Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

218608791 550558325983285 19845311629426429 n

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 06:57

Αναδείχθηκαν οι «Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Δεκαετίας 2010-2020»

-Επιχείρηση της Δεκαετίας η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

-ΓιαέκτηφοράηDirectionBusinessNetworkδιοργάνωσε τα βραβεία-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους την δεκαετία από το 2010 έως το 2020 τιμήθηκαν στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε για έκτη φορά η DirectionBusinessNetwork, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.

ΣτοBleAzure στην παραλία του Αλίμου, παρουσία περισσότερων από 300 υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, επιβραβεύθηκαν επιχειρήσεις που σε μια άκρως ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο για την ελληνική οικονομία βρήκαν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και κατόρθωσαν να βγουν θωρακισμένες και ενισχυμένες από την πολυετή οικονομική ύφεση στην χώρα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις τους και παρουσιάζονται αναλυτικά στην έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction ΒusinessNetwork, που μόλις κυκλοφόρησε και είναι και αυτή αφιερωμένη στην δεκαετία 2010-2020.

Αναλυτικότερα, αρχικά τιμήθηκαν οι Πρωταγωνιστές των κλάδων, που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, με βάση τον αθροιστικό κύκλο εργασιών και τα συνολικά κέρδη προ φόρων που κατέγραψαν για την χρονική-οικονομική περίοδο από το 2010 έως 2019. Στη συγκεκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι Β&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων (Βιομηχανία Ένδυσης), BoldOgilvyAEEπικοινωνίας (Διαφημιστικές Εταιρείες), ΤheMallAthens – LamdaDevelopment (Εμπορικά Κέντρα), ΔΕΗ ΑΕ (Ενέργεια), OlympicETEMON. AE- ΑVIS (Ενοικιάσεις και Χρονομισθώσεις Αυτοκινήτων), Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ (Ζυθοποιία), BarillaHellasMON. ABEE (Zυμαρικά), Πλαίσιο ComputersAEBE (Η/Υ- Τεχνολογία), Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ (Ιατρικές Υπηρεσίες), Παπαστράτος ΜΟΝ. Α.Β.Ε.Σ. (Καπνικά Προϊόντα), Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (Πετρελαιοειδή), Κωτσόβολος DixonsSouthEastEurope ΑΕΒΕ (RetailersHλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών), Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΟΝ. ΑΕ (Σούπερ Μάρκετ), ΑCSTαχυδρομικές Υπηρεσίες ΜΟΝ. ΑΕΕ (Υπηρεσίες Ταχυμεταφοράς), ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ (Φαρμακαποθήκες) και ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ (Χαρτικά ατομικής υγιεινής -Tissue).

Επίσης, οι Καρέλια Καπνοβιομηχανία ΑΕ, Όμιλος MedFrigo-CargoMed, Παπαστράτος ΜΟΝ. Α.Β.Ε.Σ., Pharmathen και Uni-PharmaA.B.E.E. (Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη) τιμήθηκαν για τις σημαντικές κινήσεις τους στους τομείς της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, με τις Καρέλια Καπνοβιομηχανία ΑΕ και Παπαστράτος ΜΟΝ. Α.Β.Ε.Σ. να βραβεύονται, επίσης, επειδή ξεχώρισαν στο χώρο της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας, όπως και η Λακιώτης ΑΕ.

Βραβεία TurnaroundBusiness απονεμήθηκαν στις εταιρείες Famar και McCannEricksonAEE, σε αναγνώριση του επιτεύγματός τους να υπερκεράσουν τις όποιες δυσκολίες γνώρισαν και να επιστρέψουν σε πορεία ανάπτυξης.

Επιβραβεύθηκαν, επίσης, οι GreekBusinessChampions της Δεκαετίας, επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη τους προ φόρων πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.

Αναλυτικότερα, σε αυτήν την κατηγορία βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες A.H.B. Group ΑΕ "Θεόνη", Α.Π.Σ.Ι. - Η Πίνδος, AHICarrier Ν.Α. Ευρώπης ΜΟΝ. ΑΕ, Ακτίνα ΑΕΒΕ,Άμβυξ ΑΕ, Αναστασόπουλος Γ. Βασίλειος ΑΕ, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ΑΕ, AstellasPharmaceuticals ΑΕΒΕ, Βενέτης ΑΒ&ΕΕ, ΒΙ ΕΝΤ Ο (V+O) ΑΕ, Βιακάρ ΑΕ, BICΒιόλεξ ΑE, Βιολάντα ΑΕ, CaratCommunicationServices ΜΟΝ. AE, CosmosAluminium ΑΕ, CosmoteE-ValueAE, Γρηγόρης ΑΒΕΕ, DSV Ελλάς ΑΕ, Entersoft ΑΕ, EurocateringAE, Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, Granarolo Ελλάς ΑΕ, Hafco ΑΕ, InfoQuestTechnologies ΜΟΝ. ΑΕΒΕ, IntertradeHellasABEE, ΙΦΕΤ ΑΕ, ΚΑΛΤΕΚ ΑE, ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, Κόσμος Σπορ ΑΕ, ΚΡΗΜΤΗΜ ABEE, Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Majar - Αφοί Ματζαρίδη ΑΒΕΤΕ, Μάνεσσης Ταξιδιωτικός Οργανισμός ΑΤΞΕ, Μάτι - Μάτι ΑΕ, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ, Μέτρον Αυτοματισμοί ΑΕ, Μήντιακομ Μ.ΕΠΕ (Mediacom), Μουστάκας Ν. Γεώργιος ΑΕΒΕ, Μπακαλάρος Κ. Δ. ΑΕ, Navicon ΑΕ, Nef - Nef ΑΕ, Novastar ΕΠΕ, Ολυμπία - Xenia ΑΕ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Όμιλος MedFrigo - CargoMed, Παπαστράτος ΜΟΝ. Α.Β.Ε.Σ., PescanovaHellas ΕΠΕ, Πετ Σίτυ ΑΕΒΕ, PharmathenInternational ΑE, Ποτ& Παν Φουντσέρβις ΑΕ, PremierCapital Ελλάς ΑΕ, Προπορεία ΕΠΕ ''Avance'', Τσέτη Ιουλία & Ειρήνη ΑΒΕΕ "Intermed", U.T.C. Διεθνείς Μεταφορές AE, Uni - PharmaΚλέωνΤσέτης ΑΒΕΕ, Φαρματέν ΑΒΕΕ, WestAE και WestnetDistribution ΜΟΝ. ΑΕ.

Επίσης φέτος απονεμήθηκαντα SolidarityExcellenceAwards. Με αυτά τα βραβεία τιμήθηκαν  για την προσήλωσή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την αλληλεγγύη που επέδειξαν έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία με την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 οι επιχειρήσεις ΤheMallAthens – LamdaDevelopment, ΔΕΗ ΑΕ, OlympicETEMON. AE- ΑVIS, Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, BarillaHellasMON. ABEE, Πλαίσιο ComputersAEBE, Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ, Παπαστράτος ΜΟΝ. Α.Β.Ε.Σ., Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, Κωτσόβολος DixonsSouthEastEurope ΑΕΒΕ, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΟΝ. ΑΕ, ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ, Καρέλια Καπνοβιομηχανία ΑΕ, Pharmathen, Uni-PharmaΑΒΕΕ (Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη), Famar, A.H.B. Group ΑΕ "Θεόνη", ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ΑΕ, AstellasPharmaceuticals ΑΕΒΕ, Βιολάντα ΑΕ, CosmosAluminium ΑΕ, EurocateringAE, Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, InfoQuestTechnologies ΜΟΝ. ΑΕΒΕ και Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Η CVCCapitalPartners έλαβε τιμητική διάκριση για την δυναμική επενδυτική δραστηριότητα της στην χώρα μας. Σημειώνεται πως η CVCCapitalPartners είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχειρίσεως κεφαλαίων στον κόσμο και στην Ελλάδα έχει επενδύσει ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ από το 2017 μέχρι σήμερα σε διάφορους τομείς.

