Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

218608791 550558325983285 19845311629426429 n

980

sezel

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Θρακική Αγορά

Με καταιγισμό πληροφοριών και δημοσιευμάτων, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης καλλιεργούν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κλίμα ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Τούρκο στα σύνορα του Έβρου. Στην πορεία η «είδηση» εμπλουτίστηκε, καθώς υποστήριζαν ότι εκτός από ένστολους ήταν και άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Αμυγδαλεώνα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 01 Αυγούστου 2021 (ώρα 15:00).

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου.

Αντιπροσωπεία της Εθνικής ανδρών βρέθηκε στο Δημαρχειακό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιδήμαρχο Θοδωρή Βουρδόλη οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στηρίζουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

O Άρης Αβάτου ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον 23χρονο Κομοτηναίο τερματοφύλακα, Σίμο Συνοδινό.

Στον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και στέρηση μισθού, αν δεν δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test τους.

Τρία προγράμματα από τα ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν συνολικά τη δημιουργία 20.700 θέσεων εργασίας προσφέρουν επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό μέχρι και 100%.

Κυριακή, 01 Αύγουστος 2021 08:10

Να πάψει να ζει με το παρελθόν

Υπάρχουν αρκετά «πρέπει» ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κέντρου, για τα οποία είμαι το λιγότερο απαισιόδοξος ότι θα βρουν απαντήσεις (ή εφαρμογή). Στην, εδώ και μήνες, αρθρογραφία στο TheSocialist.gr, εξήγησα (με ιστορικά παραδείγματα) ότι, για να το πάρουμε… ανάποδα, τυχόν μετεκλογικές συμμαχίες ανέκαθεν κατόρθωσαν να προκαλούν ρήγματα, και εντέλει να ρίχνουν από την κυβέρνηση, το εκάστοτε ισχυρό κόμμα της χώρας. Με κορυφαίο παράδειγμα τη συνεργασία Δεξιάς κι Αριστεράς (!) στο «βρώμικο ‘89» – πώς αλλιώς άλλωστε θα έπεφτε ο πανίσχυρος και λαοφιλής Ανδρέας;

Ωστόσο, οι εν λόγω συνεργασίες απέδειξαν, και για τον χώρο του εν Ελλάδι κέντρο, και κάτι άλλο: όσες φορές τα «τακίμιασε», για να το πω λαϊκά, με τη Δεξιά, το πλήρωσε. Και τη δεκαετία του ’50, με τις ρηξικέλευθες επιλογές του Γεωργίου Παπανδρέου, και το 2012 με τις αλήστου μνήμης εγκληματικές επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου και την αποδοχή συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό Αντώνη Σαμαρά. Η ιστορία διδάσκει, δεν ξεγελά. Αντιθέτως, συνεργασίες με την Αριστερά όχι μόνο απέδωσαν (ρίχνοντας την εκάστοτε δεξιά κυβέρνηση) μα και ενίσχυσαν το κέντρο: και το 1963, και στα 70s και το ’81 με τη φιλοαριστερή ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου. Τροφή προς σκέψη.

Στα του σήμερα, τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κινήματος Αλλαγής είναι αφενός η έλλειψη σταθερής πολιτικής γραμμής (καθότι συχνά δεν τάχθηκε απέναντι, ως έπρεπε, στην απολυταρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη), αφετέρου ότι ακόμη ζει στο παρελθόν. Με την εκλογή νέου προέδρου οφείλει να βάλει μια διαχωριστική γραμμή στο… παλιό, το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ που λέμε, και να κοιτάξει μπροστά. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκο αίμα. Η Φώφη Γεννηματά δεν κατόρθωσε να το ανανεώσει, να το ενισχύσει, συνιστά βέβαια επιτυχία το 8,1% του 2019 – αλλά ως εκεί. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί ότι μπορεί αλλά – είναι πιο δεξιός από όσο μπορεί να δεχθεί ένας κεντρώος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανταποκρίνεται στις προαναφερθείσες προδιαγραφές του νέου και καλείται να (απο)δείξει ότι όντως μπορεί να μεταλλάξει το μοναδικό κόμμα του κέντρου.


