Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 13:15

Απάντηση ΥΕΘΑ για τη δωρεά μεταφορά στρατιωτικών από το Πετροχώρι

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των στρατιωτών κατά τις εξόδους από το Πετροχώρι Ξάνθης», ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντά τα κάτωθι:


"Κατ’ αρχάς οι υπηρεσιακές μετακινήσεις των οπλιτών θητείας, λόγω τοποθέτησης, μετάθεσης, απόσπασης, εκτέλεσης υπηρεσίας, εισαγωγής σε νοσοκομείο, παραπομπής σε υγειονομικές ή άλλες επιτροπές, κ.λπ., πραγματοποιούνται με υπηρεσιακά ή μισθωμένα από τη Στρατιωτική Υπηρεσία μέσα, όπου αυτό είναι δυνατό, καθώς επίσης με τη χρήση Καταστάσεων Επιβίβασης (ΚΕ), για χερσαίες και θαλάσσιες μετακινήσεις, χωρίς την οικονομική τους επιβάρυνση, καθώς η δαπάνη βαρύνει το λειτουργικό προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Εν προκειμένω, η μετακίνηση των οπλιτών θητείας από το Πετροχώρι στην πόλη της Ξάνθης, κατά τις εξόδους τους, πραγματοποιείται δωρεάν με υπηρεσιακά οχήματα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, με τα εν λόγω μέσα παρέχονται διευκολύνσεις στους οπλίτες θητείας για την εξυπηρέτηση των ολιγόωρων εκτάκτων ατομικών αναγκών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εφαρμόζουν όλες τις εκδοθείσες οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν στην προστασία του προσωπικού από την υγειονομική κρίση, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα το εκάστοτε καθορισμένο ποσοστό μεταφορικής ικανότητας των στρατιωτικών οχημάτων".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 13:19

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2