Τέλος, στην κορυφαία διάκριση της φετινής διοργάνωσης, Επιχείρηση της Δεκαετίας αναδείχθηκε η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, μετά από ψηφοφορία, μεταξύ 8.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Υποψήφιες ήταν 20 από τις πιο σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις με θετική πορεία και δυναμικές κινήσεις ανάπτυξης στην δεκαετία 2010-2020, οι οποίες προέκυψαν μετά από διαδικασία προεπιλογής, στην οποία προχώρησε η ειδική επιτροπή βραβεύσεων της διοργάνωσης, μετά από έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων και της γενικότερης εικόνας και πορείας τους στην αγορά. Το βραβείο παρέλαβε ο Χρήστος Μαραγκός Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Αγορών της εταιρείας ο οποίος έκανε λόγο για τον «τεράστιο αγώνα» που έδωσε την προηγούμενη δεκαετία ενώ αναφέρθηκε και στον εκλιπόντα Στέλιο Σκλαβενίτη. «Μας λείπει αλλά είμαστε σίγουροι πως από εκεί ψηλά που μας βλέπει είναι υπερήφανος για την ανάπτυξή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά

Την απονομή της κορυφαίας διάκρισης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής απευθυνόμενος στις διακριθείσες επιχειρήσεις: «Η κυβέρνηση προσπαθεί και νομίζω πως τα αποτελέσματα φαίνονται, να μην αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητά σας. Να δημιουργήσει ένα ασφαλές και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο να μπορέσετε πραγματικά να αναπτυχθείτε ακόμα περισσότερο. Δεν αφαιρούμε απλά τα εμπόδια σας αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες συνθήκες».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης, ενώ τη βραδιά άνοιξε ο εκδότης - διευθυντής της DirectionBusinessNetwork, Ευάγγελος Παπαλιός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως βραβεύονται «επιχειρήσεις που κατόρθωσαν με συστηματική δουλειά, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συνεχείς επενδύσεις, ψυχραιμία στην στρατηγική και ηρεμία στις κινήσεις τους να είναι πλέον έτοιμες να κατακτήσουν ακόμη υψηλότερες κορυφές στην συνέχεια» και υπογράμμισε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να μην περάσει ανεκμετάλλευτη η μεγάλη ευκαιρία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα.

Tην Τελετή Απονομής τίμησε και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν «οδηγούν την χώρα και την οικονομία μπροστά και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για να συνεχίσουμε στην επόμενη δεκαετία, που μπορεί και πρέπει να είναι περίοδος ταχείας και ισχυρής ανάκαμψης και υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης μετά την δοκιμασία της πανδημίας». Αναφέρθηκε, επίσης, και στο σχέδιο Ελλάδα 2.0, που όπως είπε «φέρει ισχυρό μεταρρυθμιστικό, επενδυτικό και οικονομικό πρόσημο και συνιστά το εφαλτήριο για αλλαγή του οικονομικού υποδείγματος της χώρας προς ένα πιο ανταγωνιστικό, καινοτόμο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο».

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενώ χορηγοί ήταν οι Info-QuestTechnnologies και AccomplishFinancial. TelecomsProvider ήταν η Wind, ενώ Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες Έζα-Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, asteriascreativedesign, Θεόνη, Άμβυξ (Glenfiddich) και WeberShandwick. Επίσης, τη διοργάνωση στήριξαν οι PressiousΑρβανιτίδης (Εκτυπώσεις), Polichromo (Ψηφιακές Εκτυπώσεις), Ελληνικά Κελάρια Οίνων, Sound&VisualK. Παπαθανασίου, WeforMedia, ΙmagePro, Vision, Happypeopleteam, ΕvinIntzoglou (ΟfficialPartners), MassCourier (Διανομές) και eventora (votingplaform).

*Η Τελετή Απονομής είναι διαθέσιμη για να την παρακολουθήσει κανείς στο

 

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2