
Στα σκαριά 2ο εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας- Θράκης, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής
Δεύτερο εργοστάσιο θέλει να κατασκευάσει στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, σε οικόπεδο δίπλα στο υπάρχον υπερσύγχρονο εργοστάσιο (που λειτουργεί ζυθοποιείο και βυνοποιείο). Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του xronos.gr, την πρόθεση έκανε γνωστή ο διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της ΖΜΘ Νικόλαος Μπήλιος στο πλαίσιο της πρόσφατης περιφερειακής συνδιάσκεψης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Το εργοστάσιο αναμένεται να ασχολείται με την κυτοποίηση, δηλαδή πολύ απλά την κατασκευή των δοχείων/φιαλών της μπύρας «Βεργίνα», των προϊόντων «TuVunu» και νέων προϊόντων που σχεδιάζει η εταιρία. «Ετοιμάζουμε νέο επενδυτικό πλάνο 50εκ ευρώ, (το οποίο περιλαμβάνει) εργοστάσιο κυτοποίησης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που έχουμε μείνει λίγοι και καλοί κι ελπίζουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και ακόμη περισσότεροι. Το εργοστάσιο θα έχει νέες παραγωγικές θέσεις και νέα δυναμική», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Μπήλιος.
Η ιστορία της ΖΜΘ
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1996. Γεννήθηκε, όμως, πολλά χρόνια πριν από την αγάπη του εμπνευστή της για την Ελλάδα. Η ζύμωση για να δημιουργηθεί η μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ξεκίνησε στην ψυχή του Δημήτρη Πολιτόπουλου, που αποφάσισε να επενδύσει όλη του τη γνώση, τη δημιουργικότητα, αλλά και το πάθος και το μεράκι του, στη χώρα του, στον τόπο του. Γιατί, ως πολίτης του κόσμου, ο ίδιος δεν δεχόταν μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει τη δική της ταυτότητα στη μπύρα.
Όλα άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε που η Ελλάδα δεν διέθετε πλέον ούτε μία 100% γνήσια ελληνική μπύρα. Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα, με πτυχίο χημικού μηχανικού και MBA από το Stevens Institute of Technology New Jersey, USA, αποφασίζει να εξειδικεύσει τις γνώσεις του στη ζυθοποιία αποκτώντας Brewing Technology Diploma από το Siebel Institute of Technology Chicago Illinois, USA, προκειμένου να υλοποιήσει μια παράτολμη ιδέα: να επιστρέψει στην πατρίδα του και να δημιουργήσει μια ελληνική ζυθοποιία με στόχο την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας, που να παράγεται από ελληνικό κριθάρι και να έχει ελληνικό όνομα.
Επιλέγει την περιοχή της Κομοτηνής, λόγω της υψηλής ποιότητας νερού που διαθέτει (σύμφωνα με την παράδοση, εκεί παράχθηκε για πρώτη φορά ελληνική μπύρα στους αρχαίους χρόνους) και της στρατηγικής της θέσης αναφορικά με την εγγύτητά της στις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης και Ασίας, και ιδρύει τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης σηματοδοτώντας την έναρξη της επανάστασης της ανεξάρτητης ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Το 1998 παράγεται η υψηλής ποιότητας ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager και το ταξίδι μιας γνήσιας 100% ελληνικής μπύρας ξεκινά.
Πηγή: xronos.gr