Παπαρδέλες με ελιές Χαλκιδικής και γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης – Ελένη Κουμαντάνου
Παπαρδέλες με ελιές Χαλκιδικής και γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης – Pappardelle with olives from Halkidiki and sweet Florinis’ pepper
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια πάστα πιπεριάς Φλωρίνης γλυκόξινη – Bellisimo
200 γραμμάρια παπαρδέλες με βουβαλίσιο γάλα – Gaia Greek
80 γραμμάρια ελιές Χαλκιδικής εκπυρηνωμένες – Gaia Olives
70 ml κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ – Κτήμα Μανωλεσάκη
100 γραμμάρια baby μοτσαρελίνι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 τεμάχια κρεμμυδάκι φρέσκο
Φρέσκο βασιλικό
500 ml νερό ή ζωμό
Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο βούτυρο σοτάρω ελαφρώς το κρεμμυδάκι μαζί με τις ελιές και σβήνω με κρασί.Συμπληρώνω τη μισή πάστα πιπεριάς και το νερό για να βράσει το ζυμαρικό περίπου 6-8 λεπτά. Όπου χρειάζεται διαδοχικά συμπληρώνω υγρά. Μόλις οι παπαρδέλες μαλακώσουν , προσθέτω την υπόλοιπη πάστα πιπεριάς,μοτσαρέλα baby και φύλλα βασιλικού,ολοκληρώνοντας με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρω και διακοσμώ με φύλλα βασιλικού και μοτσαρέλα. Το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ
Chef-ing History … 16 χρόνια εμπειρίας
~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.
~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.
~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια
~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες
~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :
* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef
* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.
* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.
* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.
* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.
Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.