Νίκος Μποζιονέλος Δημοσιογράφος - Δημοσιεύτηκε στο TheSocialist.gr στις 26/7/2021

Κυριακή, 01 Αύγουστος 2021 07:54

Εμείς στην Μαρώνεια, πίναμε …Περιέ

Εμείς στην Μαρώνεια, πίναμε …Περιέ

Στα κάγκελα χιλιάδες κόσμου πριν μέρες για το νερό στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας, μετά από μια διφορούμενη και σχεδόν ακατανόητη ανακοίνωση του Δήμου, καθώς όπως αποδείχθηκε, από την απόφαση της Περιφέρειας, ούτε για πλύσιμο δεν έκανε το νερό. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αυτός μετά την άρση των μέτρων, αλλά κανείς δεν ενημέρωσε τι τελικά είχε το νερό και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Ενδεχομένως, να έπαιξαν ρόλο οι συνεχείς νοτιάδες, καθώς γενικότερα φέτος στις παραλίες τις Ροδόπης, το νερό δεν ήταν και τόσο καθαρό και οι φυσαλίδες που εμφανίζονταν συχνά, ανησυχούσαν τους λουόμενους. Θα μου πείτε, εδώ καταπίνουμε αμάσητα όσα κάνουν και όσα λένε οι πολιτικοί μας γενικότερα τη χώρα, στο νεράκι θα κολλούσαμε; Άλλωστε, στις κοσμοπολιτικές παραλίες μας, σιγά μην καταδεχόμασταν να πίνουμε από την βρύση…. Εμφιαλωμένο και μάλιστα Περιέ, όχι τα μπανάλ ελληνικά… Αυτά, μόνο για …μπάνιο.  

Δεν θα πάρουν …κορωνοπτυχία

Την διά ζώσης λειτουργία του Δημοκρίτειου αποφάσισε η Σύγκλητος, αν και στην ανακοίνωση της αναφέρει πως «θεωρεί τον εμβολιασμό των φοιτητών και του προσωπικού (διδακτικού, διοικητικού, κτλ.), ακαδημαϊκή, κοινωνική και ηθική υποχρέωση», γεγονός που αφήνει υποψίες για το πως ακριβώς θα γίνουν τα μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση και από την ώρα που και μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα μπορούν να εμβολιάζονται, όπως θα λειτουργήσουν τα σχολεία, θα λειτουργήσουν και τα πανεπιστήμια. Λέμε τώρα, καθότι, υπάρχουν φοιτητές που πέρασαν σε σχολή πέρυσι και ακόμη στην πόλη που φιλοξενεί την σχολή δεν πάτησαν. Αν για κάποιο λόγο, ούτε φέτος δουν από κοντά τα αμφιθέατρα, τα κορωνοπτυχία που πάρουν στο τέλος των σπουδών, πόσο ισότιμα θα είναι με τα πτυχία προηγούμενων ετών;

Χωρίς τουρισμό, δεν έχει κορώνα

Συνεχίζει το καλό σερί η Ροδόπη, όσον αφορά στα θετικά τεστ του κορώνα, αφού με 1-2 άλλους νομούς είναι από τους πιο «καθαρούς», αφού άλλωστε τα σμήνη των τουριστών που κατεβαίνουν από τον κάθετο άξονα, συνεχίζουν να πηγαίνουν ευθεία προς Εγνατία, με προορισμό κυρίως την Θάσο. Και χωρίς τουρίστες, δεν έχει κινητικότητα, δεν έχει και κορώνα. Άδειες από Βούλγαρους και οι παραλίες μας, καθώς αν δεν έχουν εμβολιαστεί, δύσκολα να δώσουν ένα υπέρογκο ποσό για γρήγορο τεστ σε όλη την οικογένεια, για ένα θαλασσινό μπάνιο. Να και κάτι θετικό για την περιοχή μας, η οποία υπολείπεται σε τουριστική κίνηση.

4 popolaros pythia 29 07 21 

Μαντεψιές, όπως στο Δελφών 

Πάντως, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των τεστ ανά νομό, τα όποια συμπεράσματα δεν είναι ακριβή. Για αυτό και οι διάφοροι «ειδικοί», προβλέψεις τύπου μαντείου των Δελφών κάνουν… Αν θα βρέξει, θα είναι καλή η σοδειά, αν δεν βρέξει, δεν θα είναι καλή. Κάτι τέτοιες μαντεψιές έκαναν οι αρχαίοι, κυρίως η Πυθία, ενώ μασούσαν και φύλλα, δάφνης όπως διδασκόμαστε, εκτός και αν ήταν τίποτα πεντάφυλλα, εξού και η κατάσταση …νιρβάνα που βρίσκονταν οι μάντεις. Οι σύγχρονοι μάντεις, δεν χρειάζονται χόρτα, εκστασιάζονται με την παρουσία τους στο τηλεοπτικό γυαλί.

5 popolaros fraxtis 29 07 21 

Σαν φθηνό σφράγισμα δοντιού 

Αυτό που «σφραγίστηκε» ο Έβρος, είναι σαν φθηνά σφραγίσματα στα δόντια, με την πρώτη …σκληρή δαγκωματιά, φεύγει το σφράγισμα και συνεχίζεται το μαρτύριο. Έτσι συνεχίζεται και το πέρασμα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας από τον Έβρο. Καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο, υπάρχουν περιπτώσεις σύλληψης διακινητών, συχνά μετά από καταδίωξη. Και πιάνονται τόσοι, πόσοι άλλοι παίρνουν τον δρόμο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς να εντοπιστούν. Η μπίζνα είναι μεγάλη και προφανώς στα κυκλώματα δεν συμμετέχουν μόνο αλλοδαποί.

2 popolaros eidiseis 29 07 21 

Τι ειδήσεις βλέπουμε…

Κανονικά, τις ειδήσεις στην τηλεόραση τις παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα, τις βλέπουμε… Δηλαδή, έχουμε περιγραφικές ειδήσεις. Στις οποίες ο λόγος επαναλαμβάνει ότι βλέπουμε στην εικόνα, λες και έχουμε πρόβλημα όρασης. Τα ρεπορτάζ, είναι όλα, σχεδόν, στημένα, κάτι που δεν επιτρέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δηλώσεις με αλλοιωμένη φωνή, δηλώσεις από κουκουλοφόρους, δηλώσεις από αυτόπτες πολίτες, οι οποίοι ούτε είδαν ούτε άκουσαν, αλλά τους το είπε κάποιος άλλος. Ματσούκια, μικρόφωνα, που μπαίνουν στο στόμα δολοφόνων, με την απλοϊκή ερώτηση, «μετανιώσατε» ή «έχετε να πείτε κάτι στους συγγενείς». Και φυσικά, πρώτη μούρη οι δικηγόροι να ψεύδονται, καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, υπερασπιζόμενοι κατηγορούμενους. Να μη ξεχνάμε και τις διεθνείς ειδήσεις, με ζωάκια, ευτράπελα και άλλα παράξενα που δεν έχουν θέση σε δελτίο ειδήσεων. Εκεί όμως που ξεχωρίζει η ελληνική τηλεόραση, είναι στα καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν. Άγιο είχε ο ένας οδηγός, άγιο είχαμε σε συμβάντα χωρίς θύματα, αν και δεν υπήρχε κανείς να πάθει κάτι, από θαύμα γλύτωσαν άλλοι, γενικά, τα ελληνικά δελτία ειδήσεων έχουν πιο πολλά θαύματα και από την Βίβλο. Και ποιος τις λέει τις ειδήσεις; Σύζυγος δημάρχου, νύφη μεγαλοβουλευτίνας και πρωθυπουργού, σύζυγος μεγαλοβουλευτή, άλλοι συγγενείς πολιτικών, άλλοι κάποτε δημοσιογράφοι και σήμερα επαγγελματίες του χώρου με εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα, και πολλές γυναίκες, καθώς στη δημοσιογραφία και μόνο στην Ελλάδα, οι γυναίκες τα κάνουν όλα καλύτερα από τους άντρες. Ε, φέτος μια το έκανε και στην κουζίνα, αναδεικνυόμενη σε μάστερ σεφ, αλλά αυτή, πράγματι με το σπαθί της. Και προσοχή, ο παρουσιαστής ειδήσεων στη φωτογραφία, καμιά σχέση με τους δικούς μας. Αυτός, προσπαθεί, αλλά τον προδίδουν τα αγγλικά του. Τους δικούς μας, τους προδίδουν, μεταξύ άλλων, τα …ελληνικά.

1 popolaros pasok 29 07 21 

Back to the Future 

Εκεί στο ΚΙΝΑΛ, περίσσεψαν οι υποψήφιοι για την προεδρία και στο τέλος πάλι η Φώφη θα κάνει τα κουμάντα, μένοντας καρφωμένη στο 6-7% και ουρά των εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η διαρροή στελεχών προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, άλλωστε να εκλεγούν θέλουν οι άνθρωποι, όχι να σώσουν τον τόπο. Τον τόπο, μόνο το ΠαΣοΚ μπορεί να τον σώσει ξανά, να δούμε ξανά ευημερία, να οδηγήσουμε ξανά καγιέν, να έχουμε ανθοροές στα πολιτιστικά κέντρα και όχι όπως τώρα με τις χαρτοπετσέτες. Και όχι πως δεν υπάρχουν να ηγηθούν, ακόμη και με το όνομα, εξαιρείται ο Γιώργος, ο ποίος ούτε μυρουδιά δεν πήρε από το τι ήταν το ΠαΣοΚ.

ποπολαρος

 

Σελίδα 1 από 3077

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2