Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 10:32

Το Σεπτέμβριο τα καλά νέα για την Κ.ΑΛ.Ο – Εκπαίδευση – Χρηματοδότηση - Κέντρα Στήριξης

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα κέντρα στήριξης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία καθώς η πολύ σύντομα θα βγει και  η σχετική πρόκληση, από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξουν και οι δράσεις χρηματοδότησης των ΚΟΙΝΣΕΠ, των οποίων η χρηματοδότηση θα είναι κλιμακωτά ανάλογη, σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται. Σημειωτέον πως για ένα σχέδιο 30.000 ευρώ αυτό χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου.

Επι πλέον πρόσθεσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, μέσω του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει το Υπουργείο την συσσωρευμένη εμπειρία του Πανεπιστημίου πάνω στα θέματα της Κοινωνικής Οικονομίας.

 

Πανελλαδικό Πανεπιστημιακό Δίκτυο για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Τη σύσταση  πανελλαδικού Πανεπιστημιακού Δικτύου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή, το αμέσως επόμενο διάστημα, Συμφώνου Συνεργασίας του Υπουργείου με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στόχο την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του θεσμού της Κ.ΑΛ.Ο με την υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημερωτικών δράσεων.

«Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προσφέρουν η ανώτατη και η επαγγελματική εκπαίδευση.

Σήμερα είμαστε εδώ για να ακούσουμε την εμπειρία του Ε.Α.Π και να συζητήσουμε τα ενδεχόμενα προβλήματα που ανακύπτουν και τις προοπτικές. Να σημειώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της Κυβέρνησής μας να προχωρήσει σε εντατική ωρίμανση της Κ.ΑΛ.Ο σε όλα τα πεδία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός και επισήμανε τις δύο εμβληματικές δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο:

1) Τη δημιουργία 89 Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ και

2)Το Πρόγραμμα για την ενίσχυση υφιστάμενων αλλά και νέων επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο, δράση με συνολικό προϋπολογισμό που αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2