Κομοτηνή: Διοργάνωση επιστημονικού, ερευνητικού και ψυχαγωγικού προγράμματος από το “Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο”
“Ημέρα Επιστημών 2023” και το πρόγραμμα αυτής της ημέρας στο “Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο” ήταν επιστημονικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό για να απολαύσουν οι μαθητές την εφαρμογή των θεωριών που έμαθαν.
Έτσι σύμφωνα και με το slogan του Φροντιστηρίου: Eπιστήμες- Έρευνα – Επικοινωνία- Εμείς, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας πειράματα στη Φυσική – Χημεία – Βιολογία και εφαρμογές μαθηματικών θεωριών σε παιχνίδια ευφυΐας, επιτραπέζια δικής μας κατασκευής καθώς και λεξιλογικά παιχνίδια ψυχαγωγίας και γνώσης.
–Οι μαθητές μας αποκόμισαν και ευρύτερες γνώσεις στον τομέα της χημείας, καθώς κατασκεύασαν τη δική τους κρέμα χεριών, ενώ στον τομέα της Βιολογίας είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα μικρόβια που αναπτύσσονται σε επιφάνειες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το κινητό, τα κλειδιά, τα χέρια μας και με αφορμή την παρατήρηση συζήτησαν για κανόνες υγιεινής.
–Για 2η χρονιά οργανώθηκε το (Micro)biology Interactive Project, για το οποίο διακρίθηκε το φροντιστήριό μας με Χρυσό Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαίδευσης Education Leaders Awards. Έτσι, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες υγείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βαθύτερα τις ομάδες αίματος, που υπάγονται στην ύλη της Γ λυκείου, μέσα από πραγματικά δείγματα, ενώ συγχρόνως εξοικειώθηκαν με τη χρήση εργαστηριακού εξοπλισμού (αντικειμενοφόρες πλάκες, φυαλίδια, αντιδραστήρια ομάδων αίματος, μικροσκόπια κλπ).
–Οι μαθητές που επέλεξαν τις ανθρωπιστικές σπουδές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Κάρεν Χαναγκιάν – ο οποίος από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας επέστρεψε στις αίθουσες του φροντιστηρίου, από όπου ξεκίνησε να διαγράφει την δική του ιστορία επιτυχίας, την οποία μοιράστηκε με τους μαθητές. Τους μίλησε για τα κίνητρα, τη στοχοθεσία, τη μεθοδικότητα και συστηματικότητα που είναι το «κλειδί» της επιτυχίας, την πορεία στο πανεπιστήμιο και γενικότερα το πώς να χτίζουν τα όνειρά τους.
–Ο Κάρεν είναι Λέκτορας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, μεταπτυχιακός φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο οποίος συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και με το Εργαστήριο +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από το οποίο τμήμα έλαβε τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών του.
Πηγή: FB