Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 09:26

Η μάχη για την παγκόσμια αγορά κάνναβης περνά από την Ξάνθη όμως τα χρονικά περιθώρια για τις συμφωνίες στενεύουν…

Οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει, οι συζητήσεις με την κυβέρνηση είναι προχωρημένες, όμως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να έχουν οριστικοποιηθεί οι εξελίξεις για να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος.

Μέρος της μονομαχίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την παγκόσμια κυριαρχία στον τομέα της Κάνναβης είναι η σχεδιαζόμενη επέκταση και επένδυση της Καναδικής Αphria Inc στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ξάνθη, όμως ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ικανότητα της ελληνικής διοίκησης να διεκπεραιώσει σε χρόνο ρεκόρ ένα τέτοιο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο.

Oι τέσσερις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στον τομέα ​(Aphria, Canopy, Aurora, Cann Trust)​ είναι καναδικές λόγω του ευνοϊκού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από το 2013 ​ αλλά η επικράτηση θα κριθεί “σε ξένες ακτές”, υπενθυμίζει το τηλεοπτικό αφιέρωμα του Midas Letter με τον John West, στον Καναδά. Στην εκπομπή μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aphria  Vic Neufeld που αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν κατά τη συνάντηση της εταιρίας στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η καναδική εταιρία αναζητά ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, στρατηγική στην οποία εντάσσεται η συνάντηση στην Ξάνθη, τον περασμένο μήνα, όπου ο αναλυτής της Aphria Stephen Murphy παρουσίασε τις προθέσεις της εταιρίας για παραγωγή προϊόντων κάνναβης την Ελλάδα και εξαγωγή τους στην Ευρώπη.

«Στην παρουσίαση ο Stephen Murphy τόνισε ότι η Aphria International δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ευρώπη και σκοπεύει να καταστήσει την Ελλάδα ένα στρατηγικό εφαλτήριο για την αγορά της Ευρώπης ως χώρα παραγωγής και μεγάλων επενδύσεων. Σημείωσε ότι με άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν συζητήσεις και επαφές, αλλά όχι για παραγωγή. Για την παραγωγή και την εξαγωγή, η εταιρεία επέλεξε αποκλειστικά την Ελλάδα», είναι η ακριβής διατύπωση του επικεφαλής της Aphria στον Καναδά.

Ο CEO της εταιρίας συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πραγματικά ένα μικρό κομμάτι μιας πολύ μεγαλύτερης διεθνούς εμβέλειας. Είναι συναρπαστικό, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό».

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες – Στενεύουν τα περιθώρια για καλλιέργεια

Οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει, οι συζητήσεις με την κυβέρνηση είναι προχωρημένες, όμως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να έχουν οριστικοποιηθεί οι εξελίξεις για να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος.

Οι προθέσεις έχουν εκδηλωθεί ξεκάθαρα για αρκετές χιλιάδες στρέμματα αλλά για τους αγρότες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμβολαιακή καλλιέργεια στην περιοχή της Ξάνθης, τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει στο επόμενο διάστημα να έχουν οριστικές συμφωνίες για να καλλιεργήσουν έγκαιρα.

Το στοίχημα φαίνεται ότι είναι συνολικό για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ​διαθέτει κρίσιμο γεω​σρατηγικό ​ρόλο ​και παράδοση ενώ προορίζεται και ως χώρος επένδυσης για μεταποιητική μονάδας. 

​Η φαρμακευτική κάνναβη θα καλλιεργηθεί αλλά το στοίχημα για ένα αναπυξιακό σοκ είναι η βιομηχανική κάνναβη, αναφέρουν οι παράγοντες που προωθούν την καλλιέργεια. ​

Πηγή : tvxs / xanthi2

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2