Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 17 Μάιος 2020 08:26

Κάντο όπως με το Άγιο Φως

Κάντο όπως με το Άγιο Φως 
Ο Στυλιανίδης, ως βουλευτής και έχων το δικαίωμα μετακίνησης, έφερε το Άγιο Φως, το original, το φετινό, στην Ροδόπη, στον Μητροπολίτη και μάλιστα χωρίς μάσκα και γάντια. Και σωστά έπραξε. Όπως και άλλες φορές, ως βουλευτής ή και υπουργός, όταν εμπιστεύτηκε την πολιτική του διαίσθηση. Με τον κάθετο άξονα, με την Τσανάκλειο και σε άλλες περιπτώσεις. Γιατί από πολιτική διαίσθηση, αντίληψη των πραγμάτων, έχει και μάλιστα σε μεγάλο απόθεμα. Άσχετα πως μετά αξιοποιούνται οι πρωτοβουλίες του. Όταν δεν εμπιστεύεται την διαίσθηση του και μπλέκει και με συμφέροντα, πάντα με την καλή έννοια, δεν τα πάει καλά. Τι το ήθελε εκείνο το εγχείρημα για τα «διόδια» στον κάθετο… έπρεπε να εμπλακεί η μισή κυβέρνηση και η μισή ΕΕ… Και προφανώς ο ίδιος γνώριζε ότι δεν έστεκε η πρόταση, αλλά είχε άλλους πάνω από το κεφάλι του. Και άλλα ζητήματα που ούτε καν έπρεπε να ακουμπήσει, όπως η εντονότατη εμπλοκή σε αυτοδιοικητικά και επιμελητηριακά. Έχασε πολλά περισσότερα από όσα νόμιζε ότι θα κέρδιζε, έχασε και ο τόπος… Αν τα πράγματα τα κάνει όπως με το Άγιο Φως, εμπιστευόμενος την αντίληψη του, θα δοξαστεί πολιτικά. Α και το μούσι, ούτε στον κουμπάρο του πάει…!!

 

Τίποτα για την …εποποιία
Με 1444 λέξεις ο Δήμος Κομοτηνής μας ενημερώνει τι έκανε για τον κορωνοιό. Ούτε πέντε λέξεις για την …εποποιία με το φαναράκι με το Άγιο Φως στο δημαρχείο. Και ήταν από τις πιο προσβληθείσες πρωτοβουλίες…

 

Τον προϊστάμενο θα συντονίζει;
Ο Κώστας Χουβαρδάς είναι προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ. Τον ξέρουμε, τον εμπιστευόμαστε. Τώρα η ΑΜ-Θ απέκτησε και Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας. Τον Χουβαρδά θα συντονίζει; Αν κάτι πάει καλά, μην το μπερδεύουμε, δεν θα πάει καλύτερα.

2 popolaros karekles 14 05 20

Χωρίς αυτοκίνητα η πλατεία 
Να δώσει περισσότερο χώρο ο δήμος Κομοτηνής σε καφέ-μπαρ και εστίαση για τραπεζοκαθίσματα; Ναι να δώσει και όπου γίνεται και άνω του 50%. Και στην πλατεία, ας την τραπεζώσουν ολόκληρη, αρκεί να αφήσουν την μαρμάρινη λεωφόρο, εκεί δηλαδή που έγινε η διαμαρτυρία και κάποια περάσματα για πεζούς. Άλλωστε, έτσι θα γλυτώσουμε και από την άσκοπη κυκλοφορία αυτοκινήτων και άλλα τροχοφόρων πάνω στην πλατεία και σε πεζόδρομους. Ε και από την πλευρά τους οι επαγγελματίες, ας δουν λίγο και τις τιμές…, αν μάλιστα δεν έρθουν και οι φοιτητές…

 

