
Ημίμετρο για την πιάτσα στην Ορφέως
Ημίμετρο για την πιάτσα στην Ορφέως
Για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στη στροφή προς Σπαθί, μετακινείται τρεις θέσεις πίσω η πιάτσα των ταξί απέναντι από Πυροσβεστική επί της Ορφέως, αλλά οι θέσεις που «χάνονται» θα μπουν πίσω από το Avant Garde. Και αυτό θα σώσει το κυκλοφοριακό; Ούτε καν… και θα αποδειχθεί στην πράξη, καθώς αληθινή παρέμβαση θα ήταν να καταργηθεί η πιάτσα και να απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από το Avant Garde και μετά. Γενικά, η Ορφέως είναι μια οδός για τα ταξί, με πάρα πολλές θέσεις, πολλές από τις οποίες μένουν κενές και εκεί σταθμεύει όποιος προλάβει. Γενικότερα, σε όλη την Κομοτηνή, όποιος θέλει σταθμεύσει όπως θέλει και με ημίμετρα δεν δίνεται λύση. Χρειάζονται αποφάσεις οι οποίες θα θίξουν συμφέροντα, αλλά θα ωφελήσουν την πόλη. Απαιτείται συνολική αναδιοργάνωση του κυκλοφοριακού, να σταματήσουν οι ψηφοθηρικές αποφάσεις και επάνοδος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Και δυστυχώς, αυτά όλα δεν θα γίνουν ποτέ από όσους δεν αντιλαμβάνονται την κίνηση στην πόλη και δεν μπορούν να επιβάλλουν την νομοθεσία όπως για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Όταν ένα σύστημα έχει παγιωθεί εδώ και δεκαετίες, κανείς δεν θέλει να ξεβολευτεί, οι όποιες περιστασιακές επιδρομές της Τροχαίας πλήττουν τυχαία τους άτυχους της συγκεκριμένης στιγμής και η ταλαιπωρία θα συνεχίζεται. Μια τεράστια αλλαγή που την έχει προτείνει ο Ποπολάρος κατά καιρούς, θα ήταν η μετεγκατάσταση αυτοδιοικητικών, κρατικών υπηρεσιών στην παλιά Νομική ή στο νοσοκομείο, όταν και αν αδειάσει, με παράλληλη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δηλαδή, να μην υπάρχουν στο κέντρο σταθμευμένα οχήματα για ένα οκτάωρο.
Η πινακίδα στον Κομψάτο τα λέει όλα…
Η πινακίδα της φωτογραφίας στήθηκε πριν λίγες ημέρες στον Κομψάτο, άγνωστο από ποιους και τα λέει όλα για την διαχείριση των υδάτων στην Ροδόπη, προφανώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πάνω από 50 χρόνια μετράει το αίτημα για φράγμα στον Κομψάτο, η μελέτη κατασκευής του οποίου (αν υπάρχει) κατά δηλώσεις …αρμοδίων, έχει επικαιροποιηθεί αρκετές φορές αλλά η κατασκευή του παραμένει …δέσμευση. Και θα παραμείνει. Γιατί, άντε να βρεθούν 250-300 εκατομμύρια για την κατασκευή του. Άσε δε που πέρασε ο καιρός που η ΔΕΗ μπορούσε να κατασκευάσει φράγματα, είχε τεχνογνωσία. Τώρα, τα δις ευρώ δίνονται για να «σπέρνονται» φωτοβολταικά και να τσιμεντώνονται οι βουνοκορφές για να μπουν ανεμογεννήτριες. Ούτε φυσικά γίνονται υδατοδεξαμενές, στα πεδινά και στα ορεινά, οι οποίες εκτός από τα χωράφια, θα ..πότιζαν και οικισμούς το καλοκαίρι, θα συνέβαλαν και στις κατάσβεση πυρκαγιών. Ας είναι καλά οι πομώνες… Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη μετάβαση. Να καταστραφεί η αγροτική οικονομία, να πληρώνουμε ακριβά την ενέργεια και το πόσιμο νερό.
