Προσοχή, μπορεί να μεγαλώνει…

Προσοχή, μπορεί να μεγαλώνει…

Προσοχή, μπορεί να μεγαλώνει…

Να έχουν το νου τους οι πολιτικοί, τι λένε και τι εύχονται αυτές τις μέρες, καθότι θα τους προδώσει η μύτη του Πινόκιο, μεγαλώνοντας, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά, έχει αναλάβει να «μετρά» τι λένε οι άλλοι, οι αιρετοί και οι …εκλεκτοί και να μας ενημερώνει για την αλήθεια των λόγων τους. Για τα έργα, δεν χρειαζόμαστε την μύτη του Πινόκιο, έχουμε τα μάτια μας. Και μια ελπίδα, προεκλογικά να στρωθούν μερικοί δρόμοι, καθότι έχουν καταντήσει φάρμακο για μερικές ασθένειες. Για παράδειγμα, έχεις πέτρα στα νεφρά, κάνε ναι βόλτα με το αυτοκίνητο και πιθανότατα θα …πέσει η πέτρα.

Back in the U.S.S.R.

Και μας έλεγαν οι πατεράδες μας, εσείς δεν ζήσατε κατοχή να τρώτε με κουπόνια… Εμ, κατοχή δεν ζήσαμε, αλλά με …κουπόνια τρώμε! Και φυσικά, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, δεν είναι όπως αυτά της φωτογραφίας στην πρώην USSR, στο κινητό τα παίρνουμε. Και να ήταν μόνο για φαγητό… Για καύσιμα, για διακοπές, για το ηλεκτρικό, για την θέρμανση και ποιος ξέρει αν θα ακολουθήσουν και άλλα… Πάντως, όπως το καλάθι της νοικοκυράς έγινε του νοικοκυριού, γιατί θεωρήθηκε σεξιστικό, έτσι και το food pass έγινε market pass, ακριβώς για να μην παραπέμπει στην Σοβιετική Ένωση. Λες και δεν είμαστε Σοβιετία, εδώ και δεκαετίες, με κεντρική διοίκηση που αποφασίζει για όλα, με κυβερνήσεις ανίδεες από επιχειρηματικότητα να αποφασίζουν για ανάπτυξη, με την κεντρική διοίκηση να αποφασίζει για όλα, αφήνοντας την αυτοδιοίκηση να παίζει με τα λαμπιόνια των χριστουγεννιάτικων δένδρων, άντε και με μερικά εργάκια. Σοβιετία είναι η πατρίδα μας, ανήκουσα στην Ανατολία, με ρουσφέτια, μπαξίσια, και τους πολυχρονεμένους μας ηγέτες να αποφασίζουν για την πλέμπα, στο πλέον λαϊκίστικο «ότι θέλει ο λαός», διαβάζοντας δημοσκοπήσεις της πλάκας, και όχι για το «τι είναι καλό για τον λαό». Και για να μείνουμε εντός θέματος, όσοι είστε κοντά σε εκείνη την γεννιά και το έχετε τραγουδήσει, να και ένας στίχος από το ομότιτλο τραγούδι των Beatles, «I’m back in the U.S.S.R. / You don’t know how lucky you are, boy / Back in the U.S.S.R.». Εντωμεταξύ, την U.S.S.R. μέχρι και ο Πούτιν την έχει αποκηρύξει, εμείς όμως, την αποθεώνουμε παντού. Σοβιετία και ξερό ψωμί (με κουπόνι). Μένει κάτι ακόμη, να μπει κουπόνι και στη βότκα (μη γελάτε, υπήρχε), να παίρνουμε με αυτό τον τρόπο τα …σφηνάκια στα μπαράκια.

Λείπεις Πατερούλη, γύρνα πίσω…

Εντωμεταξύ, είμαστε και αχάριστοι οι Έλληνες, κυρίως οι γεροντότεροι. Όχι μόνο κλαιγόμαστε για τα κουπόνια που μας επιτρέπουν να ζούμε, παραβλέπουμε και το γεγονός πως με τόσα pass που έχουν μπει στην ζωή μας, μαθαίνουμε και δωρεάν εγγλέζικα. Μη γελάτε, όλα δωρεάν τα έχουμε, φροντίζει το κράτος, το κόμμα. Ένα μένει, να γυρίσει πίσω και ο Βλαδίμηρος, να συμπληρωθεί ο πολιτικός αναχρονισμός της νεότερης Ελλάδας. Όπως εμείς προσκυνούσαμε και θα συνεχίσουμε να προσκυνάμε τον εκάστοτε ηγέτη, έτσι και τον Στάλιν θεό τον είχαν. Λείπεις μεγάλε Πατερούλη… Πάντως, οι πραγματικοί νοσταλγοί του, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, μέχρι και κεριά ανάβουν για τον γυρισμό του, εμείς, δήθεν δημοκράτες και Ευρωπαίοι, ακόμη τον κατηγορούμε για δικτάτορα και ας ζούμε με τις πολιτικές πρακτικές του.

Καμμιά σχέση με της νεράιδες της μυθολογίας

«Οι Νηρηίδες ζούσαν στον βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους και περνούσαν τη μέρα τους κολυμπώντας και παίζοντας με δελφίνια ή καθισμένες σε χρυσούς θρόνους ή βράχους τραγουδώντας και υφαίνοντας ή στεγνώνοντας τα πλούσια και μακριά μαλλιά τους. Δεν επέτρεπαν σε καμία θνητή να παραβάλλεται με αυτές στην ομορφιά. Είχαν τη δύναμη να ταράζουν τη θάλασσα αλλά και να την ηρεμούν. Γενικά ήταν πάντοτε περιχαρείς για την αθανασία τους και συνόδευαν τα άρματα των ενάλιων θεών». Προσοχή, αυτά τα λέει η Βικιπαίδεια για τις Νηρηίδες, οι οποίες κατά την ελληνική μυθολογία ήταν νύμφες, κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας. Καμμιά σχέση με όσα ζούμε με τις σύγχρονες «Νηρηίδες», τοπικά τα τελευταία χρόνια και που σχετίζονται με την φιλανθρωπία και την αγάπη στον πλησίον που δεν έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει πολλά υλικά αγαθά.

Argentina campeon

Το σήκωσε ο κοντός. Και για να πούμε και την αλήθεια, μέχρι και προπονητής της Γαλλίας σαν να ήθελε να το πάρει η Αργεντινή, για την οποία ήθελε να κατακτήσει το μουντιάλ ο κόσμος όλος, πλην της Γαλλίας. Έπαιξε όμως και καλό ποδόσφαιρο, έγινε ομάδα αγώνα με τον αγώνα, ανέδειξε νέους παίκτες, είχε και τον Μέσι.  Είδατε που τελικά για το ποδόσφαιρο, δεν λέει κάτι αν το αγόρασαν το μουντιάλ οι διοργανωτές, αν κάποιοι έβαλαν εκατομμύρια στη τσέπη τους. Αυτά είναι για την δικαιοσύνη και τα δικαστήρια, ποινικά και αθλητικά. Το ποδόσφαιρο, το μουντιάλ, είναι οι αγωνιστικοί χώροι, οι φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές.

Φέτος ο Άι Βασίλης έχει βοηθό

Ε, ναι, φέτος τα δώρα σα παιδιά θα τα φέρει ο Ποπολάρος, άλλωστε με τους μεγάλους δεν έχει τύχη… δεν τον πολυπιστεύουν, άσε που είναι μπλεγμένοι με τα τόσα pass και δεν έχουν χρόνο. Του το ζήτησε ο Άι Βασίλης, ο οποίος αυτήν την εποχή έχει δουλειές με φούντες, οπότε για μην μείνει παιδάκι χωρίς δώρο, θα βάλει το χεράκι του και ο Ποπολάρος. Για τους μεγαλύτερους, καλά Χριστούγεννα, καθότι δεν ήταν ποτέ πολιτικά ορθός για να ευχηθεί το νερόβραστο …καλές γιορτές. Να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο κοντά στην οικογένεια μας, σε αυτούς που μας νοιάζονται πραγματικά και τους νοιαζόμαστε. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό