Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

218608791 550558325983285 19845311629426429 n

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 04 Ιούλιος 2021 07:48

Κυριάκο, τσίμπα την τρίτη …επιστολή

Κυριάκο, τσίμπα την τρίτη …επιστολή

Η πρώτη φορά ήταν που μίλησε για «ψεκασμένους», κάνοντας επίσημο έναν όρο αντιφατικό, μειωτικό, μέχρι και φασιστικό. Μετά, ήταν το «τελευταίο μίλι», προφανώς διαβάζοντας χωρίς να πολυσκεφθεί όσα τα είχαν γράψει, μην ήταν και μετάφραση από κείμενο στα αγγλικά (αμερικάνικα που γνωρίζει ο σύμβουλος που το έγραψε). Και το τελευταίο, «να τσιμπήσουν οι νέοι 150 ευρώ για να τους τσιμπήσουν». Με τα λεγόμενα του αυτά ο πρωθυπουργός, δεν εμφανίζει λαϊκό προφίλ, ούτε έρχεται κοντά στους νέους. Ο πρωθυπουργός λαϊκίζει και γίνεται αντιπροσωπευτικός ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο χωρίς να είναι κυρίαρχο αριθμητικά, ωστόσο κυριαρχεί πολιτισμικά. Ένας λαϊκισμός που αποτυπώνεται κύρια στην ελληνική τηλεόραση και από εκεί μεταφέρεται παντού. Χωρίς να εξετάσουμε σοβαρά τα γεγονότα, χωρίς να σταθούμε κριτικά, χωρίς να σκεφτούμε, απλώς παπαγαλίζουμε πράγματα και καταστάσεις. Και βέβαια, όταν φτάνουμε στο σημείο να χλευάζονται από τον λαό τα λεγόμενα ενός πρωθυπουργού, τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. Όχι πως δεν υπήρξαν αντίστοιχα παραδείγματα πρωθυπουργών. Αντιθέτως, ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις. Ήρθαν, κυβέρνησαν, ταλαιπώρησαν την χώρα, την βύθισαν στα χρέη και στο τέλος έγραψαν την Τρίτη επιστολή και πήγαν σπίτι τους, πλούσιοι και βαυκαλιζόμενοι ότι πρόσφεραν στην πατρίδα. Να και ο σημερινός πρωθυπουργός, σε στυλ Λουδοβίκου, όχι του βασιλιά ήλιου, αλλά του άλλου, του κλειδαρά, ο οποίος πέρασε την βασιλική του θητεία ασχολούμενος με κλειδαριές γιατί αυτό του άρεσε να κάνει. Ήταν όμως βασιλιάς, όπως και ο δικός μας είναι πρωθυπουργός. Και δεν αποκλείεται, να επανεκλεγεί από τον σοφό ελληνικό λαό. Πάντως, το σίγουρο είναι πως έχει φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να ανοίξει την τρίτη επιστολή και να διαβάσει ότι θα πρέπει να γράψει και αυτός τρεις επιστολές. Όσο για τα 150 που τσιμπήσουν οι νέοι για να πάνε να εμβολιαστούν, αφού παρά τα όσα πομπώδη λεγόταν ως τώρα ότι έσερνα το κάρο των εμβολιασμών, ούτε που πλησίαζαν σε εμβολιαστικά κέντρα, το παράδειγμα μπορεί να μιμητές και αλλού. Να δίνουν οι γονείς χαρτζιλίκι για να διαβάζουν τα παιδιά, να δίνει το κράτος λεφτά για να κάνουν πως δουλεύουν στο δημόσιο, να δίνουν άρτο και θεάματα οι πολιτικοί για να εξασφαλίσουν ψήφους. Πως, αυτό γίνεται; Ε, ναι, αν δεν γινόταν δεν θα λαΐκιζε ο πρωθυπουργός πιστεύοντας πως τσιμπάει το λαϊκό αίσθημα. Και πάλι όμως το ερώτημα… είναι αυτή η κυρίαρχη τάση στην ελληνική κοινωνία, ή είναι απλά η κυρίαρχη πολιτισμικά και σε κρίσιμους τομείς, διαμορφώνοντας πρότυπα τα οποία όσοι, αν και είναι μειοψηφία, τα ακολουθούν και τα εφαρμόζουν, θεωρούνται πετυχημένοι;

2 popolaros lefta 1 7 32 

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… 

Όταν θα διαβάζετε το σχόλιο, πιθανόν να έχουν ανακοινωθεί και άλλα προνόμια-δωράκια σε εμβολιασμένους προκειμένου να καταναλώσουμε και άλλα εμβόλια. Εμβόλια πειραματικά, καθώς όπως έχει γίνει πλέον αποδεκτό, και κολλάς τον κορώνα και τον μεταφέρεις και αρρωσταίνεις και μπορεί, σπάνια, να πεθάνεις. Για αυτό και είναι πειραματικό. Να το κάνουμε, όχι για να πάρουμε πίσω την ζωή μας, αλλά για να απαλλαγούμε από απειλές στην εργασία, στην κοινωνική ζωή. Όποιος μπορεί, ας το αποφύγει ή αν είναι τόσο γενναίος. Ας πληρώσει τις συνέπειες. Πάντως το κορώνα δεν τον καταπολεμάς με αυτά τα εμβόλια. Και κυρίως, δεν έχει απαντηθεί ακόμη το γεγονός ότι πληρώνουμε 18-21 ευρώ για ένα εμβόλιο, όταν με 2,5 ευρώ υπάρχει εμβόλιο που κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά. Και την κάνει, ανεξάρτητα από τον πόλεμο που το έγινε, τα ψέματα και την εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε. Απάντηση, λοιπόν, υπάρχει; Βεβαίως, η γνωστή, είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Λεφτά να φάνε και οι κότες, πόσο μάλλον οι επιτήδειοι σε πολλούς κλάδους.

4 popolaros panigiri 1 7 21 

Θα πάμε στο Παναΐρ; 

Εντάξει με τα καφέ-μπαρ, τα εστιατόρια, άντε και τις παραλίες, ωστόσο το κύριο θέμα του καλοκαιριού στην ελληνική περιφέρεια και με την επάνοδο στο χωριό των πρωτευουσιάνων, είναι τα πανηγύρια. Θρησκευτικά, πολιτισμικά, της σαρδέλας, της πατάτας, του κερασιού του τσίπουρου, του καρπουζιού… Στα πανηγύρια χτυπά η καρδιά της ελληνικής περιφέρειας το καλοκαίρι, στα πανηγύρια πηγαίνουν και όσοι τρώνε σούσι ή πίνουν περιέ. Τουλάχιστον, να προλάβουμε ένα-δυο, όσο δεν μας απειλεί και τόσο ο κορώνα Δ, καθότι για τον Αύγουστο, δεν είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες.

1 popolaros euro 1 7 21 

Ένα Γιούρο σαν Μουντιάλ 

Τα είδαμε στα πρωταθλήματα, με αποτελέσματα αλλοπρόσαλλα, αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, εκπλήξεις, τώρα τα βλέπουμε και στο Γιούρο, όταν όλα αυτά τα συναντούσαμε μόνο στα Μουντιάλ. Δηλαδή, από τους 16 ακόμη, οι ομάδες να παίζουν ανοικτά, οι άμυνες σαν να μην υπάρχου, τα γκολ να πέφτουν σαν βροχή. Ε, πλέον, το ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο, έχει μεν να κάνει με την ποδοσφαιρική τέχνη της κάθε ομάδας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα αρχικά φαβορί θα τα δούμε στους ημιτελικούς ή και στον τελικό. Πάντως, ποδόσφαιρό θα χορτάσουμε και μετά θα επιστρέψουμε στα ελληνικά δεδομένα. Αλήθεια, να παίζουν Γιούρο στο Μπακού και όχι στην Αθήνα; Ε, στο Μπακού έχει και φόρμουλα ένα. Και έπειτα, για προσέξτε τις ακριβές διαφημίσεις στο Γιούρο. Πετρέλαια εξ ανατολών, αραβικές αεροπορικές, κινέζικα προϊόντα, μέχρι και το τικ τοκ κυριαρχεί διαφημιστικά, δίνοντας και τον τόνο για το που βαδίζει η οικονομία στον πλανήτη.      

Πάλι αυξήσεις στα καύσιμα

Κάποιος να εξηγήσει γιατί αν και ένα μήνα το βαρέλι το πετρέλαιο, χρηματιστηριακά έχει 65,51 δολάρια, στην Ελλάδα αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων. Κάνας υπουργός από αυτούς που κάνουν προβλέψεις για τον κορώνα, κάνας που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του αλλά βάζει τους εργαζόμενους να πληρώνονται με ρεπό, κάνας άλλος κυβερνητικός που βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές… Και όσο αυξάνεται το κόστος στα καύσιμα, αυξάνονται και οι τιμές στα ράφια των σουπερμάρκετ, τα οποία θησαύρισαν με τον κορώνα και τις καραντίνες. Και αν δεν το πουν κυβερνητικοί, ας το πει η τηλεόραση της επαρχίας της Αθήνας. Ας το πει η αντιπολίτευση, τα συνδικάτα…    

ποπολαρος

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2