Αληθινή παραγωγή, όχι πράσινη μετάβαση
Τελικά τι θέλει ο Τραμπ με τους δασμούς που επέβαλε; Παγκόσμιο εμπόριο με μηδέν δασμούς. Αυτό θα είναι μια άλλου είδους παγκοσμιοποίηση, στην οποία θα κερδίζει ο καλύτερος στην παραγωγή. Γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ της παραγωγής και όχι της πράσινης μετάβασης. Και για να παράγουμε, θα πρέπει να έχουμε φτηνή ενέργεια. Ενέργεια από το πετρέλαιο κυρίως και δευτερευόντως από το φυσικό αέριο, δηλαδή από ορυκτά καύσιμα, όχι από «πράσινη» πανάκριβη ενέργεια. Ήδη το πετρέλαιο κατρακύλησε στα 60 περίπου δολάρια το βαρέλι και στην Ελλάδα έχουν πανικό όσον αφορά στο πόσο θα το βγάλουν στην αγορά. Στην δε ΕΕ, ας λύσουν πρώτα το πρόβλημα με τα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια και μετά ας ασχοληθούν με την ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία. Αν και τώρα, προέχει η Γιουροβίζιον… Με την αληθινή παραγωγή, έχουμε δουλειές, αυξάνονται οι μισθοί, πέφτουν οι τιμές, ο κόσμος πληρώνει πιο εύκολα ενοίκιο και λογαριασμούς, δεν παρακαλεί κυβερνήσεις. Εκτός και αν μας επιτεθεί η Ρωσία, αλλά εντάξει το πήραμε το κιτ επιβίωσης 72 ωρών…
Δεν είναι αντικείμενο προβολής και επίδειξης
Μπορεί να έχει δίκιο ο υπεύθυνος του κυνοκομείου πως τα αδέσποτα είναι πολλά, αλλά όσον αφορά στις ευθύνες, εκτός από στειρώσεις και υιοθεσίες, τι άλλο έκανε ο Δήμος; Πόσους ελέγχους έκανε σε όσους υιοθέτησαν σκυλάκι, να δει αν όντως το έχουν ακόμη; Ήρθε σε συνεννόηση με όσους πωλούν κουτάβια νόμιμα, αν τα τσιπάρουν; Στο δρόμο πόσοι έλεγχοι έγιναν σε αδέσποτα για το αν έχουν τσιπ. Τι προτείνει στην Πολιτεία για αλλαγές στο νόμο; Έπεσαν πρόστιμα από ελέγχους, αν υπάρχει δυνατότητα από το νόμο; Εδώ ο Δήμος δεν λύνει το κυκλοφοριακό που πνίγει την πόλη, το πρόβλημα με τα αδέσποτα θα λύσει; Και το χειρότερο, στην Ελλάδα, δεν έχουμε αγάπη για τα σκυλιά και τις γάτες, σήμερα. Τα βλέπουμε σαν παιχνίδι, ως αντικείμενο προβολής και επίδειξης, εντός και εκτός σπιτιού. Τους ανθρώπους έτσι βλέπουμε, στα ζώα θα κολλήσουμε… Και σε κάθε περίπτωση, ας συνεργαστεί ο Δήμος με αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει.
Φιλική συμβουλή από τον Ποπολάρο
Επειδή πολλά εκατομμύρια έπεσαν και η «αυτοκρατορία» αντεπιτίθεται, μην πιστεύεται ότι βλέπετε και ότι ακούτε από τα ΜΜΕ της επαρχίας των Αθηνών. Για ενημέρωση, επιλέξτε προσεκτικά 1-2 πηγές και μείνετε εκεί. Το καλύτερο θα έλεγε ο Ποπολάρος, είναι το Χ, πρώην τουίτερ, αλλά θέλει κριτική γνώση, αντίληψη πολιτική και επιπλέον, πάλι γνώσεις, γνώσεις, γνώσεις. Από την ώρα που η ενημέρωση πέρασε σε εταιρίες με πολλαπλές δραστηριότητες, επιχειρηματικές, ποδοσφαιρικές και άλλες, μην περιμένετε αντικειμενική ενημέρωση. Στην φωτογραφία, ο Νίκος Αυγέρης (άλλο πρόσωπο του …Ποπολάρου), αστυνομικός ρεπόρτερ μιας εφημερίδας της Αθήνας αναλαμβάνει να καλύψει ένα ύποπτο αυτοκινητικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή ενός ανώτατου κρατικού υπαλλήλου. Από την έρευνα αποκαλύπτεται ότι το θύμα είχε τον οικονομικό έλεγχο ενός μεγάλου οικοδομικού οργανισμού και χρηματιζόταν για να καλύπτει τις παρανομίες της διοίκησης. Οι αποκαλύψεις του Αυγέρη ενοχλούν τη διοίκηση και προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Αυτά στην ταινία «Η ζούγκλα των πόλεων», στο μακρινό 1970, είχαμε και χούντα τότε. Θα πείτε, ταινία είναι… ναι αλλά τον Καραϊβάζ, τον ξεχάσατε;