Κλεοπάτρα της Αιγύπτου: Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε; Ποια η αλήθεια για το θάνατό της
Η βασίλισσα της Αιγύπτου, που ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς ανάμεσα σ’ αυτούς και τον Σαίξπηρ, έφυγε από τη ζωή στις 12/8 του 30 π.Χ.
Η Κλεοπάτρα που ήταν το μοναδικό μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ήθελε να κρατήσει προνομιακές σχέσεις με τη Ρώμη. Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έφτασε λοιπόν στην Αίγυπτο εκείνη θέλησε να τον γοητεύσει.
Μαζί του απέκτησε έναν γιο τον Πτολεμαίο ΙΕ Καισαρίωνα και όταν εκείνος σκοτώθηκε, το θρόνο του διεκδίκησε ο Μάρκος Αντώνιος.
Γρήγορα έγινε εραστής της Κλεοπάτρας και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: την Κλεοπάτρα Σελήνη (40 π.Χ. – 6 μ.Χ.), τον Αλέξανδρο Ήλιο (40 π.Χ. – 29 ή 25 π.Χ.) και τον Πτολεμαίο Φιλάδελφο (36 – 29 π.Χ.). Οι δυο τους ενώθηκαν και πολέμησαν κατά του Οκταβιανού, όμως ηττήθηκαν.
Τότε η Κλεοπάτρα προσπάθησε να σαγηνεύσει τον Οκταβιανό, όμως δεν τα κατάφερε. Αυτοκτόνησε στις 12 Αυγούστου 30 π.Χ. Η Κλεοπάτρα ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Σαίξπηρ ο οποίος έγραψε το «Αντώνιος και Κλεοπάτρα».
Η Κλεοπάτρα δεν πέθανε από δάγκωμα φιδιού, αλλά από κοκτέιλ φαρμάκων
Πέπλο μυστηρίου καλύπτουν τον θάνατο της Κλεοπάτρας.Όπως λέει Ιστορία, η Κλεοπάτρα βρισκόταν στο μαυσωλείο όταν έγραψε ένα σημείωμα για την επικείμενη αυτοκτονία της, το οποίο έδωσε σε έναν φρουρό για να το παραδώσει στον Οκταβιανό.
Προφανώς, αφού παρέδωσε το σημείωμα, κράτησε το δηλητηριώδες φίδι στον κόρφο της ώστε αυτό να την δαγκώσει και να πεθάνει.
Μια άλλη εκδοχή είναι ότι ο Οκταβιανός δολοφόνησε την Κλεοπάτρα ως μέρος ενός σχεδίου για να καταλάβει την αυτοκρατορία. Ο Οκταβιανός είχε τον έλεγχο της δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ ο Μάρκος Αντώνιος είχε τον έλεγχο της ανατολικής. Επειδή, λοιπόν, ο Οκταβιανός ήθελε τον έλεγχο ολόκληρης της αυτοκρατορίας, χρησιμοποίησε την Κλεοπάτρα…
Πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η Κλεοπάτρα πέθανε από ένα θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων που κάποιος της έδωσε και όχι από δάγκωμα φιδιού…
Πηγή: star.gr