Αι χάσου κορωνοιέ…
Κατά τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, η εικόνα στις παραλίες ήταν σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν. Ναι το είδαμε, αντισηπτικό είχαν όλοι στην τσάντα, έτσι για να φοβάται ο ιός και να μην πλησιάζει. Να σας πω, το θέμα είναι πως και στην καραντίνα είχε επιτραπεί το take away, δηλαδή έβγαινες και ήξερες πως θα πιεις καφέ, ε τώρα πίνουν και ποτά. Με λίγα λόγια, έδωσαν στον κόσμο επιπλέον ερέθισμα να βγει από το σπίτι. Και όταν πλέον εξέλειπε και το πρόστιμο, έγινε της κακομοίρας. Όσο για τα μέτρα όταν ανοίξει η εστίαση, θα υπάρχουν τα μετρημένα τραπέζια, αλλά όταν έρθει ένα ζευγάρι θα το διώξουν; Ιδίως σε παραλιακά μέρη και σε νησιά… Αφήστε… απλά κάπου θα εφαρμόζονται τα μέτρα και κάπου όχι. Σας το έχει πει ο Ποπολάρος, ο κορωνοιός είτε θα εξαφανιστεί από μόνος του, είτε θα τον εξαφανίσουμε.

1 popolaros sinora 14 05 20

Ξέχασε την πρώτη χερσαία είσοδο 
Σκέψεις έκανε πριν μέρες ο πολιτικός γίγαντας της Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου και μάλιστα «έχει προτείνει εγγράφως στην κυβέρνηση το άμεσο άνοιγμα, σε πρώτη φάση, τεσσάρων εκ των δεκατριών συνολικά χερσαίων περασμάτων στα βόρεια σύνορα». Στις σκέψεις του υφυπουργού, δεν περιλαμβάνεται η πρώτη σε κίνηση χερσαία είσοδος της χώρας, ο κάθετος άξονας της Κομοτηνής. Ας διαβάσει τις στατιστικές… και ας ενημερωθεί που πάνε οι εισερχόμενοι από τη Νυμφαία. Το ότι δεν υπάρχει τελωνείο, καμιά σχέση με την σκοπιμότητα του ανοίγματος.

 

Αν φτιάξει και ο δρόμος…
Ελεύθερη και πάλι η πρόσβαση για το κοινό στο άλσος Νυμφαίας, αλλά όσοι δεν είμαστε του βαδίσματος ή του τρεξίματος, αλλά της μπύρας και της πίτσας, αν δεν ανοίξει το τουριστικό… Ε, αν φτιάξει και κάπως ο δρόμος… ιδίως από την διασταύρωση και ως τα πρώτα δένδρα, να μην σπάμε τα αυτοκίνητα…

 

Πως δεν το σκέφτηκαν…
Την έχασαν την ευκαιρία οι δήμαρχοι της ελληνικής περιφέρειας. Κατά τα πρότυπα Μπακογιάννη, δήμαρχου χωριατλαμάδων αθηναίων, όσο διαρκούσε η καραντίνα θα έπρεπε να βγάλουν τρακτέρ με παραδοσιακούς οργανοπαίκτες στις πλατφόρμες και να γίνει το έλα να δεις στις γειτονιές. Φαντάζεστε τι θα γινόταν στην Κομοτηνή με τα λιανοχορταρούδια; Εντάξει, στον Έβρο θα ράγιζε η άσφαλτος από τον χορό. Θα έπαιρνε και το μήνυμα η επαρχία των Αθηνών.

3 popolaros karekles 14 05 20

Δεν άλλαξαν και πολλά… 
Να και η φωτογραφία από την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση. Σύμφωνα με την λεζάντα που την συνοδεύει, πρόκειται για την «Πλατεία Κομοτηνής 1914-1919. Δεξιά το παλιό Δημαρχείο. Στην πλατεία γινόταν η ζωαγορά (χαϊβάν παζάρι) κάθε Τρίτη και για να συμμετέχει κάποιος σε αυτό όφειλε να καταβάλει φόρο. Στην μέση της φωτογραφίας βλέπουμε τον Βούλγαρο ένστολο που μάζευε τους φόρους καθώς και το τραπεζάκι του με δύο καρέκλες». Ε, για πούμε και την αλήθεια, δεν άλλαξαν και πολλά… Τραπεζοκαθίσματα, φόροι… Εντάξει, Βούλγαρους δεν έχουμε και ας περνούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα σύνορα, ενώ σε ότι αφορά στο «χαϊβάν παζάρι», μη πούμε κάτι και παρεξηγηθούμε... Α και μια αλλαγή, από Πέμπτη, ως παζάρι, το πήγαμε Σάββατο και αναστατώσαμε την ημέρα και την πόλη.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2