Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 21 Ιούνιος 2020 08:50

Βλέποντας το καραβάνι να περνά

Βλέποντας το καραβάνι να περνά 
Το καραβάνι των αυτοκινήτων άρχισε να κατεβαίνει από τη Νυμφαία και θα συνεχίσει αμείωτο μέχρι και αρχές Οκτωβρίου. Και τι μας νοιάζει εμάς… άστους να έρχονται, άλλωστε ευθεία πηγαίνουν στην Εγνατία και μετά φθάνουν ως Χαλκιδική. Αλλά και όσοι μένουν στη Ροδόπη, στις παραλίες κατευθύνονται. Τι να τους κάνουμε στην Κομοτηνή, άσε που θα πιάνουν τις θέσεις στάθμευσης και δεν θα έχουμε που να βάλουμε τα δικά μας αμάξια. Και άντε και έρθουν και καθίσουν σε ταβέρνα ή καφέ, έχουν να πληρώσουν ή θα μας τρελάνουν στα παζάρια. Με τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους, αλλά και τους άλλους πρώην κομμουνιστές, γίνεται τουρισμός… Επιπλέον, σιγά μην πάμε εμείς να δούμε βούλγαρους αυτοδιοικητικούς ή εκπροσώπους επιχειρηματιών… Γιατί να συσφίξουμε σχέσεις με αυτούς… που να τρέχουμε τώρα… Και όμως μέχρι και η Βίκιπαιδεία το λέει, «Τα καραβάνια χρησιμοποιήθηκαν κυρίως σε ερημικές περιοχές και σε ολόκληρο το δρόμο του μεταξιού, όπου ταξίδευαν σε ομάδες βοηθώντας στην άμυνα εναντίον των ληστών, καθώς επίσης συνέβαλαν στη βελτίωση των οικονομιών κλίμακας στο εμπόριο». Αν βάλεις και τον τουρισμό, για τον οποίο τόσο κοπτόμαστε αλλά τίποτα δεν κάνουμε, έχουμε την πλήρη εικόνα. Στο καβούκι μας κλεισμένοι, φουλ στην εσωστρέφεια, βλέπουμε το καραβάνι να περνά.

 

Το πτυχίο μετράει…
Είναι και κάτι που ο Ποπολάρος δεν καταλαβαίνει, από καταβολής πανελλήνιων-πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τι πάει να πει ήταν βατά τα θέματα ή ήταν δύσκολα. Για διαγωνισμό πρόκειται και περνά όποιος γράψει καλύτερα, είτε είναι δύσκολα τα θέματα είτε εύκολα. Επιπλέον, όχι πως δεν τρέχει τίποτα αν κάποιος δεν μπει σε πανεπιστήμιο και δεν έχει πτυχίο. Έχει και πολλή μεγάλη… έτσι που έχει διαμορφωθεί η ζωή. Με πτυχίο και να μην είσαι …καπάτσος, έχεις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Εδώ, παίζει ρόλο ακόμη και ο βαθμός, δεν θα παίζει ρόλο να έχεις πτυχίο;

2 popolaros foles 18 06 20

«Φόλα» σε όποιον ρίχνει φόλες 
Αυτό με τις φόλες σε αδέσποτα στην Κομοτηνή, είναι απαράδεκτο. Ναι, να εφαρμοστεί ο νόμος και αν δεν είναι καλός να φροντίσουμε να αλλάξει. Ωστόσο αν κάτι είναι παράνομο, όπως η περίπτωση με τις φόλες, πρέπει να διώκεται, όπως να διώκεται και όποιος δεν εφαρμόζει το νόμο. Είναι ειρωνεία και υποκρισία, από την μια να είμαστε όλοι φίλοι με τα ζώα και από την άλλη να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν δεν εφαρμόζονται ή καταπατούνται οι νόμοι.

 

Λες και ποινή εκτίουμε…
Εντωμεταξύ, αυτό το «είμαι σε αναστολή» που λέμε, δεν ακούγεται καλά. Λες και ποινή εκτίουμε και μας έκαναν αναστολή της ποινής. Σαν να είναι ποινή η δουλειά. Ε, θα μπορούσε και να είναι, εκτός και αν πληρώνεσαι καλά.

