Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 13:40

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Αλεξανδρούπολη υδρεύεται από γεωτρήσεις

Στο πρόσφατο ΔΣ (14-4-21) συζητήθηκαν ζητήματα που θέσαμε σχετικά με τις πλημμύρες στα Λουτρά, την Άνθεια – Αρίστεινο, τη σχολική στέγη (παράδοση νέων σχολείων, κτιριακά προβλήματα, επισκευές, συντηρήσεις σε όλη την έκταση του Δήμου) καθώς και για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Η συνεδρίαση του ΔΣ με όλη την ασφυκτική διαδικασία, με τις διαπραγματεύσεις του προεδρείου ποιος θα μιλήσει, αν και πόσο, με μικρόφωνα που κλείνουν... απέδειξε πόσο η λειτουργία και οι αποφάσεις του διαρκώς απομακρύνονται από τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών με ευθύνη της δημοτικής αρχής που αξιοποιεί τις αντιλαϊκές κυβερνητικές ρυθμίσεις με την πρόφαση της πανδημίας. Απέδειξε πως η δημοτική αρχή δεν αντέχει στον έλεγχο και την κριτική.

Όσον αφορά στην καταστροφή του δικτύου ύδρευσης, από τον υδροταμιευτήρα της ΔΕΥΑΑ, η επιχείρηση θεωρεί ότι δεν ευθύνονται τα πρόσθετα θυροφράγματα που τοποθέτησε η COCA – COLA (αύξηση χωρητικότητας 1.700.000 κμ) χωρίς όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως οι κάτοικοι κινδύνεψαν, έπαθαν μεγάλες ζημιές και δεν τους απαντήθηκε τι έφταιξε.

Επίσης αποδείχθηκε ότι όλη η πόλη υδρεύεται από γεωτρήσεις και πως τα 2.800.000 που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ για την επισκευή έχουν 2 έτη χρονικό όριο κατασκευής.

Τα νέα σχολικά κτίρια στην περιοχή του ΚΕΓΕ με την παράταση της σύμβασης θα παραδοθούν στις; 16 -7- 2021 και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ίδιο και για το Λύκειο Φερών και το Νηπιαγωγείο στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Ήδη έχει έρθει ο εξοπλισμός σε θρανία, καθίσματα κλπ. Στα κτίρια στο ΚΕΓΕ θα μεταφερθούν 2ο ΓΕΛ και 6ο Γυμνάσιο (αντί του 4ου), εφόσον πληρούν τα αριθμητικά κριτήρια που είχε θέσει αρχικά η επιχορήγηση του ΕΣΠΑ για την κατασκευή.

Για όλα τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια (1ου ΕΠΑΛ, αίθουσες προκάτ στο Μουσικό, σχεδιασμός για νέα σχολικά κτίρια Α/θμιας, Τεχνικής Εκπαίδευσης, νέο Μουσικό) δεν υπήρξε απάντηση αφού ... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!!! Κι όσο για τα προβλήματα σε Άνθεια – Αρίστεινο είναι γνωστά και θα λυθούν ΟΛΑ!!!

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις χωρίς όμως να υπάρχει η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και ούτε ολοκληρωμένη πρόταση για το πού αυτό θα στεγαστεί αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχολείο που απαιτεί αίθουσα χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, εργαστήρι εικαστικών κλπ. Εδώ να πούμε ότι το θέμα ψηφίστηκε δια περιφοράς στην ΔΕΠ, δηλαδή χωρίς καμιά ενημέρωση και συζήτηση, με όλα τα μέλη να συμφωνούν στην ίδρυση του σχολείου αλλά και η πλειοψηφία τους να θέτουν την κάλυψη των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί αυτό το σχολείο, χωρίς να «στριμωχτεί» σε κάποιο άλλο της Α/θμιας ή Β/θμιας.

Οι απαραίτητοι έλεγχοι (αντιπλημμυρικός, πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικών – υδραυλικών εγκαταστάσεων κλπ) προχωρούν κανονικά και ο αντισεισμικός θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 13:42

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2