elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 15:05

Μα ρυθμισμένα είναι !

Μα ρυθμισμένα είναι !

Προς περίεργους ενταύθα: Τι πάει να πει ότι μετά το άνοιγμα του κάθετου θέλουν ρύθμιση τα φανάρια στην είσοδο-έξοδο για Αλεξανδρούπολη... Ρυθμισμένα είναι, όλα κόκκινα... Πάντως, πέρα από την πλάκα, όλο και περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν τους παράδρομους, αφού από την κύρια οδό, 3-4 λεπτά θα τα χάσουν στα φανάρια. Το "πράσινο κύμα" είναι πλέον σαν το ΠΑΣΟΚ, δεν το βλέπει κανείς...

 

Στις δόξες του το ταπεράκι

Τρέχει, που λέει ο λόγος, ο κόσμος στις παραλίες της Ροδόπης, αλλά ψάχνει για τις ομπρέλες εκτός των Μπιτς μπαρ καθότι δεν είναι εποχή για σπατάλες, Για μια τετραμελή οικογένεια, ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει και τα 20 ευρώ, οπότε, με τα ταπεράκια την βγάζουμε οι περισσότεροι.  Ομπρέλες, ξύλινες, υπάρχουν αρκετές, αλλά αν διπλασιαζόταν θα ήταν καλύτερα. Ναι αλλά, θα πει κανείς, έγιναν οι διαγωνισμοί για τα Μπιτς μπαρ και από εκεί βάζουν χρήμα στα ταμεία τους οι Δήμοι. Ε, όποιος είναι να πάει στο μπαράκι θα πάει, οι περισσότερες ελεύθερες ομπρέλες απλά θα φέρουν περισσότερους στις παραλίες και από αυτούς, ίσως να κερδίσουν και τα μπαράκια.

 

Έμαθαν την γεωγραφία του νομού

Εντωμεταξύ. αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες βρίσκεις πλέον σε όλες τις παραλίες της Ροδόπης. Και δεν χάνουν χρόνο οι γείτονες, από τις 7 το πρωί τους βρίσκεις στην παραλία, μέχρι το απόγευμα. Έτσι είναι και θα αυξηθούν οι επισκέπτες, κυρίως από τη Ρουμανία. Για να μπουν στην Κομοτηνή, ούτε λόγος, καθότι ή στις παραλίες κατευθύνονται, ή προς Θάσο και κάποιοι προς Χαλκιδική. Την χάσαμε και αυτή την ευκαιρία και μετά λέμε ότι δεν έχουμε τουρισμό, ούτε διερχόμενο. Όταν η Αλεξανδρούπολη, βουλιάζει κάθε Σαββατοκύριακο από Τούρκους και Βούλγαρους. Ναι έχει θάλασσα, αλλά προσπαθούν και οι Αλεξανδρουπολίτες. Εμείς, μείναμε με τους φοιτητές, όσο θα υπάρχουν και αυτοί...

 

Αν έκαναν τη δουλειά τους...

Να φανταστείτε πόσο ανύπαρκτη είναι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, πόσο άγνωστη στο ευρύ κοινό, που μετά την απόφαση του διοικητικού εφετείου, αρκετά ΜΜΕ και κατ επέκταση και πολίτες πίστεψαν ότι το πρόστιμο θα το πληρώσει η Αθηναϊκή, βλέπε Heineken, στη δική μας Βεργίνα. Χρειάστηκε να βγάλουν ανακοίνωση οι της Αθηναϊκής για να ενημερώσουν ότι το πρόστιμο θα πάει στα κρατικά ταμεία. Τα οποία ταμεία, θα ...γέμιζαν αν η Επιτροπή έκανε καλά τη δουλειά της. Και τα προϊόντα στα ράφια θα ήταν πολύ φθηνότερα αν και οι κυβερνήσεις έκαναν την δουλειά τους.

 

Αρνητικό το ισοζύγιο

Αυξάνεται καθημερινά το εμπόριο με την γειτονική Βουλγαρία, Εμείς τους πουλάμε ήλιο και θάλασσα και αυτοί τσιγάρα και βενζίνη. Για μας, μάλλον αρνητικό είναι το ισοζύγιο.

 

Πόσο θα αντέξει ο δρόμος;

Κάτω να χτυπιόμαστε, σε λίγο καιρό θα τα πληρώνουμε τα διόδια από και προς Αλεξανδρούπολη. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και παρά τις όποιες αντιδράσεις, έχει πάει περίπατο από χρόνια η θέση για 1-2 διόδια ανά Περιφέρεια. Και δεν είναι μόνο αυτό.  Όπως και στην περίπτωση των διοδίων στον Ίασμο, τα φορτηγά, τούρκικά και βουλγάρικα, θα παρακάμπτουν τα διόδια και θα φτάνουν στην είσοδο της Εγνατίας στην Κομοτηνή, μέσω Σαπών-Αρίσβης-Άρατου, ο Ροδίτης θα ξαναδεί φορτηγά, μόλις που γλύτωσε αφού έγινε ο κόμβος της ΒΙΠΕ και γενικά ο δρόμος θα υποστεί μεγάλες φθορές. Είναι που θα αυξηθεί και η επικινδυνότητα... Την πατήσαμε και λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

 

Πατούν σε "βελούδο"...

1 ago

Ε και μιας και για δρόμους ο λόγος, πως νομίζετε ότι περνούν την άσφαλτο τα σκαπτικά και άλλα ερπυστριοφόρα μηχανήματα της εταιρείας κατασκευής του ΤΑΠ; Για να περάσουν απέναντι, εκεί στο Βέλκιο όπου ο αγωγός τέμνει τον δρόμο, πρώτα στρώνουν λινάτσες στη άσφαλτο, μετά βάζουν επάνω παλιά ελαστικά και έτσι οι ερπύστριες δεν προκαλούν φθορές. Άμα μια εταιρεία ξέρει την δουλειά της... Και φαίνεται ότι την ξέρει καλά και από τις παροχές, οχήματα και άλλο υλικό, προς τις τοπικές κοινωνίες. Μπορούν να δώσουν περισσότερα, αρκεί να το ζητήσουμε με πειστικό τρόπο.

 

Τζάμπα παίζουν;

Αληθεύει ότι πολύ Σύριζα παίζουν κανάλια στην Περιφέρειά μας και μάλιστα πρώτη είδηση στα δελτία τους. Και αν ναι, παίζει ρόλο ότι ο Σύριζα έχει πολλούς βουλευτές σtην ΑΜ-Θ; Και που έχει, τζάμπα παίζουν οι ειδήσεις;

 

Ουκ αν λάβεις;

Γολγοθάς ξεκινά με τις δόσεις του φόρου και σε λίγο με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τρέχουν και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος; Ναι αλλά ότι γράφει από χρέος δεν ξεγράφει και κάποτε θα μας πνίξει. Για επιβίωση πρόκειται και όχι απλά για διαχείριση της κατάστασης. Η λύση είναι μία, δημιουργία νέου πλούτου που θα μοιραστεί στους πολίτες, θα πάρει και το κράτος το μερτικό του για να ξεπληρώνει το χρέος και να ασκήσει ξανά, κοινωνική πολιτική. Αλλά, χωρίς αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη, χωρίς σταθερό φορολογικό πλαίσιο, σιγά μην έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν και χωρίς επιδοτήσει σιγά μην ...επενδύσουν οι Έλληνες.

 

Στάση στον ...ήλιο

Κυκλοφορεί στο τοπικό ΚΤΕΛ... Σε πρωινό δρομολόγιο με τον ήλιο να πέφτει στην άσφαλτο και να υπάρχουν ακόμη σκιερά σημεία από τα φυλλώματα των δένδρων,  επιβάτης μεγάλης ηλικίας πλησιάζει τον οδηγό και του ζητά, "μια στάση στον ήλιο".. Που ρωτά ξαφνιασμένος οδηγός, να εκεί που έχει ήλιο, ...διευκρινίζει ο ηλικιωμένος δείχνοντας ένα σημείο μπροστά από την πορεία του λεωφορείου. Ε σε ένα σημείο με ήλιο στη άσφαλτο, σταμάτησε ο οδηγός χαμογελώντας που άρχισε με καλή διάθεση την μέρα του.

Γράφει ο Ποπολάρος

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2