Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024… τρομάζουν! (video)
Πόλεμος στην Κίνα, εκθρονισμός του Καρόλου και περιβαλλοντικές καταστροφές. Αν οι προβλέψεις του είναι σωστές, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σημαντικά και ανησυχητικά γεγονότα.
Ο Νοστράδαμος γεννήθηκε στις 14 ή 21 Δεκεμβρίου του 1503 στην πόλη Σεν Ρεμί της νότιας Γαλλίας.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Μισέλ ντε Νοτρντάμ, αλλά ο ίδιος προτιμούσε την λατινική εκδοχή του επωνύμου του, Nostradamus (εξ ού και το Νοστράδαμος). Έμεινε γνωστός για το βιβλίο του με τον τίτλο «Οι Προφητείες».
Ένα βιβλίο γεμάτο τετράστιχα που γράφτηκε το 1555 και στο οποίο μεγάλη μερίδα των αναγνωστών, του αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων. Ο Νοστράδαμος βέβαια έζησε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ότι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με τη λογική το απέδιδαν στο μεταφυσικό.
Τι θα γίνει το 2024;
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις. Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν στη λίστα των προβλέψεων του διάσημου μάντη για το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, αν επαληθευτούν και οι άλλες προφητείες του.
Τι προβλέπει λοιπόν ο Νοστράδαμος για το 2024; Αν οι προβλέψεις του είναι σωστές, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σημαντικά και ανησυχητικά γεγονότα. Μεταξύ αυτών, ένας πόλεμος στην Κίνα ξεχωρίζει ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική πιθανότητα.
Πάντως, ακαδημαϊκοί μελετητές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων
Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εκθρονιστεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές στη βρετανική μοναρχία. Σε μία από τις προφητείες του, ο «Βασιλιάς των Νήσων» θα «διωχθεί με τη βία». Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στον Κάρολο της Βρετανίας. Ένα άλλο απόσπασμα που πιθανολογείται οτι αναφέρεται στον Κάρολο λέει: «Λίγο μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο ένας νέος βασιλιάς θα χριστεί και για πολύ καιρό, θα κατευνάζει τη γη».
Οι περιβαλλοντικές καταστροφές κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση στις προφητείες του. Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες», υποδηλώνοντας ένα μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από σοβαρές ξηρασίες και καταστροφικές πλημμύρες.
Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν τον πιθανό θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. «Μέσα από το θάνατο ενός πολύ ηλικιωμένου Ποντίφικα, θα εκλεγεί ένας Ρωμαίος σε καλή ηλικία, γι’ αυτόν θα ειπωθεί ότι εξασθενεί το βλέμμα του, αλλά για πολύ καιρό θα κυβερνά και θα είναι δραστήριος» έγραψε.
Πάντως, ακαδημαϊκοί μελετητές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων.
Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να «προλάβει» κάποιο γεγονός πριν αυτό συμβεί.
Έπεσε μέσα
Υπάρχουν όμως και τετράστιχα τα οποία δίνουν με ακρίβεια σημαντικά γεγονότα που θα συνέβαιναν μετά τον θάνατο του. Όπως για παράδειγμα ένα που λέει: «Στο έτος 1727 ο βασιλιάς της Περσίας θα νικηθεί από αυτούς από την Αίγυπτο». Και πράγματι το 1727, οι Πέρσες ηττήθηκαν από τους Οθωμανούς στην κατοχή τον οποίων ήταν η Αίγυπτος.
Επίσης ένα άλλο τετράστιχο προφήτευσε τη Γαλλική Επανάσταση. «Η κυβέρνηση θα κηρύξει ένοχο το βασιλιά. Η βασίλισσα θα καταδικαστεί σε θάνατο από τους δικαστές που θα διαλεχτούν με κλήρο. Οι ίδιοι δικαστές θα αρνηθούν τη ζωή και στο γιο της».
Το 1792 οι αρχηγοί της Γαλλικής Επανάστασης αποκεφάλισαν το βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ’ της Γαλλίας και την Μαρία Αντουανέτα. Ο γιος του πέθανε στη φυλακή. Εκείνο που δίνει ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την προφητεία είναι πως η Μαρία Αντουανέτα ήταν η μόνη βασίλισσα που καταδικάστηκε από δικαστές επιλεγμένους με κλήρο. Την εποχή που ζούσε ο Νοστράδαμος δεν υπήρχαν δικαστές που να επιλέγονται με κλήρο.