Ν. Γκαρά: «Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας απαιτεί ολιστικό κυβερνητικό σχεδιασμό»

Ν. Γκαρά: «Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας απαιτεί ολιστικό κυβερνητικό σχεδιασμό»

  • Απούσα η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης από τη δημιουργία Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας»

 Τον ελλιπή σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με την ίδρυση Γραφείων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης φέρνουν με πρωτοβουλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νατάσας Γκαρά, με ερώτησή τους στη Βουλή των Ελλήνων 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού για την ίδρυση 12 νέων Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, έφερε στο φως τον ανεπαρκή σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού ζητήματος, καθώς από τον εν λόγω σχεδιασμό απουσιάζει η ίδρυση Γραφείου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ).

Η κα Γκαρά σημειώνει ότι η ίδρυση Γραφείων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στελεχωμένα με ειδικευμένο προσωπικό είναι αναμφίβολα απαραίτητη. Αναφέρεται στη συνέχεια σε ιδιαιτέρως ειδεχθή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της βιαιότητάς τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, διαπιστώνεται ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας βρίσκεται σε έξαρση.

Κλείνοντας, επισημαίνει η Βουλευτής, ότι η απόφαση να μείνει εκτός σχεδιασμού ίδρυσης Γραφείων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνει ακόμη ένα δείγμα μιας αποσπασματικής πολιτικής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα τονίζει την αναγκαιότητα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αντιμετώπιση του φαινομένου και προτείνει μια δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης, ειδική εκπαίδευση των αρχών που αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας, εφαρμογή μέτρων για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τέλος, η κα Γκαρά ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται να δημιουργήσουν άμεσα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και εάν υπάρχει ολιστικό σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό