Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

sezel

gazon

Bravo dialogue and awards 2021 728x90

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2021 07:00

Την… τύχη της «ΕνΚλω» φαίνεται να ακολουθεί η Shelman

Την… τύχη της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας φαίνεται να ακολουθεί το εγχείρημα για την επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής ξυλείας της Shelman στην Κομοτηνή.

Ένα χρόνο μετά τη συνάντηση των φορέων της Ροδόπης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παρά τη σειρά σχετικών δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, η υπόθεση της επαναλειτουργίας της μονάδας που θα δημιουργούσε 150 άμεσες νέες θέσεις εργασίας στην ακριτική περιοχή (και πολλές έμμεσες) εξακολουθεί να βρίσκεται στο… σημείο μηδέν.

xatzi paragogi arxeio 02 21

Χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι τα όσα δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο ταμίας του Εμπορικού Κέντρου Κομοτηνής Γιώργος Χατζηαθανασίου: Πρώτον, το θέμα έχει βαλτώσει, δεύτερον, όσο περνά ο χρόνος, η δυνατότητα επαναλειτουργίας της μονάδας μειώνεται και τρίτον, φαίνεται πως βαδίζουμε προς επανάληψη του αποτελέσματος που είχε το εγχείρημα επαναλειτουργίας των μονάδων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (σήμερα επιχειρείται η πώληση «βίδα βίδα»).

Ο κ. Χατζηαθανασίου -ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και πρώην εργαζόμενος της Shelman- δήλωσε πως υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον από την EPS Wood σε συνεργασία με fund από τη Μέση Ανατολή (φέρεται να είναι το Mabudala), αλλά δεν κατέστη εφικτή η λύση χρηματοδότησης του project από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, οπότε το fund αποχώρησε και το ενδιαφέρον της EPS Wood φαίνεται να έχει καταστεί… θεωρητικό.

 

ΥΓ1: Το θέμα είναι πολύ πιθανόν να λάβει και πολιτικές διαστάσεις σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο.

ΥΓ2: Τόσο η υπόθεση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας όσο και αυτή της Shelman θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για τις πιστώτριες τράπεζες: Είναι πολύ προτιμότερο να επεμβαίνεις -έστω και υφιστάμενος μεγάλο κούρεμα- σε μια υπερχρεωμένη εταιρεία, όταν αυτή βρίσκεται σε λειτουργία, παρά όταν αυτή έχει βάλει λουκέτο.

 

#PressGreece

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2