τάμα» μας αφορά, αλλά ο λογαριασμός θα έρθει σε μας. Και μπορεί να το πληρώσουμε πολλαπλώς, αλλά, τουλάχιστον, μπορούμε να τους πούμε πως δεν θα συμμετάσχουμε. Είναι δικαίωμα μας. Επειδή είμαστε ελεύθεροι και επειδή η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου και επειδή ακριβώς, την κερδίσαμε.

 

Βάλτους διόδια, τα ζητούν…
Εντωμεταξύ, πάλι διόδια ζητά για τον κάθετο άξονα ο Αντώνης Γραβάνης, σε σχετική επιστολή του. Διόδια ζητούν και πολλοί από τους ντόπιους εκπροσώπους μας. Αυτά ακούν στην επαρχία της Αθήνας και μας έχουν φλομώσει στα διόδια. Σου λέει, αφού τα θέλουν, τα ζητάει η ψυχή τους, βάλτους διόδια πολλά να είναι ευχαριστημένοι. Όσο για τα διόδια στη ΒΙΠΕ, αμ ο κόμβος δεν εξυπηρετεί μόνο την ΒΙΠΕ…, αλλά και έτσι να ήταν, η ΒΙΠΕ δεν έχει σταθμό ελέγχου, όποιος θέλει μπαινοβγαίνει.

2 popolaros nomisma 13 2 20

Πολλαπλάσια η απόσταση… 
Διακόσια χρόνια πανελλαδικά, εκατό χρόνια τοπικά. Μην έχοντας ακόμη το επίσημο σήμα, ο Ποπολάρος βάζει για εικόνα του σχολίου το αναμνηστικό νόμισμα των δυο ευρώ για την επέτειο και επιθυμεί να τονίσει πως δεν είναι το νόημα δεν είναι στο αν επρόκειτο για απελευθέρωση ή ενσωμάτωση. Εκείνο που πρέπει να αναδείξουμε και δεν έχει σχέση με χαρές και πανηγύρια, είναι πως 100 χρόνια μετά, η περιοχή μας, η Θράκη, αλλά και άλλες περιοχές που προστέθηκαν στον εθνικό κορμό, δεν έχουν πραγματικά ενσωματωθεί. Τα 700 χιλιόμετρα της απόστασης μας από την πρωτεύουσα είναι στην πραγματικότητα πολλαπλάσια, με διαχρονική ευθύνη των ντόπιων «κοτσαμπάσηδων», στην πραγματικότητα εκπροσώπων της επαρχίας των Αθηνών. Αυτό είναι το θέμα και όπως γράψαμε ξανά, τα κλεμμένα των επιδοτήσεων. Αν αυτό το νόημα καταφέρουμε να αναδείξουμε, θα είναι μια χρήσιμη επέτειος. Αλλά, σιγά μην το αντιληφθούν οι «κοτσαμπάσηδες»…

 

Ούτε καν στα σχέδια υπάρχει
Ήταν η μέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Βελιγράδι, όταν στην Κομοτηνή ο τότε αρμόδιος υπουργός, επί ΠαΣοΚ, έχοντας ολοκληρώσει την επίσκεψη του και μιλώντας χαλαρά απάντησε για την σιδηροδρομική Εγνατία λέγοντας αφοπλίστηκα πως δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για ηλεκτροκίνηση των τρένων από Θεσσαλονίκη προς ανατολάς. Τώρα που ούτε εμπορικό τρένο υπάρχει, πάλι διακινούνται σενάρια ένα τέτοιο έργο. Είναι σαν να λέμε ότι ο Πανθρακικός θα ανέβει πάλι Α εθνική και θα πάρει το πρωτάθλημα.

3 popolaros nosokomeio 13 2 20

Ένα νοσοκομείο θα υπάρχει; 
Αυτό της σύμπραξης ιδιωτικού με δημόσιο τομέα που είπε ο Στυλιανίδης, είναι που προβληματίζει για το νέο νοσοκομείο που θα χτίσει στην Κομοτηνή το ίδρυμα Νιάρχου. Από τον Έβρο ήρθε ήδη μια σπόντα, ότι κάνουμε ένα νέο μέγαρο μουσικής, ενώ εξαρχής θα πρέπει να προσδιορίσουμε το κόστος χρήσης και το αν το νοσοκομείο θα είναι πλήρως ενταγμένο στο εθνικό σύστημα υγείας και όλοι θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που θα προσφέρει. Αυτό θα απαντηθεί, αν υπάρξει η βεβαιότητα, ότι το υπάρχον νοσοκομείο θα σταματήσει να λειτουργεί και όλα και όλοι θα μεταφερθούν στο νέο. Διαφορετικά, θα μπλέξουμε…

 

Εμείς και οι άλλοι
Τσολάκη και Τζούλια Νόβα, μεταξύ άλλων στο καρναβάλι της Ξάνθης. Εμείς, πάλι με το ντόπιο δυναμικό θα την βγάλουμε… Ο καθένας με τον σχεδιασμό του, την αισθητική του και την μοίρα του.

4 popolaros xierofilima 13 2 20

Ο Βαλεντίνος Ποπολάρος
Για την ημέρα των ερωτευμένων, ο Ποπολάρος, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το είχε το αίσθημα και μάλιστα δυνατό. Οι υπόλοιποι, ερωτευθείτε και δεν θα το μετανιώσετε. Όσο για το που θα περάσετε την βραδιά, οι επιλογές και στην Κομοτηνή είναι πολλές. Ωστόσο, τελευταία, κάπου έχουν ξεφύγει οι τιμές, με την στροφή στις γκουρμεδιές. Φταίει και το μάστερ σεφ, αλλά μην το παρατραβάμε… ας είναι οι τιμές Κομοτηνής, γιατί πάνε να γίνουν τιμές Γκστάαντ Ελβετίας.

 

Αυτοί, από πού πληρώνονται;
Για τα διόδια της Εγνατίας και τον κακό δρόμο φταίει το ΤΑΙΠΕΔ, λένε οι εργαζόμενοι της Εγνατία ΑΕ. Και ποιος τους είπε πως μας ενδιαφέρει ποιος φταίει, εμείς θέλουμε να έχουμε δρόμο, για τον οποίο πληρώνουμε, αλλά δεν έχουμε. Αυτοί δε, πληρώνονται για την δουλειά που έχουν, ωστόσο ρωτούν από πού προέρχονται τα λεφτά τους, αφού τα έσοδα των διοδίων πάνε στις τράπεζες για αποπληρωμή δανείων;

 

Μάσκες με τοπικές μουτσούνες
Προσοχή, άλλο το καρναβάλι ενημέρωσης για τον κορονωιό και άλλο το καρναβάλι που μας έρχεται. Έτσι, μη μπερδευτούμε με τις μάσκες και τις μουτσούνες. Κρίμα πάντως που δεν κυκλοφορούν μάσκες καρναβαλιού με μουτσούνες τοπικών πολιτικών. Θα είχε ενδιαφέρον να κυκλοφορούμε με αυτές στο δρόμο έστω και για μια ημέρα. Αρκεί όσοι μας συναντούσαν να καταλάβαιναν ότι για μάσκα πρόκειται και να μην μας ζητούν εξυπηρέτηση.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2