Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 29 Απρίλιος 2019 08:41

Κώστας Κατσιμίγας: «Ανεπαρκής η Διοίκηση Μέτιου»

Για πλήρη ανεπάρκεια του τωρινού μηχανισμού Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και επικεφαλής του συνδυασμού Αδέσμευτη Ανανεωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας.

«Στο ποσό των 520 εκ ευρώ ανέρχεται το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα-ΠΕΠ- της ΑΜ-Θ και οι δεσμεύσεις των χρημάτων για την απορροφητικότητα των πόρων βρίσκεται μόλις στο 22%… Και αυτό γιατί υλοποιείται ο κάθετος άξονας της Ξάνθης…αλλιώς θα ήμασταν ακόμα πιο κάτω σε επίπεδα απορροφητικότητας», σημείωσε ο κ. Κατσιμίγας.

Στηλίτευσε το γεγονός πως το τελευταίο τρίμηνο πριν τις Εκλογές ο κ. Μέτιος έχει επιδοθεί σε εξαγγελίες έργων και χρηματοδοτήσεων υπηρετώντας πιστά το παλιό μοντέλο της παροχολογίας και της …εργασίας πριν τις Εκλογές!
« Δεν θέλω να φλυαρήσω με προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες μεγαλεπήβολων έργων. Προσωπικά Δεσμεύομαι για την προστασία του Αγροτικού Εισοδήματος, την υλοποίηση έργων προς ενίσχυση των υποδομών για την αξιοποίηση των Επιφανειακών υδάτων. Δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Γεωργίας και σχετική επιμόρφωση των Αγροτών, προκειμένου να γίνουμε Περιφέρεια πρότυπο στην ψηφιακή Γεωργία στην Ελλάδα.

Η στήριξη της Περιφέρειας θα είναι πολυεπίπεδη σε όλους τους τομείς στον Πρωτογενή, Δευτερογενή-Μεταποίηση-, Τριτογενή-Υπηρεσίες Τουρισμός-. Ειδικά στον κομμάτι των υπηρεσιών θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος. Στον δε τομέα του Τουρισμού, στοχεύουμε στον Τουρισμό για όλο το χρόνο εντάσσοντας μέσα και τον Εναλλακτικό τουρισμό. Το πανεπιστήμιο θα πρέπει να ανοίγει δρόμους και να είναι πόλος έλξης για όλους.

Για να γίνουν όλα αυτά και τα όλα όσα οραματιζόμαστε, κάτι για το οποίο επίσης δεσμεύομαι είναι η εκπόνηση μελετών με άρτιο τρόπο και η ωρίμανσή τους(σ.σ. με όλες τις αδειοδοτήσεις), προκειμένου να εμφανιζόμαστε πλήρως έτοιμοι στην Αθήνα και να διεκδικούμε. Το λέω αυτό γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ, καθώς δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες από την τωρινή Διοίκηση της Περιφέρειας και τον κ. Μέτιο.

Στο κομμάτι της διασυνοριακότητας ο κ. ΚΑτσιμίγας, κατέθεσε ως βαθύς γνώστης του θέματος τις σκέψεις του για άλλη μια φορά, λέγοντας πως η ΑΜ-Θ είναι η αρχή της Ελλάδας! Γειτνιάζει δε με την Βουλγαρία, με την Τουρκία τις Αγορές των Παρευξεινίων και της Κασπίας. «Θα μπορούσαν λοιπόν όλα αυτά τα φορτηγά που περνούν από την χώρα μας και μεταφέρουν προϊόντα, να γυρνούν με δικά μας προϊόντα Αγροτικά ή και οτιδήποτε άλλο. Όμως με αυτόν τον κάθετο άξονα στην Νυμφαία, όπου είναι αποκλεισμένες οι Οργανωμένες μαζικές Μεταφορές, βάζουν φρένο στις οικονομικές, πολιτιστικές και αθλητικές συναντήσεις και συναλλαγές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με δικό μας όφελος. Δεν μπορεί να περάσει μια καλλιτεχνική ομάδα, (όπερα), ή μια αθλητική ομάδα, γιατί απαγορεύεται η διέλευση των λεωφορείων και πρέπει η μετακίνηση να γίνεται με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Έτσι όμως δεν γίνονται οι οργανωμένες μεταφορές και δεν κτίζονται οι οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις, στο όνομα, της πάταξης του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Σε τελική ανάλυση αυτό που καταγράφεται είναι εκροή χρημάτων στη γειτονική χώρα, από τη δική μας», υποστήριξε ο κ. Κατσιμίγας.

Σε μήνυμά του προς τους πολίτες της ΑΜ-Θ ο κ. Κατσιμίγας, τόνισε πως διαθέτει την Πείρα και την Γνώση, για μια διαχειρίσιμη καθημερινότητα πρώτον… Και ουσιαστικότερον: να θέσει τις βάσεις που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΑΜ-Θ, να κτίσει ένα μέλλον προοπτικής, το οποίο θα αποδώσει όχι άμεσα, αλλά στα επόμενα 4-5 χρόνια.

B.M.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2