Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 11:02

Lockdown: Εν αναμονή ανακοινώσεων για τα μέτρα του Πάσχα τα σχολεία και την εστίαση

Γράφτηκε από τον

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το πλαίσιο εορτασμού του Πάσχα. Θα εχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 10 το πρωί με αντικείμενο της συζήτησης τα μέτρα που θα ισχύουν την επόμενη εβδομάδα και το Πάσχα.

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα επιτραπούν. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την κυβέρνηση να συμφωνεί ότι τέτοια κινητικότητα τη δεδομένη στιγμή εγκυμονεί κινδύνους. “Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα”, τόνισε άλλωστε σήμερα το πρωί (Σκάι) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ετσι, η συζήτηση επικεντρώνεται στα μέτρα που θα ισχύουν για τον εορτασμό του Πάσχα εντός του τόπου κατοικίας για τον κάθε πολίτη. Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν ένα “μοντέλο” Χριστουγέννων για τις συναθροίσεις και το Πασχαλινό τραπέζι, δηλαδή έως δύο οικογένειες μαζί με τη σύσταση μάλιστα να γίνει προσπάθεια αυτή η κοινωνική “φούσκα” να διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών. Σημαντική είναι κατά τους ειδικούς η χρήση self tests από τους πολίτες πριν δουν δικούς τους ανθρώπους και φίλους.

Παρότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πάσχα θα εορταστεί στην ... πόλη, θα διαφοροποιείται συγκριτικά με το περυσινό ως προς την παρουσία στους Ιερούς Ναούς. Η αποκλειστικά τηλεοπτική μετάδοση των λειτουργιών δεν θα επαναληφθεί και στις εκκλησίες θα μπορεί να παρευρεθεί μικρός αριθμός πιστών με μάσκες και αποστάσεις.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί περί τις 9 το βράδυ, κάτι που θα “τραβήξει” λίγο αργότερα την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η πολύ μικρή χαλάρωση στο ωράριο κυκλοφορίας είναι πιθανή και για άλλες ημέρες της άλλης εβδομάδας. Επιπλέον, οι ειδικοί θεωρούν ύψιστης σημασίας τη διενέργεια συνεχόμενων οικιακών τεστ από τους ιερείες, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό των εκκλησιών.

Εάν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της έως το απόγευμα και έχει καταλήξει στις εισηγήσεις της δεν αποκλείονται ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Ειδικοί και κυβέρνηση προετοιμάζονται σταδιακά και για τον οδικό χάρτη ανοίγματος των δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα.

Ο τουρισμός θα εκκινήσει στις 14 Μαΐου με τα σενάρια να θέλουν την εστίαση να ανοίγει λίγες ημέρες πριν. Η πρόθεση είναι να ανοίξουν λίγες ημέρες πριν την 14η Μαΐου τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα δημοτικά όπως επίσης να απελευθερωθεί και άλλο το λιανεμπόριο.

Τα πάντα θα κριθούν, όμως, από τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι γενικά – και ειδικά εν μέσω αυξημένων δεικτών της πανδημίας – είναι της άποψης να ανοίγουν σταδιακά τομείς και να τεστάρονται πριν ακολουθήσουν άλλοι.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2