Στις φυλακές Κομοτηνής μεταφέρθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη με 61 όπλα και 3.000 φυσίγγια από το Λιμενικό Αλεξανδρούπολης
Στις φυλακές Κομοτηνής θα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου 2025, ο 55χρονος Τούρκος που συνελήφθη εν πλω στην Αλεξανδρούπολη, σε ακυβέρνητο σκάφος , στο οποίο βρίσκονταν καλά κρυμμένο φορτίο 61 όπλα χειρός, περίστροφα, πιστόλια, γεμιστήρες, σιγαστήρες και σφαίρες.
Μετά την πολύωρη απολογία του στον Ανακριτή της Αλεξανδρούπολης, ο 55χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ροδόπης, όπου και θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Το χρονικό
Ο συναγερμός που σήμανε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στις λιμενικές αρχές Αλεξανδρούπολης για ένα ακυβέρνητο σκάφος στα ανοιχτά της πόλης οδήγησε σε μία ευρύτατη έρευνα προς πάσα κατεύθυνση. Το φορτίο του σκάφους, 61 όπλα χειρός, περίστροφα, πιστόλια, γεμιστήρες, σιγαστήρες και σφαίρες, σήκωσε στο πόδι όλες τις αρχές των συνόρων, όπως και τις ειδικές υπηρεσίες.
Λιμενικοί ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 28 Ιανουαρίου ότι ένα σκάφος πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ένα περιπολικό του λιμενικού προσέγγισε το πεντάμετρο σκάφος και εντόπισε σχεδόν αναίσθητο τον κυβερνήτη. Αμέσως μεταφέρθηκε στο λιμάνι και ο 55χρονος στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε κρίση σακχάρου και γι’ αυτό ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αδύναμος να ανταποκριθεί και να κρατήσει το τιμόνι του σκάφους. Το φορτίο όμως που βρήκαν οι λιμενικοί σήμανε γενικό συναγερμό σε κάθε αρχή της περιοχής και ο κυβερνήτης συνελήφθη .
Το εύρημα των λιμενικών που σχημάτισαν δικογραφία για εμπορία όπλων σε βάρος του Τούρκου κινητοποίησε άμεσα και την αστυνομία με την έρευνα στη στεριά να διενεργείται πλέον από τη δίωξη οργανωμένου εγκλήματος αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κλιμάκια των οποίων έσπευσαν στην ακριτική πόλη. Σύντομα μάλιστα βρέθηκε σταθμευμένο στην Αλεξανδρούπολη και το αυτοκίνητο του 55χρονου, το οποίο εξετάζεται και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Ήδη πάντως έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον 55χρονο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η εικόνα τόσο για τους παραλήπτες όσο και για τους αποστολείς των όπλων.
Από τα σενάρια που εξετάζονται από τις διωκτικές αρχές φαίνεται ότι αυτό που κερδίζει έδαφος είναι ότι πρόκειται για μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Ενισχύεται μάλιστα η εκτίμηση ότι αποδέκτες των όπλων είναι μέλη της αποκαλούμενης τουρκικής μαφίας, μέλη της οποίας συλλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά με όπλα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στην ελληνική πρωτεύουσα. Από τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν σε καθημερινή βάση οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι το φορτίο είχε προορισμό τη χώρα μας και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε ένα σκάφος, πέντε μέτρων, που θα άντεχε σε ένα μικρό μόνο ταξίδι και πιο εύκολα θα κατέληγε σε μία ερημική παραλία χωρίς να γίνει αντιληπτό από το λιμενικό. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον το αυτοκίνητο του 55χρονου ήταν σταθμευμένο στην Αλεξανδρούπολη, για να φορτωθεί σε αυτό το φορτίο με τα όπλα. Θεωρείται ότι πιθανότεροι προορισμοί ήταν η Θράκη και κυρίως η Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που είναι ύποπτα για εμπλοκή σε μαφιόζικες οργανώσεις και συλλαμβάνονται με όπλα παρόμοιου τύπου έχουν αυξηθεί.
Πηγή: pameevro.gr