Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Τεχνικός σύμβουλος Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη δεν σκοτώνει» – (video)
«Δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει» ισχυρίζεται ο γιατρός, Γιώργος Σιδεράς και ένας από τους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου ύστερα από τις ραγδαίες εξελίξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 33χρονη κατηγορούμενη χορήγησε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της χωρίς να υπάρχει σύσταση γιατρού.
Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία, με ειδίκευση στα επείγοντα περιστατικά, περιγράφει διαφορετικά την κατάσταση.
«Είμαι κι εγώ σε επαφή με τοξικολόγους. Καταρχήν δεν μπορούμε να πούμε αν δόθηκε από τη μητέρα ή αν δόθηκε από ένα τρίτο πρόσωπο ή αν δόθηκε από λάθος των γιατρών, γιατί το ποσό που βρέθηκε μεταθανάτιο δεν μπορεί να κάνει κανείς έναν μαθηματικό αποκλεισμό και να πει ”ήταν τόσο στην αρχή και βρέθηκε μετά”. Δεν είχε βρεθεί αίμα με κεταμίνη πριν από τον θάνατο, έχουμε το μεταθανάτιο» υποστηρίζει στο Mega.
«Επιπλέον υπάρχει όγκος ανακατανομής που είναι πολύ διαφορετικός στο μεταθανάτιο αίμα σε σχέση με τον πριν, όταν ζούσε το παιδάκι. Συν τοις άλλοις παίζουν ρόλο και οι βενζοδιαζεπίνες όταν το παιδάκι ήταν αναίσθητο γιατί επηρεάζουν τον μεταβολισμό της κεταμίνης, δηλαδή μπορούν να φέρουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν» προσθέτει ο τεχνικός σύμβουλος της Πισπιρίγκου.
Προβληματισμό εγείρουν και οι εξής ισχυρισμοί του: «Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη».
«Εγώ πιστεύω ότι αν έχει δοθεί από πρώτο, δεύτερο, τρίτο άτομο είναι πολύ πιο λίγη απλώς φαίνεται πολύ μεγάλη γιατί υπάρχει ο όγκος ανακατανομής στο μεταθανάτιο δείγμα. Η κεταμίνη, γιατί και εγώ χορηγώ εδώ και 13 χρόνια, και κανένας δεν έχει πεθάνει σε εμένα και δεν έχω ακούσει να έχει πεθάνει κανείς άλλος από κεταμίνη» καταλήγει ο γιατρός.