Ολο το παρασκήνιο με τις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης και τον κίνδυνο έκπτωσης του Μάνου Γαβριηλίδη από την ΓΓΑ
Προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ως το αρχαιότερο μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής ο Μανος Γαβριηλίδης, ωστόσο αυτή η κορυφαία για τον ίδιο στιγμή συνέβη σε μια περίοδο που και ο ίδιος κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης, όπως έχει μεταφέρει το ThrakiSportS.
Ο Γαβριηλίδης μετά την προθεσμία που έλαβε, καλείται να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία έχει τεθεί ζήτημα έκπτωσής του μετά από την καταγγελία που έγινε μετά τις εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου από τον έτερο υποψήφιο Μιχάλη Κακουλίδη. Στις εκλογές εκείνες υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριηλίδης επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης με 18 ψήφους σε σύνολο 21 σωματείων που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία Κακουλίδη, η οποία όπως πληροφορείται το ThrakiSportS πήρε επισημη μορφή προς την ΓΓΑ στις 7 Φεβρουαρίου, δηλαδή σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, τρία σωματεία έλαβαν παράνομα μέρος στις αρχαιρεσίες καθώς αν και περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που απέστειλε η ίδια η ΓΓΑ ελέγχοντας το περίφημο Μητρώο, δεν είχαν την απαιτούμενη από τον νόμο αγωνιστική δραστηριότητα.
Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι τα τρία καταγγελόμενα σωματεία είναι ο ΑΣ Φιλαθλητικός, ο Ορφέας Ξυλαγανής και το Φανάρι, από τα οποία μάλιστα τουλάχιστον το ένα φέρεται να ψήφισε υπέρ του Κακουλίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία Κακουλίδη, τα συγκεκριμένα σωματεία παραμένουν ανενεργά εδώ και δυο χρόνια και κατά συνέπεια δεν έπρεπε καν να μετέχουν στις εκλογές αλλά και στο Μητρώο, λαμβάνοντας κρατικές επιχορηγήσεις. Από την στιγμή που υπήρξε παράνομη συμμετοχή σωματείων στην Γενική Συνέλευση, οι αποφάσεις αυτής ανάμεσα στις οποίες είναι και οι εκλογές και τα αποτελέσματά τους, είναι άκυρες, σύμφωνα πάντα με την πλευρά Κακουλίδη.
Σύμφωνα με το άρθρο 101 του Αστικού Κώδικα, μια απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου ή Ένωσης, όπως η ΕΠΣ Θράκης, θεωρείται άκυρη αν είναι αντίθετη με τον Νόμο ή με το Καταστατικό του. Ωστόσο την ακυρότητα την διατάσσει το δικαστήριο μετά από αίτημα μέλους που δεν συναίνεσε στην απόφαση αυτή ή μετά από αγωγή όποιου έχει έννομο συμφέρον. Για αυτό και προκάλεσε σε αρκετό κόσμο αίσθηση ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αντί να απαντήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα και να παραπέμψει τον Κακουλίδη να απευθυνθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, άρχισε να ερευνά την καταγγελόμενη υπόθεση υποκαθιστώντας ουσιαστικά την δικαστική εξουσία.
Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS η ΓΓΑ ζήτησε από την ΕΠΣ Θράκης δίκην δικαστηρίου μια σειρά από έγγραφα, όπως φύλλα αγώνος, ακόμα και αποδείξεις γιατρών ή εργόσημα διαιτητών. Από την πλευρά της η ΕΠΣ Θράκης, ως μη όφειλε, απέστειλε φύλλα αγώνων που σύμφωνα με τον νόμο είναι τα αποκλειστικά έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται η αγωνιστική δράση των σωματείων.
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΓΓΑ επανήλθαν ζητώντας εγγράφως και άλλα στοιχεία και απειλώντας για πρώτη φορά εγγράφως με έκπτωση του ΔΣ σε περίπτωση που αυτά δεν προσκομιστούν. Αυτή τη φορά η ΕΠΣ Θράκης απάντησε με εξώδικο, στο οποίο ανέφερε ότι έχουν υποκαταστήσει την δικαστική εξουσία διαπράττοντας παράβαση καθήκοντος αλλά και ότι διαπράττουν το αδίκημα της απειλής, καλώντας τους να απόσχουν από περαιτέρω ενέργειες, από την στιγμή που τους έχουν σταλεί τα φύλλα αγώνων.
Περίπου ένα μήνα μετά από αυτά τα γεγονοτα, η ΕΠΣ Θράκης έλαβε νέα πρόσκληση για παροχή εξηγήσεων. Μάλιστα, αυτή τη φορά ζητούνταν να βοηθήσει η ΕΠΣ στην διαπίστωση της γνησιότητας των φύλλων αγώνων που έχει αποστείλει. Κάπως έτσι, την περασμένη Παρασκευή ο Μάνος Γαβριηλίδης εκπροσωπώντας και την υπόλοιπη διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης και έχοντας ως δικηγόρο τον πολύπειρο πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, παρουσιάστηκαν ενώπιον τριμελούς επιτροπής υπαλλήλων της ΓΓΑ που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Κατά την εκδικαση, η πλευρά της ΕΠΣ Θράκης φέρεται να επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στο προ μηνός εξώδικό της αλλά και να αναρωτιέται με ποιο δικαίωμα οι υπάλληλοι της ΓΓΑ λες και είναι ανακριτές, αμφισβητούν την γνησιότητα των φύλλων αγώνα διαπράττοντας επιπροσθέτως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΠΣ Θράκης, τα πάνω από 150 έγγραφα που αποδεικνύουν την αγωνιστική δραστηριότητα των σωματείων δεν κατατέθηκαν εκείνη την στιγμή καθώς δεν υπήρχε γραμματέας για να τηρεί πρακτικά, για αυτό και ζητήθηκε και δόθηκε προθεσμία ώστε να κατατεθούν όλα αυτά με υπόμνημα «για να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό και ότι πιθανά να θέλει η ΕΠΣ Θράκης να αποκρύψει κάτι».
Από την ΕΠΣ Θράκης επιμένουν ότι οι καταγγελίες Κακουλίδη έπρεπε να γίνουν στις δικαστικές αρχές και όχι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία θεωρούν ότι είναι αναρμόδια για την επίμαχη υπόθεση, ενώ υπενθυμίζουν ότι ακόμα και χωρίς την συμμετοχή των επίμαχων σωματείων, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα άλλαζε. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κακουλίδης δηλώνει ότι είναι νόμιμη η καταγγελία του και προσδοκά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς να εκδώσει διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του Μάνου Γαβριηλίδη, αλλά και των υπόλοιπων μελών του προηγούμενου ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης, οι οποίοι ενέκριναν την συμμετοχή στις εκλογές των ομάδων του Φιλαθλητικού, του Ορφέα Ξυλαγανής και του Φαναρίου.
Οι επόμενες ημέρες φαντάζουν ιδιαίτερα κρίσιμες, με την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση και τις αντιμαχόμενες πλευρές να ακονίζουν τα «μαχαίρια» τους για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς είναι προφανές ότι αυτήν την στιγμή οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση είναι παρακινδυνευμένη. Πάντως η πλευρά Κακουλίδη εμφανίζεται βέβαιη για την έκπτωση Γαβριηλίδη και η πλευρά του προέδρου και του υπόλοιπου ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης επιμένει ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο.