Η Τρίτη Ηλικία σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού

Η Τρίτη Ηλικία σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού

Στο πλαίσιο δράσεων του Δημιουργικού Σχολείου

Η Τρίτη Ηλικία σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού

«Ράδιο Μέριμνα» από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Με αφορμή την 13η Φεβρουαρίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου το «Δημιουργικό Σχολείο» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. πραγματοποίησε μία πρωτότυπη δράση με τίτλο «Ράδιο Μέριμνα».

Στο εργαστήρι αυτό οι ωφελούμενοι έμαθαν για την ιστορία του ραδιοφώνου και πότε ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι διηγήθηκαν ιστορίες από την πρώτη τους επαφή με το ραδιόφωνο και τις εκπομπές που άκουγαν. Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις:

-Κυρία Μ.: «Η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή που άκουσα ήταν το “PARLABUDAPEST” , δεν καταλάβαινα πολλά, από τις δέκα λέξεις τη μία». «Το 1968 είδα στη Γερμανία ένα ράδιο  και κάθε μέρα στεκόμουν στη βιτρίνα και το κοιτούσα. Μόλις πήρα τον πρώτο μου μισθό, πήγα και το αγόρασα»

-Κυρία Γ.: «Άκουγα τις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού»

-Κυρία Ε.: «Άκουγα Καζαντζίδη και κάποιους πειρατικούς σταθμούς που είχαν τα παιδιά του χωριού και κάνανε αφιερώσεις».

-Κύριος Ν.: «Εγώ το 1982 ήμουν ραδιοπειρατής στα μεσαία, αλλά για λίγο καιρό γιατί θα με πιάνανε. Έβαζα ρεμπέτικα».

-Κύριος Α.: «Εμένα η μάνα μου όταν παστάλιαζε έβαζε ράδιο Αμαλιάδα και πριν τα FM άκουγε κάθε πρωί τούρκικους αμανέδες».

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι ωφελούμενοι έγιναν οι ίδιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, παρουσιάζοντας μια ολιγόλεπτη εκπομπή στο «ΡΑΔΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑ». Αρχικά χωρίστηκαν σε ομάδες, επέλεξαν τυχαία ένα από τα προτεινόμενα θέματα και το παρουσίασαν.

Το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2021 και αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους, θα ωφεληθούν εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγείας και ασφάλειας, αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, μέσα από την τεχνολογία και την τέχνη.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό