Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 06:57

Απ. Πάνας : «Τα μικρά τουριστικά καταλύματα εκτός των προγραμμάτων ενίσχυσης του Τουρισμού»

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών και  Ανάπτυξης , ζητώντας  την ένταξη  όλων των  μικρομεσαίων  επιχειρήσεων  τουρισμού  της Χαλκιδικής  στην οικονομική ενίσχυση της  Νέας Δράσης (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει, πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία  για τη στήριξη του τουρισμού έχουν προκαλέσει  πολλές αντιδράσεις στους ενασχολούμενους με τον τουρισμό, γιατί κάθε άλλο παρά στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.

Κριτήριο ένταξής τους  σύμφωνα με το Πρόγραμμα  είναι  να διαθέτουν 3 εργαζομένους, κάτι πολύ δύσκολο, αφού το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων αυτών, είναι οικογενειακού χαρακτήρα με αυτοαπασχόληση μελών της οικογένειας.

Ο κ. Πάνας τονίζει μάλιστα, πως η κατάσταση αδικεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ειδικότερα τον κλάδο των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα) καθώς στην πλειοψηφία τους μένουν εκτός ενίσχυσης. Τη στιγμή μάλιστα, που  οι  κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα δεν είναι ικανοποιητικές,  το 40% των επιχειρήσεων της   Χαλκιδικής, έχει  αποκλειστεί  από τα Προγράμματα ενίσχυσης της Περιφέρειας και τα προβλήματα στις πύλες εισόδου για τους τουρίστες που έρχονται από τα Βαλκάνια συνεχίζονται.

Ο κ. Πάνας σημειώνει: «Με την παρέμβασή μου ζήτω από τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης , Οικονομικών , Τουρισμού να μην τίθεται η απαίτηση 1 ΕΜΕ (Ετήσια Μονάδα Επεξεργασίας), ως κριτήριο οικονομικής ενίσχυσης για τις  μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν σκληρά το τελευταίο δεκαεξάμηνο  και να αποκατασταθεί, έστω και μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η αδικία σε βάρος τους».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2