ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ #PAPPARDELLE WITH OLIVES-PEPPER !

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Παπαρδέλες με ελιές Χαλκιδικής και γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης Pappardelle with olives from Halkidiki and sweet Florinis’ pepper

 

ΥΛΙΚΑ

100 γραμμάρια πάστα πιπεριάς Φλωρίνης γλυκόξινη – Bellisimo 200 γραμμάρια παπαρδέλες με βουβαλίσιο γάλα – Gaia Greek 80 γραμμάρια ελιές Χαλκιδικής εκπυρηνωμένες – Gaia Olives 70 ml κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ – Κτήμα Μανωλεσάκη 100 γραμμάρια baby μοτσαρελίνι 50 γραμμάρια βούτυρο 2 τεμάχια κρεμμυδάκι φρέσκο Φρέσκο βασιλικό 500 ml νερό ή ζωμό Αλάτι/πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λίγο βούτυρο σοτάρω ελαφρώς το κρεμμυδάκι μαζί με τις ελιές και σβήνω με κρασί.Συμπληρώνω τη μισή πάστα πιπεριάς και το νερό για να βράσει το ζυμαρικό περίπου 6-8 λεπτά. Όπου χρειάζεται διαδοχικά συμπληρώνω υγρά. Μόλις οι παπαρδέλες μαλακώσουν , προσθέτω την υπόλοιπη πάστα πιπεριάς,μοτσαρέλα baby και φύλλα βασιλικού,ολοκληρώνοντας με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρω και διακοσμώ με φύλλα βασιλικού και μοτσαρέλα. Το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη

 

INGREDIENTS

100 grams of sweet and sour , Florini΄s pepper paste – Bellisimo 200 grams of pappardelle with buffalo milk – Gaia Greek 80 grams pitted olives from Chalkidiki – Gaia Olives 70 ml Birth of Soul Rosé Wine – Estate Manolesakis 100 grams of baby mozzarella 50 grams of butter 2 pieces of fresh onion Fresh basil 500 ml water or stock Salt / Pepper

 

METHOD

In a small amount of butter, lightly saute the onion together with the olives and deglaze with wine. Add half of the pepper paste and the water to boil the pasta for about 6-8 minutes. Where necessary, successively add fluids. Once the pappardelle are soft, I add the rest of the pepper paste, baby mozzarella and basil leaves, finishing with salt and pepper. Serve and garnish with basil leaves and mozzarella. The dish is ideally served with Birth of Soul Rosé Wine from Manolesakis’ Estate .

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History … 16 χρόνια εμπειρίας ~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας. ~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας. ~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια ~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες ~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως : * Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef * Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις. * Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ . * Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων. * Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα. * Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. * Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα. Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη. Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής. Eleni Koumantanou / Chef-ing History … 16 years of experience ~ Origin from Lamia Fthiotida. ~ First professional steps in Larisa, Thessaly. ~ Resident of Athens for the last few years ~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships ~ 13 years in the food industry as: * Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef * Consulting and menu creation * Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column * Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs. * Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens. * Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars. * Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece. Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri. Collaborations in television and internet cooking videos.

Copyright 2022 Law material of Sigma Media Group

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό