Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 07:36

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ – ΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ & ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Γράφτηκε από τον

Το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την ΠΈΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 εκφράζοντας την διαμαρτυρία και την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης.

Αυτά που ούτε οι μνημονικοί νομοί δεν τόλμησαν να θίξουν και να καταργήσουν έρχεται η σημερινή κυβέρνηση πονηρά και με ‘’ελαφρά τη καρδία’’ να πραγματοποιήσει. Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Το ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις, η Κυριακάτικη αργία, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το «ευαγγέλιο» των εργαζόμενων ο ν.1264/82, το δικαίωμα της απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων είναι οι «εγκληματικές αλλαγές» που δεν γίνονται για το καλό των εργαζόμενων -όπως λένε ξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης- αλλά γίνονται εναντίον και σε βάρος των εργαζομένων.

Δηλώνουμε τη σαφή μας αντίθεση σε αυτό το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προωθεί την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου μέσα από «διαπραγμάτευση» με τον εργοδότη, καταργώντας επί της ουσίας το 8ωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί την Κυριακάτικη αργία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, αποδυναμώνει τα σωματεία, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα νομοσχέδιο που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά.

Διαφωνούμε ριζικά με όλα αυτά που θέλουν να νομοθετήσουν σε βάρος μας.

ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για το Σωματείο

         Η Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

Γεωργία Ευαγγελλοπούλου                                   Νεκταρία Μπιζιρτζόγλου

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2