Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Οι δηλώσεις για το ΕΣΥ, τα εργασιακά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό πίνακα, νομοθετικές κινήσεις για παρεμβάσεις στον εργασιακό χάρτη υπέρ των εργαζομένων και ενεργοποίηση των διακρατικών συμφωνιών για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Σταθερή προσήλωση στις πολιτικές προκειμένου να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των πολιτών έχει ζητήσει από τους υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως επιμένει στην στρατηγική χάραξη για την υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων μέσα στην 4ετία.
Άμεση εφαρμογή πλήρους σχεδίου
Ειδικότερα, 2 μήνες μετά τις εκλογές και εν’ όψει της φετινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την κατάρτιση και την άμεση εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου, όπου θα διασταυρώνονται οι βέλτιστες λύσεις για τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι πολίτες ανά την Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις στα πεδία που είχε προαναγγείλει από την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Μητσοτάκης – παρότι οι πρωθυπουργοί συνηθίζουν στις ΔΕΘ να εστιάζουν σε ένα πακέτο οικονομικών εξαγγελιών– σκοπεύει αυτή τη φορά να ανοίξει την μεταρρυθμιστική ατζέντα ξεκινώντας με τις σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό πίνακα, τις νομοθετικές κινήσεις για παρεμβάσεις στον εργασιακό χάρτη υπέρ των εργαζομένων (ρυθμίζοντας τα της ευέλικτης εργασίας) και με την ενεργοποίηση των διακρατικών συμφωνιών για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.
Βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού παραμένει η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι ριζικές αλλαγές στο Κράτος όσον αφορά στις δομές και τη λειτουργία του, η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης που σε κάποιες πτυχές αποτελεί προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και η έμφαση στη συγκρότηση πλάνου ασφάλειας για τον κάθε πολίτη- περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί επιπλέον θα κάνουν «διαρκείς» περιπολίες κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας
Η μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας ταυτίζεται αναμφίβολα και με τον «πόλεμο» κατά της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας– γι’ αυτό, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη θα γίνουν πράξη όλα για τα οποία έχει δεσμευτεί το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργικό επιτελείο. Η αντιμετώπιση της κατάστασης προωθείται μέσω των συνεχών ελέγχων. «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκτά αδικαιολόγητα κέρδη σε βάρος των καταναλωτών. Οι έλεγχοι που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση με μόνο μέλημά μας την προστασία των καταναλωτών. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω»,λέει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και αναφέρει παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.
«Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,4 εκ. ευρώ είχε επιβάλει πριν ένα μήνα η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών οι τρεις αυτές αλυσίδες κατέβαλαν ήδη το 50% του προστίμου λόγω της αποδοχής της παράβασης και της αποπληρωμής εντός 30 ημερών, όπως προβλέπει η διάταξη. Συνολικά καταβλήθηκαν 720.000», εξηγεί επ’ αυτών ο κ. Μαρινάκης ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη προχθές επεσήμανε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με όρους συνέπειας.
Πηγή: diaforetiko.gr