Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020 06:44

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Οξεία κριτική του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση για την απόδοση των μη καταβληθεισών επιδοτήσεων του εργοδοτικού κόστους, ύψους 4% και 12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας

Για «φιάσκο» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με το θέμα της απόδοσης των μη καταβληθεισών επιδοτήσεων του εργοδοτικού κόστους, ύψους 4% και 12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ότι «ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αγωνιά και αγκομαχά, η κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ο πιο ισχυρός και απρόβλεπτος εχθρός του».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η οριστική και υποτίθεται δίκαιη λύση που θα έδινε στο θέμα της απόδοσης των μη καταβληθεισών επιδοτήσεων του εργοδοτικού κόστους, ύψους 4% και 12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εξελίσσεται σε φιάσκο.

Με την πρόσφατη ΚΥΑ, που θέτει τις προϋποθέσεις και την διαδικασία ρύθμισης των ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων των δικαιούχων επιχειρήσεων, τίθενται εκτός ρύθμισης εκατοντάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζεται ως προϋπόθεση η μη παραγραφή των αξιώσεων και άρα έμμεσα η απαίτηση οι δικαιούχες επιχειρήσεις να είχαν προσφύγει δικαστικά και ταυτόχρονα ζητείται από όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταθέσει ένδικο μέσο ή βοήθημα, να παραιτηθούν προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση και όχι να συναινέσουν σε δικαστικό συμβιβασμό.

Συν τοις άλλοις, θέτει το ακατανόητο προαπαιτούμενο, οι ανεξόφλητες καταθέσεις να είναι ελεύθερες κατασχέσεων ή/και εκχωρήσεων προς τρίτους.

Φυσικά, σε κανένα σημείο δεν γίνεται λόγος για καταβολή του οφειλόμενου ποσού παρά μόνο προτείνεται η λύση του συμψηφισμού με οφειλές των δικαιούχων, γεγονός αφενός λογικό όσον αφορά τις υφιστάμενες οφειλές, αφετέρου απαράδεκτο για τις μελλοντικές οφειλές, καθώς αφαιρεί από τον δικαιούχο το δικαίωμα επιλογής της διάθεσης των χρημάτων που αδιαμφισβήτητα του ανήκουν.

Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θέτοντας αξεπέραστα εμπόδια στην καταβολή των ανεξόφλητων απαιτήσεων, με προφανή σκοπό να μειώσει καίρια τον αριθμό των δικαιούχων και φυσικά το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί.

Ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αγωνιά και αγκομαχά, η κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ο πιο ισχυρός και απρόβλεπτος εχθρός του.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2