Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης υποστηρίζει, ως συνδιοργανώτρια, τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους
- Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαλαμάτης βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον φετινό, 12ο Διαγωνισμό «Cinema διάβασες;»
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και βράβευσε τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;».
Ο κ. Γαλαμάτης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες μαθητές στο Διαγωνισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάμειξης και της εμπλοκής με σκοπό τη δημιουργία ενός αποτελέσματος, τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πέρα από το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για να συνδράμουν τους μαθητές τους, διδάσκοντάς τους δημιουργικές διεξόδους, αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών που συνέβαλαν στη επιτυχή διοργάνωση.
Υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στέκεται αρωγός στην ενσωμάτωση των μαθητών των σχολείων μας στην κινηματογραφική παιδεία, την αξιοποίηση του ταλέντου τους και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που τους παρουσιάζονται.
Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους αποτελεί θεσμό για τη σχολική κοινότητα, ενώ μέσα από τη δημιουργία ταινιών και συνοδευτικού υλικού από μαθητές όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του απόδημου Ελληνισμού, επιτυγχάνεται η εξοικείωσή τους με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, η απόκτηση δεξιοτήτων οπτικοακουστικού αλφαβητισμού, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους ως προς τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία ενός προϊόντος με οπτικοακουστικό περιεχόμενο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η κατάθεση μιας ιδέας και η μετουσίωσή της σε ταινία απαιτεί κόπο και προσπάθεια. Πέρα όμως από την οπτικοακουστική αγωγή, που διδάσκονται με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές και αποτελεί κύρια μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης -η οποία διαχρονικά υποστηρίζει αυτό τον διαγωνισμό, ως συνδιοργανώτρια- είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω παιδιά να συνεργάζονται, να αναλαμβάνουν ρόλους και πρωτοβουλίες, να επιχειρούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με έναν υγιή και εποικοδομητικό τρόπο.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, να αλληλεπιδράσουν, επιτυγχάνοντας έτσι τον πραγματικό σκοπό του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, ο οποίος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της σχολικής κοινότητας».