Η δημιουργός κοσμημάτων Ελένη Ναλμπάντη από τον Έβρο συμμετέχει στην διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών της UNESCO

Η δημιουργός κοσμημάτων Ελένη Ναλμπάντη από τον Έβρο συμμετέχει στην διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών της UNESCO

Η Εβρίτισσα δημιουργός κοσμημάτων και κοσμηματοπώλης Ελένη Ναλμπάντη, επιλέχθηκε από την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και συμμετέχει στην διεθνή ομαδική έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο: “Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles” στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο) στην Πλάκα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το  Σάββατο 2 Οκτωβρίου, όπου η κ.Ναλμπάντη που συμμετέχει με δυο κοσμήματα δημιουργίες της βραβεύθηκε από την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη. Παράλληλα δέχθηκε τα συγχαρητήρια των επισκεπτών της έκθεσης για τις δημιουργίες της, αλλά και το γεγονός ότι δίνει το παρόν από τον ακριτικό Έβρο.

Να τονίσουμε ότι η Ελένη Ναλμπάντη που είναι από την Ορεστιάδα, διαθέτει δυο καταστήματα κοσμημάτων σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Επιμελητηρίου Έβρου στις επικείμενες εκλογές επικεφαλής συνδυασμού.

Η διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: «Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles», η οποία θα διαρκέσει έως 5 Νοεμβρίου 2024, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Αθήνα).

Λαμβάνουν μέρος 31 εικαστικοί δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με 45 δημιουργίες τους, όπως: τοπιογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, κοσμήματος κ.ά. με απεικονίσεις ρεαλιστικές, εμπνευσμένες από την ιστορία και την ελληνική μυθολογία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, αλλά και δημιουργίες μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με συμβολισμούς, αναφορές σε αξίες, μορφές και ιστορίες της πραγματικότητας ή της φαντασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή μέσα από την τέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων τα οποία συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα κόσμο και προκαλούν μια δημιουργική «συνομιλία» ανάμεσα στις διαφορετικές τεχνοτροπίες και θεματολογίες των καλλιτεχνών.

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 5 Νοεμβρίου 2024
Ωράριο λειτουργίας:
Σάββατο: 11:00 – 14:00
Κυριακή – Δευτέρα: 11:00 – 20:00
Τρίτη: 11:00 – 17:00
Χώρος: Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Πηγή+φωτος: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό