Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 07:45

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ συμμετέχει στην 24ώρη πανελλαδική Απεργία

Γράφτηκε από τον

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, σε συνεδρίασή του την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, εκφράζοντας την διαμαρτυρία και αντίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, ΔΕΝ ρυθμίζει την αγορά εργασίας και ΔΕΝ κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αντίθετα, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με τις ρυθμίσεις που προβλέπει, όπως:

- «Διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση

- Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τη διεύρυνση των κλάδων που εντάσσει

- Απελευθέρωση των απολύσεων που θα γίνονται πλέον ανεξέλεγκτες, και πολλά άλλα που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων που θα επιφέρουν μεγάλη επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και πλήγμα στο θεσμό των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και στο μοντέλο της ασφαλούς και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.

Και ενώ θα περιμέναμε, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, να «επιβάλλει» την υιοθέτηση θετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε μέτρα στήριξης της εργασίας και ανακούφισης των εργαζομένων, η κυβέρνηση – με το νομοσχέδιο που προωθεί – έρχεται να απορρυθμίσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, παραχωρώντας εργαλεία στους εργοδότες, προκειμένου να επιβάλλουν όρους εργασίας και αμοιβής με βάση την ατομική σύμβαση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τεκμηριωμένο αίτημα της Γ.Σ.Ε.Ε. για αύξηση του κατώτατου μισθού, συνιστά εργαλείο οικονομικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συσπείρωσης των δυνάμεων της εργασίας. Η θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η ύψιστη προστασία των εργαζομένων από χαμηλές αμοιβές που δεν διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, πρέπει να αφουγκραστούν τα προβλήματα των εργαζομένων και να δίνουν λύσεις για δίκαιες αμοιβές και προστασία των εργαζομένων από αυθαιρεσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, συμφωνώντας με την προγραμματισμό της ΓΣΕΕ για απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Μετάβαση με λεωφορείο από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και αναχώρηση στις 7:00 π.μ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2