3 popoalros vitrioli 18 06 20

Μας έκαψε το …βιτριόλι
Η 34χρονη, η 35χρονη και το βιτριόλι… Αυτό που όλοι ξέρουν ποιες είναι αλλά μένουμε στην ηλικία ή στα μικρά τους ονόματα, είναι μια κοινωνική στρέβλωση, δεν είναι καταπάτηση των όποιων δικαιωμάτων. Από την άλλη, το να διεξάγεται ήδη η δίκη στα τηλεοπτικά κανάλια, είναι ακόμη μια ένδειξη, μάλλον απόδειξη, του πόσο χαμηλά έχουμε πέσει. Στήσαμε δήθεν ανεξάρτητες αρχές οι οποίες δεν λειτουργούν και όταν κάνουν πως λειτουργούν, μοιάζουν με ιστό αράχνης, πιάνουν τα μικρά έντομα ενώ τα παχύδερμα τους διαπερνούν κάνοντας ότι γουστάρουν. Α και με το βιτριόλι, έπεσε πολλές εκατοστιαίες μονάδες η κίνηση στο messenger… εμ, φυλάγεται ο κόσμος…

 

Κακό παράδειγμα ο Μπακογιάννης
Με αυτά που κάνει ο Μπακογιάννης στην επαρχία της Αθήνας, να μην μπαίνουν ιδέες στους δικούς εδώ… Και αυτός στενεύει τους δρόμους και δήθεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ζωής, και εμείς καταστρέψαμε δρόμους, γιατί υπήρχαν σχετικά προγράμματα και δεν έπρεπε να χάσουμε τα χρήματα. Ε, δεν είναι ανάγκη να καταστρέψουμε τελείως την πόλης μας. Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη από χρόνια και θα μπορούσε να συζητηθεί ξανά η εφαρμογή της, αντί να γίνονται έργα επειδή απλά υπάρχουν προγράμματα. Πριν από δεκαετίες, μέχρι και καλντερίμι ασφαλτοστρώσαμε χάριν της προόδου, σήμερα βγάζουμε άσφαλτο και στρώνουμε καλντερίμι, πάλι χάριν της προόδου. Ε, δεν έχει λογική…

 

Ξεροσφύρι στα μουσεία;
Επιτέλους, μετά τα πολιτισμικά σημεία διασκέδασης δια οικογενείας και καταμόνας, άνοιξαν και τα μπανάλ μουσεία με κύρια μέτρα, απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική από τους επισκέπτες τη χρήση μη ιατρικής μάσκας. Ατέλειωτες ήταν οι ουρές από τους νεοέλληνες… Αλλά να κάνουμε και μια πρόταση. Εντάξει τα μέτρα, τα αντέχει ο νεοέλλην, όμως βάλτε και κανένα κυλικείο, να βλέπουμε τα μάρμαρα με το ποτάκι μας… Έτσι ξεροσφύρι δεν βγαίνει η περιήγηση.

1 popolartos mikonos 18 06 20

«Βενιζέλος» και Μύκονος των χωριατλαμάδων 
Να τα πλάνα τα τηλεοπτικά από το αεροδρόμιο «Βενιζέλος», να οι ζωντανές συνδέσεις και το απεριόριστο μπλα μπλα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Και από την άλλη οι βουβές ουρές στα βόρεια σύνορα με κατασκευές στα σημεία εισόδου που ούτε στην Ουγκάντα τις βρίσκεις. Και όμως, από τα βόρεια σύνορα μπαίνει στην χώρα μας το 33% των 35 περίπου εκατομμυρίων τουριστών, κατά έτος. Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό πτήσεων δεν πάει στο «Βενιζέλος», αλλά σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, κυρίως των νησιών. Έλα όμως που από το «Βενιζέλος» πας Μύκονο… και εκεί καταλύουν σαββατοκύριακο οι χωριατλαμάδες της επαρχίας των Αθηνών… Όπως, θυμάται ο Ποπολάρος από την Ιταλική του περίοδο, 5-10 γείτονες από μια Ιταλική πόλη, πήγαιναν διακοπές στο ίδιο μέρος και επειδή οι παρέες αυτές ήταν πολλές, ουσιαστικά ένα μικρό μέρος μιας πόλης, μεταφερόταν στο ίδιο παραθεριστικό θέρετρο. Αυτοί, βέβαια, το έκαναν για την παρέα, οι δικοί μας στην Μύκονο, επειδή εκεί φυσάει πάντα και δεν γίνεται αισθητική η κοινωνική τους βρώμα.

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2